- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- как сте с финансиите в къщи?
добре съмдоста добре
те сутрин ми устаят пари на бирото
ето одеве ми остайли 20 лева и викат че било ваканция и повече пари съм щял да харча през деня
ама иначе за училище към 10 лева
не повече щото ги прахосвам за глупости
![]()
Не виждам много смисъла на тая тема ама айде!
По принцип те не ми дават,аз сама си взимам колкото си пожелая--естествено не 500 лева на ден,взимам толкова колкото ми е нужно,нямам ограничения относно това.
Първоначално написано от Анонимко
еми затова учи , за да не страдат после и твоите деца с по 3-4 лева на седмица , защото ако трябва да бъдем реални те тия пари за нищо не стигат особено ако живееш в София , наистина мн тъжно ама тва е скапания живот...![]()
![]()
![]()
иначе аз не се оплаквам , когато поискам наще винаги ми дават.. е вчера баща ми му викам даи пари ше хода на мач даде ми там 15 лева... и аз имах още некви 10 в мене и се опраих горе долу... имам и брат и за тва съм малко ощетен ама не се оплаквам :P
5 lv za daskalo sled tova se pribiram da qm i kogato izlizam o6te 5 lv zna4i 10 lv na den a ako sym i na diskoteka ve4erta pove4ko....
И аз не се оплаквам дават ми по 2 лв за даскало и после като излизам колкото ми трябват. Стигат ми... Жалко наистина има хора, които и това не могат да си позволятА има и някви богаташчета, на които и 15-20 лв на ден не им стигат
![]()
с една дума - зле. Карам с 3 лв няколко дена![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Може би Бог иска да срещнеш много неподходящи хора, преди да срещнеш истинския, затова когато това се случи, бъди благодарен...
http://glamorous-angels.piczo.com/?cr=6&rfm=y
Az sum si ok s finansite-vku6ti na6ite mi ostavqt 5-6 lv za 1-2 dni i az si vzimam kolkoto mi trqbvat, a kogato svur6at parite, na6ite pak ostavqt i taka...Mislq 4e taka e nai qko
Живял съм и по-нашироко от сега,но и сега не се оплаквам
Мисля,че темата е доста безсмислена!Но това настрани!Та на мен ми дават пари ,когато поискам.Обикновенно в началото на седмицата ми дават 10-15 лева и после,някъде в сряда,баща ми ме пита дали съм се обезпаричила,ако му кажа да,ми дава още 10-15,а ако му кажа не,ми дават 5-6 лв.По принцип,да чукна на дърво,сме добре с финансите!
Dobre sme s finansite i nikoga nqma da se opla4a v tova otno6enie![]()
Davat mi kogato i kolkoto poiskam.Sq naprimer prez vakanziqta mi dadoha 30lv,a ako gi svur6a i im se pmolq muni4ko pak 6te mi otpusnat finansi,ne v tva otno6enie te prosto sa super kato nikoi put![]()
![]()
![]()
Всичко започва и свьршва с теб
ужасно много те обичам.
Не би останало нищо от мен
без теб ако сьм някой ден!!!
[b]И аз съм горе-долу така..само че на мен и бабите ми дават пари доста често и си имам по 3-4 лева на ден дабе и повечко понякой път...иначе ако получавах пари само от наще..щях да имам по 2 лв за даскало и 1-2 после...зависи каде ще хода може и повечеПървоначално написано от sExY_BonBon4e
Попринцип никога не съм лишавана от нищо,квото съм поискала винаги съм го имала
![]()
Леле, тука всички сте богати, братче.
Еми пък ние не сме добре с парите.
Гадното е, че ако им поискам на наште ще ми дадат, а ако е за нещо по-голямо, а не кафе например, ще ми кажат да потърпя малко, но след един-два дни ще ми ги дадат парите. Само, че на мен ми е кофти да им искам, защото те се трепят, а аз по ял ден на компа, щото нито уча, нито работя и е супер кофти да им живея на гърба. Не ми натякват за моя паразитизъм, но аз си знам и ми е гадно.
Ами като се чувстваш като паразит и ти е кофти, просто помагай повече в къщи!Нищо не ти коства да чистиш, да готвиш, да гладиш, да измиеш чиниите... Представяш ли си колко облекчена ще е майка ти, като се върне от работа и няма какво да върши?
![]()
Така и ти няма да се чувстваш като паразит и на тях ще им е добре.![]()
Иначе аз си взимам колкото ми трябват. Знам къде стоят парите и като ми затрябват си вземам. Е, разбира се не взимам 10-20 лв.!
Просто родителите ми имат доверие и заради това е така.
Иначе съвсем спокойно мога да изкарам седмицатата с 10 лв, че даже и да ми останат.
Emi na6te mi davat po 5lv seki den nezavisimo kvo 6e praa i kade 6e hoda...samo kogato 6te pazaruvam im iskam pove4, ina4e za disco i t.n. se opraam az s teq 5lvA ponqkoga kogato sgafq ne6to (a tova stava dosta 4esto) izob6to ne midavat ili mi davat nekvi mijavi....
