- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Раздялата – как да я преживеем по-лесно?
Лесно е да се каже, че след като човекът, когото дълго време сте смятали за мъжа на живота си, си е отишъл от нас, трябва да обърнем страницата, да зачеркнем миналото и да гледаме само напред.В действителност радялата е една малка смърт, която трябва да понесем с достойнство, колкото и да ни е трудно това, превръщайки сантименталния си провал в победата над самите нас.
Уви, въпреки че той завинаги ни е напуснал, на нас ни е невъзможно да престанем да мислим за него.
“Постоянно си спомнях колко щастливи бяхме заедно” – споделя Таня Й. Нейният синдром е класически – изоставената жена се опитва несъзнателно да се върне назад във времето, за да намали шока от скъсването, което не иска да приеме за даденост.
Не търсете веднага утеха в прегръдките на друг
Разбира се, че не можем да забравим веднага хубавите дни, но след като минат най-трудните моменти, здравият разум ни диктува да заключим спомените си и да си забраним да допускаме направените досега грешки, без обаче да страдаме, заради тях – каквото било, било.
Дали бягството от самотата в нечий други прегръдки е най-нормалния изход?
Да, така смятат психолозите, но не веднага.
Лили П. си признава, че понеже се страхувала от самотата, веднага се опитала да започне връзка с друг човек и това се оказало направо безумие. “Постоянно сравнявах новия си приятел с напусналия ме, упреквах го, че не е като него. В резултат на това той ме изостави още на първия месец от връзката ни.” Така, че изчакайте малко – от три до пет месеца е разумният срок, през който ще имате време и да си направите равносметка, и да се огледате наоколо.
Не мислете да си отмъщавате
Не се втурвайте спонтанно в нечие легло само за да накарате “бившия” да ревнува – няма да успеете.
Търсете му замяна, защото това ще ви помогне да възвърнете емоционалната си стабилност, увереността в себе си и душевното си равновесие, но без да се оставяте да ви завладее желанието за мъст. То само може да ви захвърли в един омагьосан кръг, о който няма излизане – стремежът да отмъстите често има ефект на бумеранг и може да се обърне точно срещу вас.
Защото да преследваме някого с омразата си означава преди всичко, че още не сме се освободили от емоционалната си зависимост от него.
А това ще стане едва когато изберем между любовта и честолюбието и анализираме трезво причините за своя провал. Само тогава ще се отблъснем достатъчно силно от емоционалното дъно, което сме достигнали, и в крайна сметка ще излезем от мъчителната раздяла по-силни и по-зрели като личности.
Никога не заменяй любовта с омраза,защото е жестоко да мразиш някой,на който до скоро си казвал обичам те....е може и да се опиташ да си върнеш бившето гадже...инак написаното е мн вярно...аз сама го изпитах и ся все още го изпитавам![]()
Как Да Ти Кажа Че Те оБичАм,КоГатО Те ГледаМ с ДруГa Да ВърВиш?Как Да Ти КаЖа Че По ТеБ сЕ УвлИчаМ,КогАт0 с РадоСт Не Ме ПозДраВи?Как Да Ти Кажа Че По Теб КопНея, КоГато оБиДи БезБроЙ Ми Дари?Как Да Ти КаЖа чЕ НаСила Се Смея ЗащоТо ОтВъТре Ме БоЛии
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ ЗАБРАВИ !