.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 63 от общо 63
    При мен въпроса с вярата в Бог е спорен.Като отида на църква примерно говоря си там с иконите,но иначе не вярвам много.
    А относно това за какво съм сгрешила....ами по-скоро за какво не съм.Сгрешила съм в мн неща и то големи,наистина големи.Но не съм човек,който да съжалява за постъпки или думи,защото в края на краищата аз съм ги допуснала и аз съм си виновна.Единствените грешки,които никога не бих си позволила да направя отново са допуснатите с майка ми и баща ми,другите не си ги слагам присърце.

Град
    У нас Си (=
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    ако има Бог...(който е сътворил човека)...значи Бог е сътворил Сатаната! Помислете малко и ще видите че е така.....което си противоречи СЛЕДОВАТЕЛНО БОГ НЕ СЪЩЕСТВУВА
    Много ниска култура имаш..чак ми е жал за теб Сатаната е паднал ангел... Ангелът е божие творение => нищо не си противоречи

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Таковах му майката на господ.
    Grumpy old madman

Град
    У нас Си (=
    Цитирай Първоначално написано от EMO_ULTRAS
    Цитирай Първоначално написано от UnaBle_to_LoVe_U
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    ако има Бог...(който е сътворил човека)...значи Бог е сътворил Сатаната! Помислете малко и ще видите че е така.....което си противоречи СЛЕДОВАТЕЛНО БОГ НЕ СЪЩЕСТВУВА
    Много ниска култура имаш..чак ми е жал за теб Сатаната е паднал ангел... Ангелът е божие творение => нищо не си противоречи
    Право на изобр на може би ?
    М, да, прав си.
    Сега прочетох цялата тема и моето мнение в отговор на няколко въпроса е:
    -Защо като Бог е всемогъщ стават и лоши неща?-Според баба ми, която е вярваща, той ни дава право на избор да живеем така, както искаме и не контролира живота ни. Тоест тези, които убиват примерно не са възпрепятствани да го правят, както и вие, които седите с часове и си играете пред компютъра. Според вас между двете няма място за сравнение? Не е така. Както убиеца иска да убива, така и вие да играете-и на 2ма ви се дава правото на свободен избор.
    -Как е възникнала вселената и живота?-За вселената си подържам теорията, че е станала случайно при някакъв сблъсък и са се образували материята и антиматерията. Тогава са се образували и планетите. А живота на земята е възникнал под влиянието на еволюцията.
    И къде е ролята на Бог в цялата работа? Не знам...но знам, че има нещо..било то сила, енергия или самата природа.
    -Какво е красиво? -Красиви са цветята, залезите и т.н. -Не не те питам какви неща са красиви, а те питам какво е КРАСИВО

Красиво е нещо, което те заинтригува, което предизвиква силно впечатление у теб, което те разчувства по някакъв начин казано с няколко думи->нещо, което докосва душата ти

И за край -> Науката обяснява кое, как и защо се случват нещо, а религията търси смисъла във всичко това

Мега фен Аватара на quench
    UnaBle_to_LoVe_U, имам няколко въпроса:
    - какво става, ако съм сгрешил, да речем, веднъж, но мога да поправя грешката си и да спася безсмъртната си душа - но след като съм сторил този грях, дойде някой от тези, които искат да убиват и могат да го сторят, и ме убие? доколкото знам, Бог не дава втори шанс, значи някой от грешниците ще ме осъди да не влезна в небесната кохорта и да се бия за Господ след деня на апокалипсиса

- защо мислиш, че науката обяснява, а религията търси смисъл?

напротив, науката може да открие същността на материята на нещата, като всяко нещо е малка микросистема - науката може да даде отговор на всеки въпрос, темпорално възникнал от входа в системата до изхода от нея - но не може да определи генеалогичните и причинно-следствените връзки между отделните микросистеми;

религията може да даде интуитивно, просто и лесносмилаемо обяснение за възките - забележете, не винаги вяно, често опит за отбягване на въпроса с контра аргумент тип "ти не вярваш/нима не вярваш", но не и з а същността на нещата - например, ако попитам някой свещеник - какво е човешкото тяло и какъв е смисъла на живота ни, той веднага ще сведе въпроса - и по този начин няма да му отговои - до именно връзките между микосистемите - ще каже за безмъртието на душата и за неистинността на тялото, без да може да разясни в подобности поделементите на микросистемата
    двата начина на мислене са наистина много различни, но религията определено не може да даде отгово на въпроса "защо?", което е именно и причината много хоа да не вярват - защото не им звучи вярно; религията се опитва, но дои ен може да даде пълен отговор на "как?"
    "как да постигна безсмъртие?"
    "като спасиш душата си"
    "как да спяся душата си?"
    "като се вслушаш в мъдростта и намериш знанието господне"
    "как да го направя"
    *свиване на рамене* "това е твой проблем" *лукава усмивка* "все пак, можеш да ме слушаш, аз ще ти кажа как по-лесно да го намеиш"
    тададададам - ето ти раждането на религията и свързаната с нея система на логическо и инуиивно ми9слене и изграждане на света
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Голям фен Аватара на Ziezi
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Таковах му майката на господ.
    Явно заради това,той е решил да накаже майка ти и е пратил да я такова двугърба камила,вследствие на което си се родил ти!

