- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Kak se prevejda : Until
Kak se prevejda : Until ?
Ti si zlato!Първоначално написано от lina15
Само на мен ли ми се вижда яко грешно ?Първоначално написано от lina15
![]()
![]()
![]()
Примерче :
She learnt to play the piano until she was nine years old. Then suddenly and without warning, she quit.![]()
..но може и да означава съвсем другоЗависи от контекста :
Код:We use until when the activity continues throughout the period up to the time limit:
I'll be here until five o'clock.
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain...
ти речник нямаш ли? дръпни си някой от нета и не пълни с глупости. сега не ми се рови за линк, ама ти порови малко
ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. мислиш си "моето цвете е там някъде"
малкият принц
И двамата сте много зле.
Първия пример:Until you've gone, I eat all pizza -> While you were gone, I ate all the pizza.
Втория пример:She learnt to play the piano until she was nine years old. Then suddenly and without warning, she quit -> She learnt to play the piano when she was nine years old. Then suddenly and without warning, she quit.
Ако искаш да кажеш, на 9 вече е можела да свири на пиано трябва да кажеш When she was nine years old she could already play the piano.
А моя пример е At 12 starts my favourite show.Until that i am watching cartoons.
Скъпи,кажи го на учебника ми по английски!Първоначално написано от Анонимко
Специално съм проверила примера,точно така е!
Иначе-да,можеш да го кажеш и по двата начина!
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain...
Еми ако може и аз да внеса една поправка:Първоначално написано от Анонимко
At 12 starts my favourite show. Until then i am watching cartoons.
Животът е прекрасен
Първоначално написано от sashtiq
Глупаво е да правиш планове за цял живот , когато не си господар дори на утрешния ден...
Mr.Novembe®
dokato
Глупаво е да правиш планове за цял живот , когато не си господар дори на утрешния ден...
Mr.Novembe®