Отговор в тема
 Отговор в тема

поредицата на Алексндра Маринина просто кърти.
Супер е ако някой е чел нещо сигурно знае да какво говоря и естествено ако харесва кримки.

Алхимикът е страшна книга - препоръчвам я.Първоначално написано от sherry

За Малкият принц са казали, че трябва да се прочете 3 пъти - веднъж, когато си дете, после когато си тийнейджър и накрая, когато си възрастен.Първоначално написано от I_love_dead_people

Аз я чета сега (на български де) и книгата определено си заслужава славата,която придоби! Най-малкото има много информация,която е доста интересна и най-важното е логически възможно да е истина,а голяма част от написаното са реални факти,които лично аз не знаех.Увлекателна е и това,че е близо 500 страници не значи,че ще се чете 5 години...аз "изядох" половината книга за една седмица...може би и по-бързо щях,но сега края на годината нямам мн време...а за Тамплиерите тази година го учихме по история,но са разкрити доста неща в книгата...абе на мене много ми харесва,който не я е чел да я прочете няма да съжаляваПървоначално написано от exploitedteen
Иначе после мисля да прочета и "Шестото клеймо"
"Това,което не ме убива,ме прави по-силен"-Фридрих Ницше

300 страници за 1 седмица...нали е увлекателна? 300 страници се четат за 2 дни, ако книгата е много интересна.

Еми,когато трябва да те изпитат по 10 предмета се налага да четеш разни не толкова интересни неща като учебника по химия да речемПървоначално написано от `Death`Whore`

"Кралят се забавлява" на Виктор Юго си чета от 2 дни...Интересна ми е засега.
За да остане природа
//A programmer started to cuss, because getting to sleep was a fuss. And as he lay there in bed, looping 'round in his head was: while(!asleep()) sheep++;

прочетох на скоро "крадец на време" на пратчет
'Всъщност девет десети от Вселената са канцеларщина.'
I'm not like them
But I can pretend
The sun is gone
But I have a light
The day is done
But I'm having fun

аз прочетох "Не без дъщеря ми" ... не е лоша, сега чета "Малой" на Самюъл Бекет ,яко ме кефи,няква със странен смисъл

Пауло Коельо - 11 минути.... само суперлативи мога да редя... но мисля че няма смисъл..прочетете я...
- Имам нужда от простор...
-Значи не ме обичаш..
-Обичам те...
-Тогава защо ти е простор?

Все се каня да прочета произведения на някои видни философи или поне откъси от тях...доста по-добре е да прочетеш, отколкото да четеш сух материал.
"Идеалният мъж" на Оскар Уайлд е страааааашно добра пиеса, препоръчвам я горещо на всички
Днес почнах "Цар Плъх". Добре почва...
Saatana vittu perkele hate crew!

'Не без дъщеря ми' е жестока книга просто... няма такава.Първоначално написано от EvaneScence_f
иначе аз чета шифъра
"група 13"
HandOfBlood (Worthless )
83.148.67.113
83.148.67.116
212.92.0.135
212.21.143.157
212.21.141.99

Аз много обичам да чета...ся тука от мн време чета "Прокълнатият Сейлъм'с Лот" на Стивън Кинг,ама все не мога да си я допрочета
последното,което прочетох,беше "Крадецът на праскови"
и искам да си препрочета Лукчо

аз не чета много...не че нямам време просто предпочитам да гледам филма направен по книгата...наскоро обаче прочетох шифъра на леонардокнигата е доста добра въпреки че доста от нещата сама не можех да разбера и трябваше постоянно да питам бащата да ми поясни

If YoU WaNnA Be PiQn,
pIi TeKiLa nE aIrAn

[i]Има една много много готина книга,която засяга проблемите на момичетата,относно пазаруването.Книгата се казва Тези луди луди гллезли!
Admin-Coki:
огромен размер на снимка в подпис.
/забрана за ползване на такъв.
Ох и аз много обичам да чета,за съжаление напоследък не ми оставаше възможност за това,тъй като ако ми хареса дадена книга по правило не я оставям,докато не я свърша....а това е зле,все пак даскалотоАма сега съм във ваканция и мога да си чета на воля

Сега чета "Морският вълк"-Джек Лондон,една книжчица на немски-истории за произведения на изкуството,обаче ми е доста сложничка,та не съм я отваряла от 1 седмица....А да чета и приказките на братя Грим-пак на немски,това поне е лесно :P Да не говорим,че като ми писне художествената литература посягам към енциклопедиите-на преден план сега е "География на света"....
За любима книга-ми честно казано нямам,пък и не обичам да препрочитам дадено произведение...можеби само ХП,въпреки че е супер комерсиална поредица...ААа имам и един любим сборник с разкази на О`Хенри,който често пъти се оказва преспиватленото и преди лягане

"Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел
"Силмарилион" на Толкин. Надявам се, че до вдругиден ще съм я прочела...Нали и "Билбо Бегинс или дотам и обратно" трябва да почна да чета все някога, а след това за n-ти път "Властелинът на пръстените"

За да остане природа
//A programmer started to cuss, because getting to sleep was a fuss. And as he lay there in bed, looping 'round in his head was: while(!asleep()) sheep++;
Свъриш "Хроника на една предизвестена смърт" на Маркес. Жестока книга, бтв.
- Сантяго, сине - извикала тя, - какво ти е?
Сантяго Насар я познал.
- Убиха ме, госпожице Вене - казал.
Днес мисля да довърша една друга - "Куцият Дявол", която спрях да чета, поради по-задължителни неща. Кеф.
Saatana vittu perkele hate crew!

"Крадецът на праскови" между другото е много добро произведение,което доказва,че българската литература също е на мн високо ниво...който не я е прочел тази книга да се захваща веднага,няма да съжалява,пък и е срам,че четеме всякакви чуждестранни книги,а родните оставяме на заден план...Първоначално написано от ledenata_kralicA

Брулени Хълмове - Уникална книга, която препоръчвам на всички. Една донякъде любовна история, но лишена от напудреността на любовните романи. Уникална!
Джейн Еър - Историята на вечната любов през очите на едно бедно момиче.
Малката господарка на голямата къща - Когато любовта сблъсква двама приятели, които губят всичко
Кралица Марго - Един от най-прекрасните романи на Александър Дюма. Страхотна тъжна френска история...
Общо взето това са ми най-любимите книги. Обожавам книгите - в тях откривам нещото, което никога не съм виждала. Просто се намирам в друг свят. След като свърша една книга, просто не искам да преставам да мисля за нея, за да не го изгубя.
Чета много, главно английски любовни романи и френски исторически. Но всяка книга, която чета е претърпяла удърите на времето.
Принципно чрез романите се уча самата аз да пиша, нещо, което развивам от малка. Това е едно от малкото неща, в които ме бива.
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly

Разрових се из шкафовете да потърся някоя книжка,която да захвана тази вечер и попаднах на Лафонтен...сетих се,че преди няколко години ни накараха от училище да ги прочетем неговите басни.Помня,че ми бяха доста интересни,но и не ги разбирах много,многоСега ще я препрочета тази книжка...мисля,че басните са доста поучителни и заслужават внимание
Ами вие?Харесвате ли ги?!
"Крадецът на праскови" е тъпа повест.Поне на мен не ми хареса...като цяло за мен българската литература не представлява интерес,въпреки че има изключения

ПП Прочетох "Морският вълк",сега смятам да почна "Отнесени от вихъра"....
"Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел
Сега чета "Бохеми и пеперуди" .. за живота на Пучини, много е интересна и вече ме е страх да седна да чета, защото цял ден не пипвам нищичко ..