- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- С какво сте виновни пред Бог?
Всеки вярва в себе си и в своите идеали...Първоначално написано от exploitedteen
На тея дето вярват в Бог, това им дава дефиниции за добро и зло, за смисъла на живота, за смисъла на света, за какво ли още не- и това ги прави по- уверени в себе си... Някои хора имат нужда от това...
А и християнството, ако го разглеждаш като философия, не като религия, в него има доста верни и добри неща...
Пак казвам- ако го разглеждаш като философия, защото ако го разглеждаш като религия е различно - абе религията и църквата са кофти нещо, произлязло от добри намерения и идеи...
Иначе за правото на избор си прав- и това е разликата според менфилософията ти дава право на избор, религията не... А вярата е уникална за всеки, така че там също имаш право на избор...
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Друго, но не съвсем... Философията е обяснение за живота и за вселената, ценности, предписания за добро и зло, и така нататък, а религията е същото+институция(църква)+ф анатични и недотам фанатични поддръжници...Затова и будизма не е религия... Да си чувал за будистка църковна организация? Или за фанатични будисти? Това е просто философия.да обаче философията е друго...
Християнската философия и християнската религия са едно и също, само че второто включва философията, институцията , и задължението да вярваш именно в неяСъщото е с исляма (тяхната философия доста се доближава в основата си до християнската).
За това дали си е изпълнила мисиятане сме аз или ти които определяме това. След като толкова милиони души по земята вярват и намират смисъл в това, значи има още хляб в религията
![]()
п.с Сега като се замислих по- сериозно, вярвам в извънземниТва брои ли се... А, да не забравяме и СИЛАТА на мидихлорините...
п.п.с. Като атеист, опитвал ли си се да отговориш сам за себе сипримерно как се е пръкнал света?? Аз като се замисля, винаги зациклям някъде по средата на въпроса
В този случай на вярващите сигурно им е по-лесно...
taq tema moje da predizvika sledva6ta svetovna voina,6ot seki si ima mnenietoama i da se 4uvstva6 vinoven pred boga...nqq takiz raboti.tva ozna4ava da se strahuva6 ot nego a toi edva li iska tva ot nas.malko sektantsko prozvu4a ama...tai de
toi nito moje da nakazva nito da nagrajva tai 4e se taq. ae peace horaaaa
![]()
singing don't worry 'cause every little thing's gonna be allright
Kato ateistka, az sum se zamislqla...Първоначално написано от rosskata
Ima mn nau4ni predpolojeniq po vuprosa.
Na men sa mi izvestni samo 5 ot tezi hipotezi
i ne mislq, 4e nqkvo star4e go e suzdal za nqkolko dni...
†
†
I'm not CRAZY! My reality is just different than yours...
Тва ми харесабтв философията винаги дава повече въпроси отколкото отговори и затова я обичам... поддържа духа жив.. докато религията ти дава догми и убива стремежа към познание на човек...![]()
Sinister_Doll, аз си мисля, че научните предположения са също толкова недоказуеми, колото и митичните, и религиозните...![]()
защо си мислиш така? науката обяснява реалния живот, това което наистина става. тя е в състояние да обясни вси4ко (рано или късно). религията е абсурдна, затова е недоказуемаПървоначално написано от rosskata
Съгласна съм, НО...науката обяснява реалния живот, това което наистина става
Науката казва, че живота на земята е възникнал случайно... От случайна комбинация на атоми и молекули се е получила жива материя...
Друга наука изчислява вероятността това да стане случайносъщата като при експлозия в печатница сами да се напечатат събраните съчинения на Шекспир... Това ли е според теб най- сигурното обяснение за възникаването на живота... Също толкова възможно и доказуемо е, че извънземните са слезли и са създали живот, или че Зевс се е борил с Титаните и после създал хората, или че Бог или Аллах е създал всичко...
![]()
Хората са създали и науката, и религията- нищо не е достатъчно убедително, що се отнася за създаването на света, възникването на човешкия разум, смисъла на света, на живота и т.н...
