поредицата на Алексндра Маринина просто кърти.
Супер е ако някой е чел нещо сигурно знае да какво говоря и естествено ако харесва кримки.
Алхимикът е страшна книга - препоръчвам я.Първоначално написано от sherry
За Малкият принц са казали, че трябва да се прочете 3 пъти - веднъж, когато си дете, после когато си тийнейджър и накрая, когато си възрастен.Първоначално написано от I_love_dead_people
Аз я чета сега (на български де) и книгата определено си заслужава славата,която придоби! Най-малкото има много информация,която е доста интересна и най-важното е логически възможно да е истина,а голяма част от написаното са реални факти,които лично аз не знаех.Увлекателна е и това,че е близо 500 страници не значи,че ще се чете 5 години...аз "изядох" половината книга за една седмица...може би и по-бързо щях,но сега края на годината нямам мн време...а за Тамплиерите тази година го учихме по история,но са разкрити доста неща в книгата...абе на мене много ми харесва,който не я е чел да я прочете няма да съжаляваПървоначално написано от exploitedteen
Иначе после мисля да прочета и "Шестото клеймо"![]()
"Това,което не ме убива,ме прави по-силен"-Фридрих Ницше
300 страници за 1 седмица...нали е увлекателна? 300 страници се четат за 2 дни, ако книгата е много интересна.![]()
Еми,когато трябва да те изпитат по 10 предмета се налага да четеш разни не толкова интересни неща като учебника по химия да речемПървоначално написано от `Death`Whore`
![]()
"Кралят се забавлява" на Виктор Юго си чета от 2 дни...Интересна ми е засега.
За да остане природа
//A programmer started to cuss, because getting to sleep was a fuss. And as he lay there in bed, looping 'round in his head was: while(!asleep()) sheep++;
прочетох на скоро "крадец на време" на пратчет
'Всъщност девет десети от Вселената са канцеларщина.'![]()
I'm not like them
But I can pretend
The sun is gone
But I have a light
The day is done
But I'm having fun
аз прочетох "Не без дъщеря ми" ... не е лоша, сега чета "Малой" на Самюъл Бекет ,яко ме кефи,няква със странен смисъл![]()
Пауло Коельо - 11 минути.... само суперлативи мога да редя... но мисля че няма смисъл..прочетете я...
- Имам нужда от простор...
-Значи не ме обичаш..
-Обичам те...
-Тогава защо ти е простор?
Все се каня да прочета произведения на някои видни философи или поне откъси от тях...доста по-добре е да прочетеш, отколкото да четеш сух материал.
"Идеалният мъж" на Оскар Уайлд е страааааашно добра пиеса, препоръчвам я горещо на всички
Днес почнах "Цар Плъх". Добре почва...
Saatana vittu perkele hate crew!
'Не без дъщеря ми' е жестока книга просто... няма такава.Първоначално написано от EvaneScence_f
иначе аз чета шифъра![]()
"група 13"
HandOfBlood (Worthless )
83.148.67.113
83.148.67.116
212.92.0.135
212.21.143.157
212.21.141.99
Аз много обичам да чета...ся тука от мн време чета "Прокълнатият Сейлъм'с Лот" на Стивън Кинг,ама все не мога да си я допрочета
последното,което прочетох,беше "Крадецът на праскови"
и искам да си препрочета Лукчо![]()
аз не чета много...не че нямам време просто предпочитам да гледам филма направен по книгата...наскоро обаче прочетох шифъра на леонардокнигата е доста добра въпреки че доста от нещата сама не можех да разбера и трябваше постоянно да питам бащата да ми поясни
![]()
If YoU WaNnA Be PiQn,
pIi TeKiLa nE aIrAn
[i]Има една много много готина книга,която засяга проблемите на момичетата,относно пазаруването.Книгата се казва Тези луди луди гллезли!
Admin-Coki:
огромен размер на снимка в подпис.
