ихаа, много обичам да обяснявам на 5-гидишни. Е в повечето случаи ми говорят на "копеле", много често се среща изразът "пичка" и тн...
ТА... тъй нареченият "Equalizer" има едни като колонки с едно такова посредата, дето можеш да го мърдаш. Под тях има едни цифрички "60, 170, 310, 600, 1К, 3К, 6К, 12К, 14К, 16К" Та това е честотата на вълните. А да, нали както всички занем от физиакта звука представлява трептения /мърдания/ на въздуха. И като говоритела трепти кара въздуха да мърда под формата на вълна. Та, тези цифрички представляват колко висока да е вълната. Ако си учил по математика за функции е нещо от сорта на "х" на 3-та. Такъв тип вълнички. Е, та пак на числата да се върнем. Това са различните тонове да го наречем. Повечето не можем и да ги чуем, но нали сложени са, за да ги има До колкото си спомням човек чува само около 10К ... като и да е. За всеки различен стил музика битрябвалод а е различно подреждането. Защото например при класиката е хубаво да се чуват повече инструментите, които са на по-ниски честоти. А при рапа например е по-важен говора, следователно по-високи честоти. И общо взето колкото по-нагоре седи плъзкага, чолкова повече се чува тази определена честота. Ако не разбираш много по-добре избери "Auto" така ще ти го наглася само. Представи си, програмата разбира повече от теб Аз примерно използвам нещо като обърната и леко разтегната дъга. Върхъ да е надолу Но всеки сам си определя Поиграи си малко с някоя любима песен и ги променяи стълбче по стълбче. така ще видиш сам разликата
Надявам се, че съм помогнал