Цитирай Първоначално написано от rosskata
Цитирай Първоначално написано от Sinister_Doll
Moga da ti kaja, 4e e to4no taka. Adski mn ni mrazqt, 6toto sme ot SF... Spirad ni s kolata za ni6to, 6toto sme ot Sf, durvqt ni se, 6toto sme ot Sf, abe durjat se kofti! I to dori v golemi gradove! V Plovdiv kazvaha s nqkva smesica ot zavist i prenebrejenie "Ami, gleday! 4e te sa sofiqnci!" Adskimn me drazni tva!
ААА, ами тва е заради диалекта... Аз не се дразня(освен когато сестра ми говори така), обаче някои хора се дразнят... Аз като отида в София също се познава, че не съм оттам, щото говоря по- меко( и не слагам ударенията на последната сричка).
КОгато ходих по изпити, с една моя приятелка се разхождахме наляво- надясно, по някое време ни стана много весело и нещо се развикахме и разлигавихме , и един клошар пре НДК ни изгледа презрително и (просто не мога да опиша тона) промърмори... Ъ... Провинциалистки ( с цялото презрение на което беше способен ) Направо се разцепихме от смях... КОгато питах едни момчета на една спирка в коя посока да хвана ...ъ...забравих кой трамвай беше- до овча купел, те ме ИЗЛЪГАХА най- нагло и аз се забих някъде на майната си... После в Лозенец една баба пак по същия начин ме върза... После пък едни ми се подиграваха, че не знам с кво да стигна от Софийския до гарата... А продавачката на билети ми каза МНОГО да внимавам, щото като ме чуел някой контролйор, че не съм от София, щял веднага да ме глоби... Един пък ме изгледа много злобно като му поисках огънче... Само едно не разбрах- трима човека ме излъгаха за 1 ден... Ако във Варна лъжехме така хората, които не са оттам, до 2-3 години един турист няма да стъпи там и ще умрем от глад

Така че , това, че някъде са ви гледали странно, нищо не е
еее, верно ли не знаеш с какво се стига от софийския до Централна гара? значи верно си мнооого тъпа...

някак не мога да си представя, че неква бабка ще ви излъже on purpose, ама нейсе... това за контрольорите си е вярно - за тях средностатистическия не-софиянец си е златната рибка...

П.П. това за тъпата си беше бъзик, не го мисля сериозно...