най добрия ми приятел и той е така от 8 годишен слуша металика
Ебахти постижението. Само да попитам сега твоя приятел на колко е ? 8 и половина или вече навърши 9, опа ... 10 ли чух е той голям бе. Знаеш ли какво ще ти кажа ? Не знаеш, как ще знаеш. Това, че даден индивид слуша една група от 10-100-1000 години не означава, че може да се нарече някак си. Метъл, метъл, та метъл. Има 1 млн. подстилове. Мога да ти изреждам с часове и кво ? Нищо, само ще ти влезе нещо в кухата глава. Имам чувството, че като кажете метъл все едно сте казали : планетата Земя, Вселена или нещо такова.
МЕТЪЛ-А, драги деца, не е просто МЕТЪЛ. Той бива прогресив, пауър, хеви, дет, дуум, блек и какъв ли още не. При пънка е същото, при рок-а пак, при алтърнатив вълната само не е така! Linkin Park е метъл, колкото Лили Иванова е DJ, за KoЯn по-става това определение.
Много сте ми интересни. Аз съм метъл и се тупаш в гърдите и пишеш по някакви форуми защо не те приемали като обикновен човек. Шшш, ало врацата, къде ви е самочувствието. Щом почнахте да пишете из форуми значи работата е много сериозна. В българия рока, метъл и пънка нямат почва. Това не пречи да слушате, но трябва да си имаш едно наум, че си различен. Мислиш по друг начин, обличаш се по друг начин и т.н.
Сега за да не стане объркване и някой да ме нарече чалгар или незнам си какво още ще кажа, че слушам рок/метъл от 11 години вече. Имам над 400 албума, предимного стоунър/дуум рок и хеви/пауър/прогресив метъл и доста алтърнатив/гръндж. Обличам се както ми харесва, не се принизявам да нося изкрящи облекла, по алтърнатив го давам. В тоя ред на мисли ще кажа, че "метълите" всъщност не са хич алтернативни, защото всички са еднакви. Огледайте се като сте в свой води ще видите, че всичко до един си приличате. Преди няколко дни ходих на концерта на Scorpions и ме гледаха като полезно изкопаемо. Аз с дънки, боди с дълък ракав и отгоре рекламна тениска на Heineken. А сигурно от всички там съм слушал най-много рок/метъл музика и знам три хиляди пъти повече от тях - трютата. Предпочитам анурак на Nirvana. Мразя блек метъл! Не мога да понасям музика при която не разбирам какво пее вокала/вокалитката през цялата песен... Харесвам Opeth примерно, ама като знам българския фен какъв е, едвали някой ще ги знае, както и редица други групи. Стереотипа в България е :
Neo Metal - LP( Онея педалчета, да умрат дано ), КоЯn и до там се изчерпва всичко.
Black Metal - Dimmu Borgir, Satyricoon, Mayhem и край.
А да и фена на целокупното БГ метъл общество - Marylin Manson - шибаният позьор, бездарник! А момичетата "метълки" слушат в повечето случаи или блек или готик, до там се изчерпва метъла ... Ай сиктир!
Общо взето това са стиловете, които се слушат масово, като чалгата общо взето. Да започна с поздравите :
@Двамата агенти педали : лижите ли се бе ? Или свирки си правите извън работно време, я споделете, да ви го тура на измислените герой.
@Спортекс, шмортекс : чалгар, как е ? Гледаш ли новият клип на Гергана, праскаш ли чекий ... Да, нали ? Знаем те тебе, чекиджия такъв. Кой знае какъв смотан пубер си, а си много смел като си с клавиатура и мишка пред теб. Даже и да пишеш не ти се отдава особенно.