.
Отговор в тема
Страница 2 от 10 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 226

Тема: книги

Голям фен Аватара на lina15
    Град
    София
    SIDNEY SHELDON
    4ala sum dosta negovi knigi i mnogo me e vpe4etlil

Мега фен
    Като се замисля, има нещо такова...

Мега фен
    Аз си бях харесала много книги. И мъжът ми беше обещал да ми подари книжка за Коледа, ама не ми подари...

Цитирай Първоначално написано от `Death`Whore`
    Малкият принц"! Трябва да е прочета скоро! Толкова е хубава! Общо взето, книгите за деца и приказките не са за деца, те не ги разбират. Приказките на Андерсен са толкова красиви..."Мналката русалка" е адски тъжна...
    съгласен съм. а нещо за Малката кибритопродавачка?
    ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. мислиш си "моето цвете е там някъде"

малкият принц

Мега фен
    ОО, нея съм я чела преди адски много време...тя е още по-тъжна...

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    онази приказка дето принцесата трябваше да плете ризи от коприва за братята си птици също винаги много ме е натъжавала...
    мисля че и тя беше на Андерсен. тя накрая не успя да оплете докрай ризата на най-малкия брат. а това и трябваше, за да ги превърне пак в хора. доста тъжно наистина... наистина недоумявам защо това трябва да се брои за детска приказка. някой да има отговор?
    ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. мислиш си "моето цвете е там някъде"

малкият принц

Град
    Планетата Земя
    аз много се кефя на Оруел и Клифърд Саймък, сега чета Есид Хаус на Ървин Уелш, много е яка.
    Долу авторитетите!

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    може да се каже, че имам обаче 3 мнооооого любими книги аз: "1984", "Параграф 22" (мога да я прочитам хиляди пъти) и "Улица консервна"
    Докато четях "Улица консервна" установих, че ти си Мак...

Иначе аз като се прибирах от работа точно на Бъдни вечер и се чувствах като малката кибритопродавачка, няма да ви обяснявам защоу.
    А за другите детски книжки "Братята с лъвски сърца" е невероятна, като бях доста малка я прочетох супер бързо и се скъсах от циврене накрая. Също на Оскар Уайлд са много много тъжни приказките... имаше една "Рожденият ден на инфантата" или нещо подобно, със един клоун, чието сърце се пръсна, защото инфантата му се присмиваше, че е горзен. Децата са жестоки...

Saatana vittu perkele hate crew!

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    Братята с лъвски сърца" е невероятна
    Също на Оскар Уайлд са много много тъжни приказките... имаше една "Рожденият ден на инфантата" или нещо подобно, със един клоун, чието сърце се пръсна, защото инфантата му се присмиваше, че е горзен
    ако ще си говорим за тъжни неща...
    "За мишките и хората"
    а нещо за Малката кибритопродавачка?

UAaaaaaaa
    Кво искате- да ме разревете ли... И без тва не ми е много весело, ама вие направоооо...

А какво ще кажете за "Май4ина сълза"- за онова лястови4е...
    Или една приказка на Оскар Уаилд за "Рибарят и неговата душа"... Или онова стих4е от 4итанката във втори клас за пти`ето което било в клетка, и искало да излезе на свобода, и толкова много се опитвало да излезе... Уаааа...

А къв рев съм ревала на "Чи4о Томовата КОлиба"...
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Цитирай Първоначално написано от rosskata
    А какво ще кажете за "Май4ина сълза"- за онова лястови4е...
    Олелеее, това си спомням, че за пръв път го четох като бях някъде далече от мама, някфо мъниче бях и се съдрах от рев. Ногу тъжну...

Saatana vittu perkele hate crew!

Фен
    Град
    Tar Valon,The White Tower
    В момента чета на Урсула Ле Гуин - Землемория. Много хубава книга. Филмът е само бледо подобие.
    Иначе любими книги.... трудна работа.Може би все пак 'Властелинът на пръстените','Колелото на времето' и 'Песен за огън и лед'и почти всичко на Тери Пратчет
    Ако любовта беше избор, кой би избрал толкова изтънчена болка?
    Чуй как още твойта нежност плаче в мен....

Guest
    А някой интересува ли се от фантастика?И би ли ми препоръчал нещо,за да се запозная със самия жанр?Нещо по-емблематично и култово.Да добия представа..
    А иначе като сте почнали с тия тъжни разказчета..Спомняте ли си на Уайлд Щастливият принц или Славеят и розата май беше...Много тъжни и показват що за "животно е човека".Но са и много красиви..

