- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Егоисти ли са единствените деца ?
Ами до някаква степен е вярно.Когато са 2 децата се налага да делят.Докато когато е само 1 дете - свикнало е да получава всичко само и единствено за себе си.Но до голяма степен зависи и от възпитанието.Аз съм само дете, но мама ме е учила да деля с нея.Да ... егоист съм, но смятам че всеки човек е малко егоист.
А и не всички сами деца са глезльовци!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
Xa,ами яко родителит не угаждат и на единственото си детеСамият човек и възпитанието му влияят на това,дарищестанеегост,или не..Но наистина, в повечето случаи единст. деца са егоисти /като мен
![]()
ама вече в по-малка фаза-деля си яденето с кучето понякога!/
Спомням си един приятел като ми каза "Радвам се,че нямам брат или сестра,защото цялото наследство ще е за мен"е това,ако не е последна фаза на егоизъм...
![]()
Пък и до някаква степен е полезно да сме егоисти![]()
...So baby if you want me you`ve got a show me love..
ami az sam samo deteПървоначално написано от Блейз Самър
![]()
![]()
![]()
![]()
i sum sviknala si4ko da polu4avam vednaga
![]()
![]()
a poznavam 2 sestri ednata kolko men drugata e 8 klas sa.........ama ligavo i zlobno vi kazvam......ima sonierikson k800 a kaka i ima telefon za pod 200 kinta i roditelite im ne postupvat 4esno spored men.
![]()
http://teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=97799
живото доказателство
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Егоисти са, да...като мен![]()
![]()
Не, ако трябва да погледнем сериозно на темата, която бтв е много хубава
, ще стигнем до извода, че всичко зависи от възпитанието
Познавам единствени деца, които са много стабилни и точни хора, както и такива, които се сърдят за най-малкото нещо, а пък да не говорим какво се случва, когато не стане тяхното
Родителите са виновни
![]()
Но както едните (печените "единаци"
), така и другите - егоистите, ще разберат рано или късно, че в живота не всичко става, както искаш...и трябва да се примиряваш с някои неща
![]()
Тц...Първоначално написано от Блейз Самър
na maika mi sum edinstveno dete.. v obshti linii haresva mi vupreki 4e ako imah brat ili sestra tiq prostotii det gi pravq nqmashe da im se obrushta tolkova mn`vnimanie.. a na bashta mi sum purvoto ot 3te decaa... tam vsi4ko se deli ala bala .. kofti e i to vsashtnost koi deli.. az delq... no ako bratqta mi trqbva da delqt ne delqt .. kofti e
egoist4e sum si kvo da napraq
![]()
![]()
![]()
Da edinstveno dete sum i sum strashna egoistka nz sig. ako imam brta ili sestra she gi hvurlq prez terasata mnoy mraza da delq ne6to s nqkoi!![]()
![]()
DoKaTo PoVeChEtO sTe Mi PrOtIvNi ShTe ZnAm CHe IMaM dObAr VkUs !
Не зависи от възпитанието!
Такава им е психиката. Никога не се сещат за друг!
Това не е нито егоизъм, нито разглезеност. Просто нямат практическия навик да имат в сметките си още някой!
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
според мен има и такива които са егоисти но има и мили и съобразителни ..например моя много близка приятелка е единствено дете и тя е свикнала да и се дава всичко което иска но не е разглезена и не се възползва от това че техните и позволяват всичко, много мило момиче е и определено винаги мисли и за другите...така 4е не поставяйте всички под общ знаменател![]()
Повечето са егоисти,да! Макарче зависи и от възпитанието на родителите. Но с сигурност малко или много са свикнали да получават каквото поискат и не са научени да делят с някой друг.
az samata sam edno dete i ne mislq 4e sam egoist za priqtelite si davam vsi4ko nikoga ne sam bila stisnata i da kaja'ne tova e moe ostavi go'nqma takova ne6to vsi4ko si zavisi ot vazpitanieto.
ако си единствено дете спрямо кого да си егоист?! тъп въпрос ...
Не всички са егоисти, но действително възпитанието на единствените деца е много деликатен въпрос.
Az sam edinstveno dete i ne mislq 4e sam egoist.Po4ti napalno ubedena sam 4e e vapros na harakter.
Едва ли всички са егоисти,никога не можеш да сложиш огромна маса от хора под един знаменател.Но познава доста,които са си есами деца и определено си показват като егоисти,свикнали да получават всичко.и все пак зависи от възпитанието,което са получили.
Аз лично имам брат и просто съм свикналя,да деля,да се съобразявам и да понасям последствията,което не казвам че не е възможно при сами деца(като изкл подялбата де-те няма с кого да делят)
Ами ДА смятам, че доголяма степен са.Ако съдя по себе си аз съм най-големият егоист.Единствено дете съм, мама и тати винаги са ме глезили винаги всичко е за мен каквото съм поискала винаги съм го имала, а ако се случи да не ми удисат почват едни инати чудо съм била като по-малка.И сега се усещам просто немога да деля всичко искам единствено за мен! Това колко главоболия ми е коствало колко сме се карали с гаджето защото той ми каза, че съм най-големия егоист и , че неможе да живее такъв човек...Отделно майка ми като бях малка все ми се караше и ми викаше, че ще си остана такава като баща ми /той също е едно дете /мислеща само за г*за си.И наистина стана така.Родители те ми са виновни и аз страдам заради тях.
Твърдо не.
А обобщаването, изобщо е много тъпо нещо![]()
1. България е еднонационална, монолитна държава, неподлежаща на разделяне по нито един от следните принципи: верски, етнически, културен.
vsqko dete raste po razli4en na4in,ima mn edinstveni deca,koito sa egoisti,no tova ne se dulji na fakta,4e sa sami. vsi4ko opira do vuzpitanieto. nai-dobrata mi priqtelka naprimer e samo dete,no vinagi misli purvo za drugite,a 4ak sled tova za sebe si.![]()
Зависи.
Аз имам брат, но съм убедена, че по-голяма егоистка от мен страшно трудно би се намерила!
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
От личен опит и наблюдения знам, че единствените деца са големи егоисти...![]()
Аз съм егоист,въпреки че имам брат.Дразни ме когато ми ползва нещата или ми яде от яденето ... ужасява ме факта че си мисли че това да нарушава личното ми пространство е нещо нормално ...![]()
Az su6to sam edinstveno dete i nemoga da si predstavq da delq obi4ta na na6te s nqoi drug. Vupreki 4e ponqkoga mi e samotno 6toto si nqmam brat ili sestra taka si mi e dobre. Dori i priqtelite sa mi go kazvali 4e da si einstveno dete e mn po-dobre. Nemoga da si predstavq kogato iskam ne6to da ne go polu4a ili puk da delq ne6to s nqkoi dr, moeto si e moe i to4ka. Vqrno e 4e proqvqvam ponqkoga egoizum, no tova e za6toto taka sam sviknala, no tova ne mi pre4i da sam gotin 4ovek.
ами не мисля, че единствените деца са игоисти...съдя по себе си...кокаго като малка съм била с братовчедка ми и на нея купят чехлички за лазарица, а на мен нещо друго винаги съм се сърдила...сега се чудя колко съм била тъпа (хах), но вече не съм такава.
но все поак всичко зависи от това каке въззпитано всяко дете...ако получава каквото си иска ВИНАГИ НА СЕКУНДАТА ест, че ще е егоист...ако обаче е имало търпение да чака, или да не получи нещо е различно![]()