Nou sa gadni na6te! I na si4koto otgore kat im kaja "dai pari za drehi" i te mi pusnat 50 kinta i az kat im kaja 4e nqma da mi stignat se po4va "tiiiii samo har4i6666 ....kvo si napraila 4e da zaslujava6 skapi drehiii" ujas...nou sa zle, ama az obiknovenno gi dresiram i zimam pove4e
![]()
![]()
Admin-Coki:
неподходящ размер на снимка в подпис.
Е, образно казах, че по цял ден на компа! : )Първоначално написано от Shoot Gun
Помагам на майка ми и то доста, защото самата аз обичам да ми е чисто и подредено. В много случаи дори и на бащата, защото от малко съм възприемана като по-силна и мога да върша по-тежка работа. Не че съм неква супер силна, ама в сравнение със сестрата...
И дори понякога поработвам, което също не е хубаво да правя само понякога, но трябва и да уча.
Както и да е, каквото и да правя вкъщи - да чистя, готвя, пазарувам, гледам стоката, което всъщност звучи много, но не е чак толкова, аз пак се чувствам в тежест на наште, щото ме издържат. Все пак си имам нужда от кафе, купон, кино, дрехи... и те ми дават парите, с които преживявам., въпреки че не разполагат с пари в излишък.
Но, въпреки че не сме заможни /колко тъпо звучи/ на мен ми е добре и така, защото знам, че може и да е по-лошо.
Е, наистина, ако имах възможност да ходя често на екскурзии, хижи, морета нямаше да е зле, обаче пък можеше да нямам всичко това, което имам и тогава щях да съм вече доста потисната.
А, често самочувствието на хората зависи от финансовото им положение. Не съм привърженичка на общоприетото мнение, че момчетата трябва да плащат за всичко, но се радвам, че не съм момче, защото в крайна сметка не бих се чувствал добре, защото в днешно време повечето момичета са доста меркантилни и държат момчетата да плащат за всичко. Е, айде бих позволила веднъж - два пъти, ама то лично аз се чувствам неудобно, ако някой постоянно ме черпи. Уф, нещо май започнах друга тема.
значи сега съм с 20-25 лева на седмица, само че както и да пестя не ми стигат.. а като се замисля на месец за мен отиват около 150 - 170 лева..
Искам да бъде точно както едно време, не всеки които ме срещне да гледа да вземе, да смуче, да бяга това ли е играта.. добре тогава ти решаваш блъскаи си главата.. !
na mene puk mi davat 2345283452134658127458123541287345127358 leva na den:P
a sega seriozno-2kinta dnevno.ako poiskam pove4e mi davat ama prosto ne mi trqbvat.trqbva mi 1 lev4e za zakuska i 1 lev4e za kafe sled daskalo!
Ami davat mi po princip 10 leva na sedmica!Ako posikam o6te davat!Loshoto e 4e ne mi stigat!Neznam ko praq ama v srqda-4etvarkat sum ve4e bez pari!Nikak ne si praq smetkata,koeto e mnoogo lo6o![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
На мене ми дават по 15 лева на седмица. Не се оплаквам, защото по този начин не ме лишават от нищо, а и не ходя по кафета и дискотеки, така че ми остават някакви пари, които си ги събирам. От време на време работя при сестра ми, че да си изкарам допълнителни финанси и така...
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
i az tai ;pПървоначално написано от CROWFISH ^_^
na men opredeleno mi stigat...na6te sa pe4eni kadeto im kaja me puskat i pari si mi davat (ne malko) no vse pak vseki 4ovek e izpadal pone edin put v pari4na nedostatu4nost, ne mislite li ? (vkl i az)
I'm gonna do what ever I want,so why to risk it ?
за училище ми дават 8 лв,но не ми стигат и да излезна с тях на кафе
даже ми остават пари
El amor,nos da fuerzaS para tareas imposibleS
гледам сам да си изкарвам..
,,Take iit slow..make it happen baby..''
Пфффффф, мнооого ми е кофти тая тема, защото не е редно някои келеши да се чудят какво перо да си забучат в задника, а други да връзват едвам двата края.
Като ви чета просто оценявам колко много правят майка ми и баща ми за мен. Та 40 - 60 лева на седмица за училище. Отделно съботи, недели, дискотеки и кафета, което са си още 40, горе-долу, а през ваканцията и много повече.Отделно 400 лв. ми е училището на месец. И дрехи, и обувки, и телефони и стана дявол на магаре. И отделно винаги имам в мене около 50 - 60 лв буфер за таксита и други щуротии, ако ми потрябват, които после ми възтановяват. Но пък ми е забранено да работя, въпреки че си бях уредил страхотна работа и за два месеца щях да си докарам 8000.
![]()
![]()
![]()