- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- НЕ на самоубийствата!
Такаа..Забелязах, че напоследък мн често тийнейджъри пишат във форума с въпроса дали да се самоубият, тъй като са били разочаровани от половинката си или родителите им нещо ги ядосали, или са се скарали с някой/я приятел/ка и прочие...
Ето това ще ви кажа::
Хора, самоубийството не е решение на проблемите виРеших да я пусна тази тема, защото снощи прочетох "Прикованият Прометей" от Есхил и видях няколко реда, които могат да бъдат пряко свързани с тези случаи.Уточнявам
Смъртната ИО минава през страшно много бедствия и страдания, а на всичкото отгоре мъките й още не са започнали.Затова пита прикования Прометей дали да не скочи от скалата, за да умре и да прекъсне болите си.Не е ли по-лесно просто да скочи и хилядите бедствия, които я гонят и, които ще й се случат, да бъдат избегнати чрез смъртта!?НЕ![]()
Няма да цитирам думите на Прометей, а само ще разтълкувам какво казва той
Огледайте се и помислете по-мащабно - има още толкова много хора на планетата Земя, които изпитват далеч по-големи мъки, болки и страдания от онези от вас, които желаят да скочат през джамаКакво ще кажете за инвалидите, които не могат да се движат без чужда помощ, за глухите, които са обречени цял живот, докато не се намери лекарство, да живеят в пълна тишина (забележете - ЦЯЛ ЖИВОТ!, а не година-две); какво ще кажете за слепите, които са обречени ЦЯЛ ЖИВОТ да живеят в тъмнина...
Един или два емоционални или бизнес проблеми са НИЩО в сравнение със здравословните проблеми на много други хора.
Да, сега сигурно някои от вас си казват "На мен кво ми дреме, че има такива хора", но, помислете, ако вие сте един/една от тези хора![]()
Тогава си казвате "По дяволите, защо на мен трябваше да се случи това".
Затова НЕ ПРИБЯГВАЙТЕ ДОРИ ДО МИСЪЛТА ЗА САМОУБИЙСТВОВинаги има и друго решение, помислете за мъките на останалите и тогава, щом толкова искате, стигайте до крайности
Кажете ми, аз какво трябва да направя, след като някой ден ще ми се наложи да се присъединя към глухите
И аз ли трябва да легна пред влака
Кажете ми, как бихте живяли вие, ако разберете от ранна възраст, че някой ден ще ви се наложи да потънете в тишина?Не броя останалите ми здравословни проблеми, които също не са леки, но тишината е доста страшно нещо, не мислите ли!?
Надявам се, че съм влял малко мозък в главата ви и ще помислите върху този въпрос.
EnjoY the LifE while u still can, 'cause u gonna be DeaD for a very LonG TimE