.
Отговор в тема
Страница 4 от 10 ПървиПърви 12345678 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 226

Тема: книги

Супер фен Аватара на i'm so excited!
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    а Майстора и Маргарита... някой чел ли я е??
    изродско.
    още преди години мамчето ме зарибяваше да я чета..
    уу сега ме подсети да я препрочета
    алелуя.

аз е боя, че ми е останала само в руски вариант.
    аз осве на маринина и други криминални романчета на руски не обичам да чета =/
    а специално за тея книжки на александра маринина .. наистина са гениални откъм хумор.. но един път се подлъгах и си взех от ориндж преведени на български.. губи им се целия чар. не стават.
    алелуя.

Guest
    Майсторът и Маргарита..Каня се да я започвам,но преди тва искам да прочета някой други книжлета..А какво ще кажете за книгата?Смисъл какво ви е харесало в нея(или пък не ви е харесало)?Все пак си е класика,май само добри неща се говорят за нея.

Фен
    Град
    върху облаците;)
    ами последната книга,която про4етох беше на Аркадии Аврамов-ИЗДИРВА СЕ...а по принцип наи много ми харесва БАСКЕРВИЛКСОТО КУ4Е[img][/img]

Re: книги

Цитирай Първоначално написано от scorpiass
    Цитирай Първоначално написано от мечтател
    малко неестествено в тийн форум. но да ви попитамима ли книги, които сте чели наскоро, които са ви харесали или не са. с една дума - всичко, коетое свързано с книгите. а, още нещо. коя ви е любимата книга?
    В живота си съм прочел само 1 книга...
    и то щото бях пребил един дебелак и после бех наказа фу ама това беше преди 4-5 години
    тука като чета си виждам колко много книги имам още да чета. но при мнения като това (даже неграмотно написани) все пак осъзнавам, че не съм изостанал до безкрайност. не че базата ми за сравнение е това, но поне не се гордея, че чета малко. а в сравнение с някои елементи даже чета много. но както казах - не са ми е базата за сравнение.
    ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. мислиш си "моето цвете е там някъде"

малкият принц

xDON CORLEONEx
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Whisskas
    Имаше една книга, по която са правили и филм, скоро някой я спомена във форума, казва се "120 дни в Содом"- чели ли сте я?
    Доколкото знам филма на Пазолини е разходка в парка, в сравнение с книгата на Дьо Сад. Някой ден ако я намеря и се чувствам психически готов да я прочета, ще го направя.

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    Дай да ви питам и аз нещо...
    На коя книга сте се смяли най- много... В добрия смисъл
    Коя книга е успявала да ви разплаче??
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

мен книга не ме е разплаквала. а за разсмиването - не съм сигурен. но някой беше казал, че най-тъжната книга на света е "Дон Кихот", защото идеалът умира почти неразбран. и аз съм съгласен.
    ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. мислиш си "моето цвете е там някъде"

малкият принц

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    Чак сега видях тази темичка...Не се учудвам, че тийновете четат малко...Дори и аз от глупости почти не намирам време за четене.Ениуей
    Снощи приключих с първият том на избрани произведения на Светослав Минков.Имаше 3-4 повърхности разказа, но имаше и адски смилени...Или може би аз не съм разбрала тези 3-4 разказа Все пак съм само на 14 (; А вие чели ли сте нещо на Минков? Ние трябваше да рпочетем "Дамата с рентгеновите очи" и нещо ме грабна...Иначе май ще се записвам на библиотека за да чета книгите Дори ей ся се сетих, че могра да си запиша книгите от тая тема :P
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Мега фен
    Помня, че когато учехме "Дамата с рентгеновите очи", се смяхме яко...но като се замисли човек, има доста интересен замисъл...трябва да я прочета пак.

Guest
    Плаках на "Без дом" на Хектор Мало...Води се детска книжка,обаче ме трогна и ми много ми хареса.Предполагам имате идея за какво става въпрос."Клетниците" също е тъжна,обаче не си спомянм да съм плакала на нея.Обаче много ми харесва и замисълът в нея.Велики книжки,радвам ме супер много

без дом и мен много ме трогва наистина..сега се сетих, за други книги, които са ми сред любимите
    тва са 'спасителят в ръжта' и 'самотният бегач на дълги разстояния'... и тях мисля да препрочета скоро, щото за последно ги четох доста отдавна. много са хубави, наистина.
    алелуя.

Guest
    Я кажи за то я бегач..за какво става въпрос най-общо?Сега мисля да чета "Белият зъб",защото не съм го чела,а ми изглежда доста добро.

Това лято изчетох всичките книги от поредицата на "Хари Потър". Падам си и по Чейс, за това го чета винаги когато имам време...
    Някъде има някой, който мечтае за твоята усмивка и в твоето присъствие открива смисъла на живота си, така че когато си сам, помни това - някой, някъде мисли за теб!!

Град
    Valhalla (Бургас)
    Много хубава тема , поздравления! Жалко само , че пишете толкова малко хора...

