- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- С какво сте виновни пред Бог?
М, да, прав си.Първоначално написано от EMO_ULTRAS
![]()
Сега прочетох цялата тема и моето мнение в отговор на няколко въпроса е:
-Защо като Бог е всемогъщ стават и лоши неща?-Според баба ми, която е вярваща, той ни дава право на избор да живеем така, както искаме и не контролира живота ни. Тоест тези, които убиват примерно не са възпрепятствани да го правят, както и вие, които седите с часове и си играете пред компютъра. Според вас между двете няма място за сравнение? Не е така. Както убиеца иска да убива, така и вие да играете-и на 2ма ви се дава правото на свободен избор.
-Как е възникнала вселената и живота?-За вселената си подържам теорията, че е станала случайно при някакъв сблъсък и са се образували материята и антиматерията. Тогава са се образували и планетите. А живота на земята е възникнал под влиянието на еволюцията.
И къде е ролята на Бог в цялата работа? Не знам...но знам, че има нещо..било то сила, енергия или самата природа.
-Какво е красиво? -Красиви са цветята, залезите и т.н. -Не не те питам какви неща са красиви, а те питам какво е КРАСИВО
Красиво е нещо, което те заинтригува, което предизвиква силно впечатление у теб, което те разчувства по някакъв начинказано с няколко думи->нещо, което докосва душата ти
И за край -> Науката обяснява кое, как и защо се случват нещо, а религията търси смисъла във всичко това![]()