До всички НЕвярващи-аре дайде доказателства,че Господ НЕ съществува!
    2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !

Господ е мъртъв бе! Ницше го уби!

Доказателства ли? Напсувах го, е*ах му майката, бърсах си дирника със страници от библията и корана.

Тържествено призовавам бог, аллах, исус, буда, шива, тангра, или както той там си иска YHVH да ме порази с гръм и мълни в срок от 2 часа считано от момента на публикуване на товав мнение във форума. В момента тук е облачно и вали - има идеални условия. Още, че моя милост трябва да излиза навън. Ако след 2 часа съм непоразен от мълня, то виша сила не съществува и лицата Ziezi и SWASTICA ще ми врътнат по една свирка.

И изобщо, Ziezi, ти какво ми говориш за Господ, мушмул такъв. Според Господ всички хора са равни, а ти ми развиваш теории за унтерменши и не знам си кво. Като вярваш в господ ще му ядеш говната и ще мълчиш, или балженно ще се провикват "Обичам тея лайна".
    Grumpy old madman

Lestat357
    Guest
    С много неща, ако такъв има. Разумът би ми нашепнал сега "по-добре да вярваш в това че Бог съществува, защото ако се окаже че такъв няма - не губиш нищо, но ако се окаже, че има си доста..прецакан". )) Аз, обаче въпреки това не вярвам. Не и в него като личност, а че има някаква по-висша сила, която вероятно може и влияе неведнъж на живота ни тук. Да, би било наивно да не вярвам или да отричам това, нали?

Цитирай Първоначално написано от SWASTICA
    Всевишния не е тийнейджърче, което да предизвикваш. Няма да те удари гръм, споко... Ще умреш, но не когато ти искаш, а когато той прецени... И още нещо, попринцип Всевишния не наказва тези, който прегрешават, а наказва техните деца, защото боли повече и има смисъл. В Библията се казва, че наказанието може да се отрази до 3 - 4 поколение Ще изпиташ ужасна болка, пожелавам ти да имаш здрави и читави дечица, защото след това...
    Видиш ли, притесних се. В този ред на мисли след 4 поколения здрав атейзъм в семесйтвото няма наказани. Явно му е дълъг списъка нещо. Къде е смисъла да наказва децата? Да се прави на гадно копеле, при все, че те са невинни? Виждаш ли, какъв долен педераст е - наказва невинните за чужди грехове. Е как да не му е*еш майката? На какъв се прави? Ако ще накзва - да наказва виновния. Неговото е жив педерастлък. И обещавам, ако ми се отдаде възможност да му го набия отзад.

П.П. А ако нямам деца? Нека му кофти. Или не - ще изнасилвам монахини и той да ги наказва децата там. Кеф, копелеееее.
    Grumpy old madman

Град
    Димитровград-Eggenfelden
    Аз вярвам в Бог,не съм супер набожна и не ходя често на църква,но когато ножа упре до гърлото,не само аз,а и всички вие казвате "Боже помогни ми".

Град
    София
    Глупаво е в тази тема да се навлиза в спорове за съществуването на Триединството, така или иначе всеки ще го открие в даден момент, когато е готов за това и когато Бог реши.
    А по темата, и лично за себе си - грешен съм, нарушавал съм под 50 % от Божиите заповеди, и все пак съм твърдо решен да отдам живота си на Господ Бог и България, пък от там на там само Той може да ме съди.
    1. България е еднонационална, монолитна държава, неподлежаща на разделяне по нито един от следните принципи: верски, етнически, културен.

Аз не вярвам, че съществува толкова праведен и смирен човек, който не е нарушил нито една от Божиите заповеди.. в днешно време такива няма... Единствено в Средновековието условията са били по-неприветливи и само мисълта за "отвъдния живот" е крепял душите на хората.

Цитирай Първоначално написано от bboy_bunker
    Аз не вярвам, че съществува толкова праведен и смирен човек, който не е нарушил нито една от Божиите заповеди.. в днешно време такива няма... Единствено в Средновековието условията са били по-неприветливи и само мисълта за "отвъдния живот" е крепял душите на хората.
    Всички сме съгрешили(Римляни 3:23).

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си