/забрана за ползване на такъв.
Ох и аз много обичам да чета,за съжаление напоследък не ми оставаше възможност за това,тъй като ако ми хареса дадена книга по правило не я оставям,докато не я свърша....а това е зле,все пак даскалотоАма сега съм във ваканция и мога да си чета на воля
![]()
Сега чета "Морският вълк"-Джек Лондон,една книжчица на немски-истории за произведения на изкуството,обаче ми е доста сложничка,та не съм я отваряла от 1 седмица....А да чета и приказките на братя Грим-пак на немски,това поне е лесно :P Да не говорим,че като ми писне художествената литература посягам към енциклопедиите-на преден план сега е "География на света"....
За любима книга-ми честно казано нямам,пък и не обичам да препрочитам дадено произведение...можеби само ХП,въпреки че е супер комерсиална поредица...ААа имам и един любим сборник с разкази на О`Хенри,който често пъти се оказва преспиватленото и преди лягане
![]()
"Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел
"Силмарилион" на Толкин. Надявам се, че до вдругиден ще съм я прочела...Нали и "Билбо Бегинс или дотам и обратно" трябва да почна да чета все някога, а след това за n-ти път "Властелинът на пръстените"
![]()
За да остане природа
//A programmer started to cuss, because getting to sleep was a fuss. And as he lay there in bed, looping 'round in his head was: while(!asleep()) sheep++;
Свъриш "Хроника на една предизвестена смърт" на Маркес. Жестока книга, бтв.
- Сантяго, сине - извикала тя, - какво ти е?
Сантяго Насар я познал.
- Убиха ме, госпожице Вене - казал.
Днес мисля да довърша една друга - "Куцият Дявол", която спрях да чета, поради по-задължителни неща. Кеф.
Saatana vittu perkele hate crew!
"Крадецът на праскови" между другото е много добро произведение,което доказва,че българската литература също е на мн високо ниво...който не я е прочел тази книга да се захваща веднага,няма да съжалява,пък и е срам,че четеме всякакви чуждестранни книги,а родните оставяме на заден план...Първоначално написано от ledenata_kralicA
![]()
![]()
Брулени Хълмове - Уникална книга, която препоръчвам на всички. Една донякъде любовна история, но лишена от напудреността на любовните романи. Уникална!
Джейн Еър - Историята на вечната любов през очите на едно бедно момиче.
Малката господарка на голямата къща - Когато любовта сблъсква двама приятели, които губят всичко
Кралица Марго - Един от най-прекрасните романи на Александър Дюма. Страхотна тъжна френска история...
Общо взето това са ми най-любимите книги. Обожавам книгите - в тях откривам нещото, което никога не съм виждала. Просто се намирам в друг свят. След като свърша една книга, просто не искам да преставам да мисля за нея, за да не го изгубя.
Чета много, главно английски любовни романи и френски исторически. Но всяка книга, която чета е претърпяла удърите на времето.
Принципно чрез романите се уча самата аз да пиша, нещо, което развивам от малка. Това е едно от малкото неща, в които ме бива.
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
Разрових се из шкафовете да потърся някоя книжка,която да захвана тази вечер и попаднах на Лафонтен...сетих се,че преди няколко години ни накараха от училище да ги прочетем неговите басни.Помня,че ми бяха доста интересни,но и не ги разбирах много,многоСега ще я препрочета тази книжка...мисля,че басните са доста поучителни и заслужават внимание
Ами вие?Харесвате ли ги?!
"Крадецът на праскови" е тъпа повест.Поне на мен не ми хареса...като цяло за мен българската литература не представлява интерес,въпреки че има изключения
![]()
ПП Прочетох "Морският вълк",сега смятам да почна "Отнесени от вихъра"....![]()
"Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел
Сега чета "Бохеми и пеперуди" .. за живота на Пучини, много е интересна и вече ме е страх да седна да чета, защото цял ден не пипвам нищичко ..![]()