дори и на това има обяснение: музиката и картините въздействат на определени центрове за емоции в мозъка. това кара мозъка да отделя хормони които предизвикват различни чувства. в това няма нищо свръхестествено и необяснимо.напротив науката не може да обясни всичко...
например искам науката да ми обясни музиката, картините...
може да ми каже принципа, нотите, как се разпространяват вълните или как се възприемат от сетивата, но не можеш да обясниш защо ни харесва...
на този етап на нашето развитие не може да се даде категоричен отговор как е възникнала вселената. науката може да обясни всичко, въпреки че много неща още не са ни ясни.Науката казва, че живота на земята е възникнал случайно
що се отнася до живота на земята, няма нищо необичайно в това да са се синтезирали (случайно) органични молекули, които са продължили да реагират докъто са се получили сложните живи организми. всичко по появата на живот на земята може да се обясни чрез химията.
аз лично вярвям в Бог![]()
с какво съм виновна пред него ли ...
с дооооста неща,но мисля,че повечето са дребни.. незначителни![]()
![]()
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
s tova 4e vseki pyt mu kazvam 4e molq za neshto za posleden pyt apyk posle pak go molq za neshto
Sylzite Sa Za Malkite Deca, A Proshkata Za Bog. Ne Sym Dete Da Placha Za Teb, Ne Sym I Bog Da Ti Prostq!!!
Аз тоя Бог не съм го виждал.
Never let anyone outside the family know what you're thinking.
това зависи от психологическата нагласа, т.е. софтуера. различната музика предизвиква отделяне на различни хормони при различните хора, защото чсеки е устроен различно както физически така и психически.ако това, което казваш е само така... защо на различни хора им влие по различен начин... искам да ми обясниш, защо някой изпитват наслада, като лсушат класическа музика, а други латино примерно...
като цяло примера който си избрал/а не е много на място, защото възприемането на изкуството е сравнително изяснено на науката
Daje i da ima Bog toi sedi tam nqkade si na nebeto i si klati krakata.Seki chovek sam opravlqva jivota si i otgovarq pred sebe si za postypkite si.Horata nemogat da proizlqzat ei taka ot nishtoto qsnu e che ima neshtu ne nared tuka obache v momenta ima tolkova teorii che nikoi ne znae na kakvo da vqrva za tva nai dobre vqrvaite samo v sebe si i si praite kvoto iskate apak se nqkoi den shte se razbere ima li nqma li Bog.Tai che teq sporove sa bezmisleni.
![]()
![]()
![]()
Децата плачат,Господ прощава.. Аз няма да плача,защото не съм дете,но няма да простя,защото не съм Господ .
Всеки човек сам избира дали дали да е религиозен или атеист.Според мен в това да вярваш в Бог няма нищо лошо или срамно,колкото и някои хора да се опитват да ни внушат обратното.А иначе всички си имаме доста грехове,но хора без грехове просто не съществуват,всички светци са канонизирани чак след смъртта си,живи светци няма...
Ако той съществувас това,че съм се родил!
Първоначално написано от ScionOfStorm
С това,че го смятам за идиот.
Аз не вярвам, ама ако го има... ще съм виновна, понеже много хора съм лъгала
![]()
Робинята на Quench
Първоначално написано от Анонимко
Първоначално написано от Анонимко
Хех ... спокойно деца ... знам ,че ме има!![]()
Не съществува ... значи с нищо не съм виновна :] А и да съществуваше аз съм по безгрешна и от него бе![]()
Нее вече серйозно ...
А всички които си мислят ,че има някой по велик от нас ,който ни определя съдбите отгоре - много сте заблудени значи! ;] Хората са го измислили защото не са знаели какви способности имат и когато ги проявят решават ,че е дело на въпросния бог ... Всъшност тва си е изграден образ от хората примерно за едни бог може да е и съседката ;]
по-важно е да осъзнаваш грешкие си и да се стремиш да не ги повтаряш![]()
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Не знам с какво съм виновен, не знам дали има Бог, но дано.
Идеята всеки да си получи заслуженото на края, много ме блазни![]()