.
Отговор в тема
Страница 5 от 10 ПървиПърви 123456789 ... ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 226

Тема: книги

В момента чета Macromedia Studio 8 Dummies

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    "Бариерата" на Вежинов е неповторим разказ....Напоследък прочетох "The Body" на Стивън Кинг и "10 малки негърчета" на Агата Кристи.Честно казано, "Тялото" по-ми хареса...Някакви препоръки?
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Супер фен
    Град
    in gloom of night
    една от любимите ми книги колкото и да е странничко е "малкият принц"
    обичам да чета повечко стивън кинг например "дългата разходка" или "гробище за домашни любимци"
    мм също една много хубава книга е "вечеря в ресторант носталгия" на ан тайлър
    "Целувка за лека нощ"

Повече от фен
    Град
    Somwhere where I'll be happy
    Мн ми харесаха 3 книжки, които прочетох наскоро- Фондацията на Айзък Азимов, 5 малки прасенца на Агата Кристи и Еманципирана магия на Тери Пратчет

А иначе си четох още една, ама съм я чела хиляда пъти сигурно, но никога не ми писва- "Братята с лъвски сърца"- любимата ми книга

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Последното, което чета е "Въоръжени Мъже" на Тери Пратчет. Прочела съм почти всички от поредицата му "Истории от света на диска".
    Иначе наскоро четох "Шифърът на Леонардо", действително много интересна. Както и "Живот назаем" на Ерих Мария Ремарк, изключително красива книга. А по Коледа прочетох и "Да пропуснеш Коледа" на Гришъм, но не бях много впечатлена.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Вчера свърших с четенето на "Бързи сънища" на Зиновий Юриев - фантастика;р Днес почвам "Ресторант на края на Вселената", чела съм само "Пътеводител на галактическия стопаджия" и никое от продълженията му. Много хубава книга, между другото!
    Иначе за любима книга не мога да кажа, много заглавия са ми харесали. Голямо впечатление ми направиха "Майстора и Маргарита" на Булгаков, "Хищните вещи на века" на Стругацки, както и един сборник с разкази на Робърт Хайнлайн "Зелените хълмове на Земята" - това от тези, които съм чела скоро. Пратчет също е на почит, чела съм почти всичките му романи, като "Малки богове" ми е особено любима.
    Също мога да спомена стихосбирките на Вапцаров, Смирненски и Гео Милев...не знам дали се броят точно за книги, а и са задължигелна литература, все пак;р Но определено си струва да бъдат прочетени.
    "Всичко е въпрос на натиск и време. Време и натиск".

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    ааааа днеска се опитаха да ми пробутат Майстора и Маргарита за 15 лв. едни дето продават стари книги...
    няколко часа съм обикалял и не си харесах нищо освен Швейк, който обаче беше 25 лв, а аз нямах толкова...
    Цените са невъзможни, наистина.
    За сравнение - през лятото ходих да си търся речник на Ларус, намерих такъв, абсолютно запазен, на една сергия - 10 лева струваше. А е оригинален речник, стойността му е много по-голяма от това. Но! Последната книга за Хари Потър струваше 35 лева. Вярно, английско издание, обаче...разликата е абсурдна.
    "Всичко е въпрос на натиск и време. Време и натиск".

vav momenta cheta cheterilogiqta na dimitar talev i sam stignala do "ilinden"-tretata kniga!izkluvhitelno interesni knigi i se razkazva za jivota na horata po vreme na vazrajdaneto.mnogo iskam da procheta "Shestoto kleimo" na Dan Braun i "Shifarat na leonardo" pak na sashtiq aftor.v tezi knigi se namirat mnogo ot otgovorite koito me machat.
    drugi interesni knigi sa "Martvite sibirki poleta" i "Kletnicite"-izkluchitelno int!prochetete gi!
    Търси вдъхновение и не започвай нищо без него...

Супер фен Аватара на IKisseDAGirL
    Град
    dimitrovgrad
    обожавам "Хари Потър"
    тая книга е направо страхотна!! в момента съм на 6-тата част и гледам да чета бавно, за да да ми стигне за по-дълго време,че всяка част като я свърша и ми става мн гадно:P
    "Властелинът на Пръстените" също е мн яка, "Граф Монте Кристо" е интересна.. аз по принцип обичам сичко на Дюма
    "Шифърът на Леонардо" .. ей тая книга няма равна.. след като я прочетох се замислих за толкова работи ..просто осъзнаваш,че много от нещата, които са ти опора и в които вярваш, може да са просто трик на висшестоящи за оказване на контрол и влияние.. една матрица
    Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
    Само времето доказва силата на Любовта.

Супер фен Аватара на i'm so excited!
    я, отново темата за книгите, колко хубаво=))
    аз сега съм зациклила на една книжка 'стремежи и борби' а като че ли не съм на такава вълна и малко трудно я чета..
    алелуя.

Супер фен Аватара на Devilsplaymate
    Град
    Nowhereland
    Цитирай Първоначално написано от MaD_CaT pak bez log
    Аз..наскоро..кво наскоро
    от лятото почнах да чета книги..
    1во четох Шифъра на Леонардо
    лол..доста одумвана книга,но наистина много интересна..взех си и Шестото Клеймо,но чета и още 2 други книги...и някакси тя остава на заден план.А другите 2 са-едната е Шифъра-ама оригинала на английски
    бая големичка книга...и доста трудна за четене,а другата е ...уф все и забравям името..но е за езика на тялото..по точно при флиртуване-какви жестове използваме и какво означават.
    Иначе след като ги свърша искам да почна да чета философска литература.Имам на Жан Пол Сартр-Погнусата
    Шестото Клеймо интересна ли е ? От Доста Време насам мисля да си я взема ...
    Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...

