Хм...Портрета на Дориан Грей? Странно, това е книга.Както и да е...Благодаря за информацията, но аз съм от провинцията, така че...![]()
Да, знам, че е книга, но е на Оскар Уайлд
За това споменах.
Saatana vittu perkele hate crew!
На мен за рдто ми подариха "Хрониките на Амбър" и сега съм мнооого зарибена... Те са 5 книжки, за четири дена опатках първите две... Много ги препоръчвам на всички, страхотно фентъзи... \/
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
ami az li4no mnogo obi4am da 4eta knigi za du6ata,prerajdaniqta i tn.
Едгар Кейси za men e mnogo interesna li4nost,naskoro si kupih 1 negova kniga i vse o6te q 4eta![]()
ima4e mnogo haresvam TCAR PL1H
po princip predpo4itam da gledam filmi,otkolkoto da 4eta![]()
-Пишката ми е огромна и внимавай да не ти я плесна на лицето, че да не се обезобразиш.To...Накъде повече.
Аз последно четох "Знакът на четиримата" на Артър Конан Дойл!
Сега чета Джон Стайнбек-"Червеното пони" ,а после мисля да почна на Васил Кинов "Замъци по избор"
Can you remember remember my name
As I flow through your life
A thousand oceans I have flown
And cold spirits of ice
All my life
I am the echo of your past
В момента съм на "Детската душа" на Зигмунд Фройд.
Аз прочетох "Железният светилник" на Димитър Талев.
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
На мен ми се стори адски скучен. Сигурно си 12-ти клас...прочете ли "Осъдени души"? Ужасно яко е, особено първата част.
Последно прочетох,първата манга преведена на български WarCraft-лов на дракони
Грабнаха ме тази взскателност и всички тези детаили спрямо рисунките,много ми хареса....
I'll be your ether you'll breathe me in,You won't release
Наскоро прочетох "Източен вятър, западен вятър" на Пърл Бък.Една приятелка ми я препоръча и може да се каже, че беше интересна.
Сега чета 2 книги-на Агата Кристи и на Паулу Куелю-Дневникът на 1 маг.Ама нещо тя не ме грабва.
Иначе обожавам да чета-криминални предимно,а Агата Кристи обожавам.За мен 2 книги си остават номер 1-Малки жени на Луиза мей Олкът и Шестото клеймо на Дан Браун.Но колкото и да ми кареса второта,то за мен малки жени е най-великата книга,от която съм почерпила много житейски истити!
Какво му е неестественото? Неестествено може да бъде само за ... (ще си слепстя определенията,е пак ще ми направят забележка,че обиждам наред).Първоначално написано от мечтател
В момента чета новата книга на Агата Кристи "Фатален шанс".
Изчела съм всички други от поредицата за Поаро и така се зарадвах,че е излязла нова!Вчера я започнах,утре да съм я свършила!
Тази година не ми остава много време за четене на книги,лятото ходих на уроци,зимната ваканция също и някак си книгите се замениха с теми за кандидатстудентски изпити,които спокойно им правят конкуренция по обем,но все пак на месец чета поне по 2 книги!
Не го смятам като обременяване или нещо подобно,просто от малка съм си създала навика да заспивам с книга в ръка..вместо отчаяно да чакам сънят да дойде..
"Малкият принц" е книгата на книгите!![]()
Всеки път когато я препрочета откривам нови смисли и важни екзистенциални хоризонти върху които да се замися!![]()
Какво му е неестественото? Неестествено може да бъде само за ... (ще си сpестя определенията,че пак ще ми направят забележка,че обиждам наред).Първоначално написано от мечтател
В момента чета новата книга на Агата Кристи "Фатален шанс".
Изчела съм всички други от поредицата за Поаро и така се зарадвах,че е излязла нова!Вчера я започнах,утре да съм я свършила!
Тази година не ми остава много време за четене на книги,лятото ходих на уроци,зимната ваканция също и някак си книгите се замениха с теми за кандидат-студентски изпити,които спокойно им правят конкуренция по обем,но все пак на месец чета поне по 2 книги!
Не го смятам като обременяване или нещо подобно,просто от малка съм си създала навика да заспивам с книга в ръка..вместо отчаяно да чакам сънят да дойде..
"Малкият принц" е книгата на книгите!![]()
Всеки път когато я препрочета откривам нови смисли и важни екзистенциални хоризонти върху които да се замися!