Някой от тука чете ли фентъзи? Много малко съм запознат с другите жанрове , но от фентъзито съм изчел доволно количество книжки.. любимите са ми "Сага за войната на разлома" - цялата поредица заедно с продълженията , "Песен за огън и лед" до 3-та книга (4-та е много зле ) , ВнП , Силмарилион и "До там и обратно" на Толкин , "Белгариад" и "Спомен , печал , трън" поредиците ..харесвам на този жанр това , че една поредица може да стигне до 5000 страници и свършват доста по-бавно от колкото другите книги (примерно Айвънхоу , която прочетох за 2 дена)
    Thor, god of thunder
    Let me die with a sword in my hand
    Raise your hands, swords in the wind
    Brothers of metal together again
    With blood in our voices we ride
    We'll fight till we win or we'll fight until we die

Град
    Valhalla (Бургас)
    Силмарилион се чете най-лесно така - като видиш , че започва да се изброява родата на някой от героите , прескачаш 3 страници .. Колелото на времето ще го прочета скоро време.. само да изчета продължението на Белгариад , която е много хубава поредица междодругото и горещо препоръчвам .. пък туковиш ти се излекувала алергията
    Thor, god of thunder
    Let me die with a sword in my hand
    Raise your hands, swords in the wind
    Brothers of metal together again
    With blood in our voices we ride
    We'll fight till we win or we'll fight until we die

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Плаках на "Без дом" на Хектор Мало...Води се детска книжка,обаче ме трогна и ми много ми хареса.Предполагам имате идея за какво става въпрос."Клетниците" също е тъжна,обаче не си спомянм да съм плакала на нея.Обаче много ми харесва и замисълът в нея.Велики книжки,радвам ме супер много
    ами ния по-назад в темата бяхме приказвали за детските книжки. наистина всички се съгласихме, че детските книжки всъщност могат да носят много послания, замисълът им да е добър и така нататък. Без Дом не съм чел, а от Клетниците - малка част. просто толкова дълги книги ме подтискат. много бавно се четат но напоследък не ми пука толкова. по-точно откакто прочетох Граф Монте Кристо

малкият принц

Повече от фен Аватара на Disorder
    Град
    Добрич/Свищов
    Цитирай Първоначално написано от LostHorizon
    Много хубава тема , поздравления! Жалко само , че пишете толкова малко хора...

Някой от тука чете ли фентъзи? Много малко съм запознат с другите жанрове , но от фентъзито съм изчел доволно количество книжки.. любимите са ми "Сага за войната на разлома" - цялата поредица заедно с продълженията , "Песен за огън и лед" до 3-та книга (4-та е много зле ) , ВнП , Силмарилион и "До там и обратно" на Толкин , "Белгариад" и "Спомен , печал , трън" поредиците ..харесвам на този жанр това , че една поредица може да стигне до 5000 страници и свършват доста по-бавно от колкото другите книги (примерно Айвънхоу , която прочетох за 2 дена)
    Razbira se Fentazito e neveroqtno Silmarilion e hubava kniga, no ako tova e pyrvoto fentazi koeto chetesh shte se otkajesh ot janra Inache Vlastelina si e nomer edno kakto i Pesen za ogyn i led I btw nqkoi chel li e malazana?
    When I look into your eyes there's nothing to see, nothing but my own mistakes staring back at me...

Мега фен
    Изваждам темата от дебрите на забравата!

В понеделник имах изпит по българска литература за деца. По принцип мразя инфантилни лиготии и не мисля, че децата са глупави - мен дядо ме учеше на "Хаджи Димитър", макар и наистина да съм се кефила на стихчета за деца. Та...препоръчвам Дора Габе и най-вече "Обич". Препоръчвам много горещо Йордан Радичков - "Ние, врабчетата". Много забавна и умна книжка. Сега имам още един изпит и ще продължа да чета последната другата седмица и след нея ще започна една също малка книга - "Критика на думите" на Карел Чапек.

Мега фен
    А аз трябва да се мъча с формите на възпитание. Така и не разбрах защо трябва да уча форми, цели, ифеи, принципи, методи и т.н. Малко е объркващо.

Guest
    "Death'Whore" (сори за правописа),какво учиш?
    Последно четох "Окото на времето" на Артър Кларк и Стивън Бакстър.Фантастика,както се забелязва.Интересна книжка с интересна идея,макар че целият смисъл ще се изяснява в следващите книги от поредицата. Пак си четох и "Бариерата" на Павел Вежинов,което е едно от произведенията,които обичам страшно много! Много хубави идеи са заложени в него..Абе велико е!

Мега фен
    Фен на фантастика, браво! Трябва и аз да се завърна към нея. Уча за детска учителка. Този семестър ще уча чуждестранна литература за деца.

Guest
    Всъщност не съм фенка на фантастика,защото това беше първата такава книга,която прочетох.. Обаче разбрах,че е много хубаво нещо..И ще продължа да се обогатявам с този жанр,ще чета втората книга от поредицата-"Слънчева буря".А напоследък много започна да ме влече българската литература и ми се чета нещо такова.Има нещо много очарователно в цялата тази работа..

Мега фен
    "Предпочитам невъзможното, което убеждава, пред възможното, което звучи неубедително." - пише го на някои фантастични книги.

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    Ще ми се смеете сигурно, но аз последно прочетох за 2645891264ч357891389563782 път "Стас и Нели"...Не знам защо, но тази книжка ми е много специална, и можеби книгата която съм чела най-много пъти(освен Кво Вадис).

И въпросче- обичате ли Дюма... Наскоро четох пак "10 години по-късно" и беше голям кеф.
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си