Цитирай Първоначално написано от aLL|aLoNe
    "Бариерата" на Вежинов е неповторим разказ....Напоследък прочетох "The Body" на Стивън Кинг и "10 малки негърчета" на Агата Кристи.Честно казано, "Тялото" по-ми хареса...Някакви препоръки?
    Стивън Кинг не ме кефи много щото за да направи роман трябва да избие 100 човека. Все пак ако ти го харесваш прочети "Жива факла" и "Мъглата".

В момента чета "Сватбата" на Даниел Стийл. Последните които прочетох и много ми харесаха бяха "Шифъра на Леонардо" , "Шестото клеймо" и "Метеоритът" на Дан Браун и "Дамски гамбит" на Елизабет Гейдж.
    Ako Nqkoi Nqkoga Te Popita Kakvo E Lubovta,Kaji Mu Che E Bolka Koqto Vodi Do Smyrta!

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    Цитирай Първоначално написано от WILD__BOY
    Цитирай Първоначално написано от aLL|aLoNe
    Стивън Кинг не ме кефи много щото за да направи роман трябва да избие 100 човека. Все пак ако ти го харесваш прочети "Жива факла" и "Мъглата".
    Прочети тялото...Там има само един умрял - тялото...Книгата е адски различна сравнение с другите му...И има много истини за живота, за това я харесвам...Инак сега чета Dean Koontz.Не знам дали сте го чували...Дадоха и я да я чета, щото нали е на аглийски да упражнявам езика...Кингата се казва "Cold Fire" и определно е доста интересна ^^
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Фен Аватара на addictedtou
    Град
    OtVyDpLaNiNiTe
    Az mnogo haresvam na James Elhroy Chernata Daliq i na John stain Bek Na iztok ot raq

Супер фен
    Град
    in gloom of night
    вчера дочетох "за мишките и хората" на стайнбек
    мога да кажа че много хубава книга има над какво да си размишлява човек
    ей кажете ми някоя забавна книжка
    "Целувка за лека нощ"

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от mimetoo
    vav momenta cheta cheterilogiqta na dimitar talev i sam stignala do "ilinden"-tretata kniga!izkluvhitelno interesni knigi i se razkazva za jivota na horata po vreme na vazrajdaneto.mnogo iskam da procheta "Shestoto kleimo" na Dan Braun i "Shifarat na leonardo" pak na sashtiq aftor.v tezi knigi se namirat mnogo ot otgovorite koito me machat.
    drugi interesni knigi sa "Martvite sibirki poleta" i "Kletnicite"-izkluchitelno int!prochetete gi!
    Прочети ги Четох "Шифърът на Леонардо" два пъти, за да съм сигурна, че съм разбрала всичко правилно.
    Сега започнах да чета "Шестото клеймо". Трябва да ти кажа, че съм повече от впечатлена.

Град
    Варна
    ахам...
    а ако почнете да четете Клеймото първо ще е по- добре, защото Шифъра е продължение...
    Не е съвсем така. Просто главният герой е същия. Но аз прочетох първо "Шифърът" и нямах проблеми с разбирането.

Град
    Варна
    всъщност си е баш така, защото в Шифъра на два пъти се споменават събитията от Клеймото и има някои препратки...
    Явно не са били жизнено важни за сюжета, щом не са ми направили впечатление.

Супер фен
    Град
    София/Казанлък
    Абе някой да знае колко пари струва книгата на Ник Мейсън за историята на Пинк Флойд?
    In your dreams
    The pain is so real
    Before the dead
    You'll have to kneel
    Hear your future screams
    See your epitaph
    As you scream
    The dead they laugh

едно от хобитата ми е да чета макар,че напоследък почти нямам време..
    последното,което прочетох бяха някои разкази на Йовков..също така прочетох "Железният светилник" и "Тютюн"..и за двете книги мога да кажа "горе-долу",но пък в "Тютюн" адски реално са представени нещата..и там се получава нещо като в "Приказка за стълбата"...доста вярно за съжаление..
    за любими книги..хм ..трудно е да почна да изброявам..но като цяло ще посоча Елин Пелин като един от любимите ми български автори..
    харесвам приключенските романи..особено любим ми е Граф Монте Кристо..
    харесвам приказките на Братя Грим,на Андерсен..

Стивън Кинг има някои добри неща..харесвам например "Живата факла"..
    "Под игото" го харесвам много въпреки,че повечето произведения на Вазов не ми харесват...
    Ботев е прекрасен поет...
    за друго ако се сетя ще допълня..

Супер фен Аватара на Devilsplaymate
    Град
    Nowhereland
    всъщност си е баш така, защото в Шифъра на два пъти се споменават събитията от Клеймото и има някои препратки...
    exploitedteen , да ... на мене някой неща не ми станаха ясни от Шифъра ... ам , иначе Клеймо-то интересна ли е ? о.0
    Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...

Мега фен
    Тази книга е логично да бъде преместена в новия раздел, тъкмо да живне.

Мега фен
    Споменавала ли съм "Мементо" на Радек Йон? Ако не си я чел, поправи грешката си.

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    дам, добре че бях аз да вкарам тази книжка в общата ни библиотека, ама както и да е.
    Вили, не съм сигурна, че ще ти хареса, защото е.... абе ако си я намериш ще разбереш. Мога и аз да ти я дам, ако изявиш желание, все пак.

Saatana vittu perkele hate crew!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си