баф уаф ти за пореден път доказа че си издънка проста и си тъп кат цървул. аз не съм казал, че съм много запазнат с историите на разните стилове музика. но отределено мога да ти каза, че ти не си. като знаеш толкова много я ми кажи кога се е зародил джаза, къде, кои хора са създавали такава музика... но не да ми копи-пейстнеш нещо от нета. покажи си културата. пък ко не знаеш прочети и тогава приказвай дали джаза е религия, дали рапа е религия, дали регето е религия. освен това по отношение на музикална култура в тоя форум с мачока никой не може да се мери. а ти си някакъв блед образ дето само се мисли за голяма работа. и как може роб да ме наричаш, бе идиот с идиот такъв? как може момиче да ме наричаш? как може въоще по някакъв начин да ме наричаш? как може да се чувстваш достоен да квалифицираш по някакъв начин хора, дето никога не си виждал. аз за тебе не знам педал ли си, не си ли, не знам. но мога да видя, че културата (всички видове) яко ти куца. хайде сега, като толкова ерудиран, че с мачока се сравняваш, ми обясни кой стил музика е религия и защо? кой стил музика е гениален и защо? кой стил е велик и защо? ама ми се струва, че няма да можеш. затова стига си показвал простотия. някакси е смешно като говориш за музикални религии да употребяваш такъв речник. и после, моля ти се "си мерили пишките" ти в музикално отношение си кастриран.