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    А някой интересува ли се от фантастика?И би ли ми препоръчал нещо,за да се запозная със самия жанр?
    Мой любим автор - Айзък Азимов. Препоръчвам ти "Аз, роботът" и "200 годишният човек".

еми аз сега чета "Пътеводител
    на галактическия стопаджия" и ми се
    струва супер интересна книжка

Мега фен
    На мен ми я разказваха...и е яка. По принцип фантастиката е яко нещо. Много се филмирам, когато чета...особено когато четох "200 годишният човек"..плаках на края...много се развълнувах...

Цитирай Първоначално написано от `Death`Whore`
    На мен ми я разказваха...и е яка. По принцип фантастиката е яко нещо. Много се филмирам, когато чета...особено когато четох "200 годишният човек"..плаках на края...много се развълнувах...
    гледал съм филма. книгата си мисля, че е по-добра, но не съм сигурен. мнение?

малкият принц

Мега фен
    Филмът не съм гледала и не искам да гледам. Естествено, че книгата е по-добра.

да, в този форум не се чете явно. но е по-добре отколкото очаквах. мислех, че като я пусна ще има 1-2 странички за 1 седмица, а то стана популярна тема. не толкова, колкото глупости от рода на "какво мислите за предишния", но все е нещо. а да зачекна нещо ново - какво мислите за Оскар Уайлд и неговите разкази?

малкият принц

Голям фен
    Град
    София
    За Оскар Уайлд пише много красиво,много различно от останали писатели.Историите му са необикновени и точно това ми харесва в тях. Но определено не е стил,който би се харесал на всеки
    "Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара

MadCoW
    Guest
    бтв. супер тъжно ми е, че в тази тема пишем 4-5 човека само...

бтв забелязах същото..но е хубаво,че има хорица като вас,които се все още ценят книгите.те са просто нещо велико,но лошото е,че повечето не искат да го разберат или поне да опитат..уатевъ,аз във форума влизам най-много заради тази тема с надеждата да има нови поустове.. много ме радвате
    а иначе за Оскар Уайлд,мнението ми е доста сходно с това на врачка.Уайлд има много изразен стил,което доста ми харесва,макар и да не съм запозната кой знае колко с творчеството му..Много красиви текстове,наситени с емоции,доста често тъжни,но и карашите да се замислиш.Но не натрапва някакъв морал,просто някак си естествено оставя разказите му да говорят сами за света..
    Ае стига,че яко се увлякох

Повече от фен Аватара на Disorder
    Град
    Добрич/Свищов
    Az pyk ne mislq che e stranno, che tolkova malko hora pishat. Ne che ne e tyjno, no kato se zamislite s kolko ot poznatite vi teen-ove mojete da pogovorite za nqkoq hubava kniga? Mai poveche se interesuvat ot liubov, kafeta, chat i t.n. i ne im ostava vreme da pochetat. A e jalko zashtoto ima mnogo hora koito biha se uvlekli po knigite, prosto trqbva da prochetat neshto, samo deto nqmat tozi navik Inache na tema fantastika obojavam fondaciqta i denqt na trifidite. Kolkoto do Diun to se podrazbira mislq
    When I look into your eyes there's nothing to see, nothing but my own mistakes staring back at me...

Фен
    Град
    mircmax
    Kolkoto i staromodno da zvu4i az obi4am da 4eta knigi i sum 4ela dosta, pove4eto na bulgarski, no sum 4ela i tri knigi na angliiskii i sega 4eta 4etvurta .
    Всеки ден дарявай поне по една усмивка на хората около теб.

Мега фен
    "Дюн"...тъпото е, че съм гледала филмите и няма да ми е много интересно...тати каза, че го чете на английски и се кефи.

Мега фен
    Играта и аз я играех, но тя няма много общо с книгата...мен филмите ме изкефиха.

MadCoW
    Guest
    И още нещо. Някой от вас да е имал близка среща с книгата на Ваня Щерева "Образцов дом"? Ако сте имали,ще се радвам да споделите мнението си.От пръв поглед ми направи приятно впечатление това,че е написана някак си небрежно,но май е и доста истинска..Аве изглежда доста добра

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си