- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- pop folk i 4alga
ех ами признах си...не мога да тая тая мъка в себе си още дълго....тъжно е, но е истина..един мн тъжен факт от моя живот![]()
абе има неква разлика, усеща се, обаче е мноу тънка и се фаща трудно....
Ne naistina, iznteresno mi e kva e to4no rzlikata? 4algata e onova po- dolnoprobnoto, nali? Ot roda na razni 4erveni domati, sini pra6ki i t.n... Ili se burkam?
P.S.: Qk norvejki black metuuul!
†
†
I'm not CRAZY! My reality is just different than yours...
abe ima ama kat se zamislq mai e mn tynka....4ak i az ve4e ne moa da q fana...ama mai 4algiqta e tva gadnoto sys domatite i pra6kite, a drugoto e PAYNER MUSIC![]()
аз доколкото знам в зората на чалгата всичко си беше радки пиратки, духай супата и някви от сорта. впоследствие се появиха и по-малко просташки и долни текстове, а в момента някои правят жалки напъни да се доближат до поп-музиката. това се нарича развитие. а по-принцип поп-фолк е музиката, която най-много се доближава до народната на даден етнос. е, аз не знам за съвременни песни, които да се доближават до хубавите ни народни песни. всеки ги знае, няма да изброявам. и затова, от нямане какво да се нарече поп-фолк така се нарича чалгата. понеже е съставена от латинското поп и немското фолк, като и двете означават народ, а чалга е ако не се лъжа турска дума дето означава музика. ама може да се бъркам. както и да е. сега е много модерно да се използват западни думи. затова терминът поп-фолк сега се употребява по-често отколкото чалга. и оттам идва усешането, че поп-фолк е тва, дето се мъчи да е поп-музика, а чалга - това на кондьо и другите там простаци. иначе разлика между двете няма.
ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. мислиш си "моето цвете е там някъде"
малкият принц