.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 37 от общо 37
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    Има по-интересни и стойностни неща за четене... Който вярва в Бог, нека се заблуждава с Библията
    дрън-дрън, та пляс, мачок.
    никой не те кара да я четеш, защото си вярващ... от теб се иска най-малкото от любознателност да я прочетеш и то не заради друго, а защото това е книгата, която е диктувала хода на историята повече от 15 века... не ти ли е поне малко интересно, четейки по вестниците за поредния самоубийствен атентат някъде по света, да се опиташ да направиш съпоставка между нравствените ценности на християните и мюсюлманите? така ще можеш да вникнеш поне малко в начина на мислене на атентаторите. да си обясниш защо го правят. но за да успееш, би трябвало да прочетеш и Библията и Корана. представи си сега, че след 2 (или ти оставаше една?) години решиш да се занимаваш с икономика. какво ще значи за теб теорията, че един от факторите благоприятстващ акумулирането на материални блага е религията?

по темата: Библията трябва да се прочете, но само ако човек има желанието и се чувства готов да се замисли. защото четенето не е само преглеждане на букви върху бял лист хартия...
    за оплаквания: pop@armenia.com

Мега фен Аватара на machoka
    Джонка,

Това го говори на някой друг. Някой път може да постна материали, които съм писал за Бог, за съдбата, за самоубийствата и за други. Щом ти се самозаблуждаваш със съществуването на подобни сили /ако е така/, ОК. Мен не можем да ме убедиш, но това е една твъъърде дълга и сериозна тема за разговор и този форум не е подходящото поле за воденето на подобна дискусия.

Някой път, като се оправи търсачката в Дата.Бг, ще ти пусна темата с разсъжденията ми и с дискусията след това. Ако ти се чете, има какво да се научи и от останалите участници.

Голям фен
    Град
    Ямбол
    Малка част от детската и още по-малка от голямата ...

Аз съм я чела от части. Повече си падам по политеизма. В смисъл древногръцка, римска(които си приличат де), скандинавска, египетска. Но и от христианството се интересувам, но по - малко.

Супер фен
    Ami kato malka bqh po4nala da 4eta deckata Bibliq i uj mi be6e interesno,no nepomnq 6to ne sum q dopro4ela...ami bih iskala da pro4eta istinskata Bibliq (ne deckata) i mai taka ili ina4e sledva6toto lqto ot daskalo 6te ni nakarat da q pro4etem...tei 4e - 6te mi i interesno

Фен
    Град
    Somewhere I Belong
    Аз не съм от най-вярващите. В царква стъпвам не по често от 2 пъти годишно. Не съм чела библията и се съмнявам че някога изобщо ще седна да я чета.
    Усмихвай се дори когато ти е много мъчно, защото никога не знаеш, кой ще се влюби в усмивката ти.

Цитирай Първоначално написано от machoka
    Джонка,

Това го говори на някой друг. Някой път може да постна материали, които съм писал за Бог, за съдбата, за самоубийствата и за други. Щом ти се самозаблуждаваш със съществуването на подобни сили /ако е така/, ОК. Мен не можем да ме убедиш, но това е една твъъърде дълга и сериозна тема за разговор и този форум не е подходящото поле за воденето на подобна дискусия.

Някой път, като се оправи търсачката в Дата.Бг, ще ти пусна темата с разсъжденията ми и с дискусията след това. Ако ти се чете, има какво да се научи и от останалите участници.

не ме разбра - не казах, че съм вярващ, но и аз смятах преди време, че това е една безумно тъпа книжка. след това прочетох една малка статийка в сайта на Times. и си дадох сметка, че дори нещо като икономическото състояние на цяла една държава зависи от религията (и от подкласовете). след Талмуда, Корана и Библията успях да разбера как точно религията успява да повлияе на световната икономика дори и в съвременния свят. заслужава си, най-малкото от любопитство...

П.П. и аз я чакам тая пуста търсачка, ама нъцки...
    за оплаквания: pop@armenia.com

Повече от фен
    Град
    В СьРчИцеТо На Fuelman :P {}
    Az puk sum q 4ela.. ama kato malka... i to dekckata bibliq... a ina4e golqmata sum se ma4ila da 4eta no ne mi se e zanimavalo

He e Ba}|{Ho DaJlu Me MpA3u|_|_| iJli Obu4a6 -Ba}|{HoTo e 4e u B DBaTa CJlu4e9| Cu MuCJlu6 3a MeHe!{}:P

Мега фен Аватара на machoka
    JohnyB

И ти не си ме разбрал. Аз не твърдя, че Библията е "безумно тъпа книжка", но никога няма да ми служи за ориентир в живота, за нещо, с което да се съобразявам. Никога няма да бъде нещо по-висше от мен. Разчитам на себе си за да успея, на на книги, не на 'Господ" /който и да е той?!/, не на съдбата, не на късмета..

Ne sum q 4ela!

Фен
    Град
    Sofia ghetto
    библии не чета, не ходя по църкви, разчитам само на себе си!
    и Интер

Голям фен
    Град
    Tam kydeto ne moje da stypi choveshki krak...
    Cheta q v momenta.No ne seriozno.Ne sym seriozna zasyjalenie.No dostigam duhovno ravnovesie u sebe si i obicham Bog na pyrvo mqsto-a tova e nai vajno

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си