P.P -аз бях госта от предния пост,затова съм прехвърлила мнението му в моето![]()
@krem4et0-коя на Агата харесваш най-много?(аз лично "Убийство в Ориент Експрес) :P
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Az ne chetqh predi no sega mi e mn interesno! Luda sum po James Rollins no se dokopah samo do 2 negovi knijki i... nikoi nqma drugiteea tolkova mn me kefi... Prochetoh Ice hunt i Map of bones na balgarski de .,.. i.. imam chuvstvoto che she poludeq ot skuka ako ne si namerq drugi negovi knigi..pristrastena sum
![]()
6te si go kaja 4estno kato po-malka - "kniga?!? vie nared li ste " predi tva knigata vaob6te ne go priznavax
nooo saganapravo si sajalqvam 6toto sq imam dosta po-mako vreme koeto da otdelq za 4etene
ina4e posledno pro4etox 2 knijki - "uroci po celuvane" i "mom4etata ne znaqt kakvo iskat" 4estno da si kajem ne sa ni6te koi znae kakvo no sa mn zabavni i otpuska6ti![]()
ako pitate ba6ta mi toi 6te kaje 4e edinstvenite knigi koito sam pro4ela sa tezi za harry poter no tva ne e savsem taka... i drugi sam 4elae vqrno ne uspqx kato nego na 5 god. da pro4eta vsi4ki knigi za deca ot gradskata biblioteka noooo pak sam pro4ela ne6ti4ko
![]()
za liubima kniga mi e malko trudno da govorq no ima edna koqto me vpe4atli do GOLQMA stepen i tva e :decata na kapitan grand: ot jul vern mn i se nakefix i dori razbrax 4e sa6testvuva bakgarski serial sazdaden po neq \/
По принцип харесвам цялото творчество на Сидни Шелдън, но "Ако утрото настъпи" е най-добрата му книга според мен. И тя ми е любимата всъщност![]()
Аз Не СъМ ТвОеТо МомИчЕ За СвАлКа,
АрЕ БаТе БеГаЙ С ТаЯ ГлУпАвА БлИзАлКа::.
.::Аз СъМ От ТеЯ ГоЛеМиТе БрЕйКаРкИ,
ДеТо Не ПаЛяТ ЕвТиНи ЦиГаРкИ
Искам само да попитам дали някой е чел книгата на Графа - " Белезите по гърба ми " и какво е мнението му за нея, мноого съм навита да си я купя ( надали я има в библиотеката), обаче искам да знам дали си струва...
Всеки може да опикае пода, но ти бъди герой и осери тавана!
Еми има, ама като гледам не е много известна . . .Първоначално написано от meri88
![]()
Всеки може да опикае пода, но ти бъди герой и осери тавана!
Последната книга, която прочетах и същевременно много ме грабна е на Агата Кристи "Десет малки нагърчета". Докато не свърши, не спрях да чета :P Сега чета една книжка на Флобер, също "Господарката на сокола" и на Стивън Кинг "За писането" (мемоари на занаята).
Doprochitam"Istorikat"na Elizabet Kostova!![]()
аз по принцип не чета много... даже в последно време хич... само заради даскалото чета Илиада... лятото четох Kiss Before Dying на Ira Levin ... иии All I want на Margaret Johnson .. Много харесвам Murder Story и за това повече ми допада Kiss Before Dying ..
http://img521.imageshack.us/img521/3175/image1jl5.jpg
MinD|ConTroL_F
..and if you`re lucky.;;
I mean.. the luckiest person in the world...
the one you love decides to love you back!
На мен ме мързи да чета. Просто лятото се пробвам да седна да прочета и 1 книга поне ама не се получава. Но виж ся. Ако е някаква енциклопедия, някаква историческа книга или нещо научно веднага го чета. Без значение къде съм просто ми грабва окото. Просто наистина когато чета такива неща, времето спира направо за мен. Книги не чета много последната е Илияда, лятото и е прочетох от интерес, а не че ме караха (на 14 съм). А други книги като "Шифъра на Леонардо" или "Хари Потър" и подобни много трудно бих ги прочел, за разлика от книги като "Под игото" и "Немили недраги" които с лекота ги чета.
П.С. Знам... странен съм, ама съм такъв.