- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Бихте ли си променили принципите заради момиче/момче?
Ако обичам човека до себе си ,бих променила чертите с които мога да го нараня.
Но да променя себе си ..никога!
Защото когато затворя очи, виждам само теб...
http://www.youtube.com/watch?v=5VtsT...eature=related (music)
Aз се промених ужасно за бившия ..и нз ,не ми пука от промените, сега като не съм с него, пак си станах същата
![]()
Съзнателна промяна, за да впечатля някого - не бих.
Компромиси с вкусовете и предпочитанията се правят ежедневно, все пак не може всички да харесваме едни и същи неща. Но това не са принципи.
Като погледна назад виждам колко много съм се променила през времето, с което съм със сегашния си приятел. Виждам и промяната в него. Говоря за характер, разбирания и, да, принципи.
Неизбежно е, все пак човек не стои на едно място - развива се. А когато двама души са заедно и се развиват заедно, единият винаги оказва влияние на другия, съзнателно или не.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
абе тука всички сте много принципни, ама съм сигурен, че поне 70% от вас ако се наложи да се промените по някакъв начин за човек, който наистина искате, няма да има никакви проблеми.
Не. Истинските ми принципи и неща, които отстоявам - не.
Като цяло повечето хора имат често грешни разбирания, принципи, и почти винаги характера и поведението им е далеч от правилното(дори и с малки изключения да е).
Така че човек трябва да се променя не заради някой друг, а заради самият себе си.
Връзка, в която хората не се променят е безсмислена и води до нещастия, и най-често до провал(с дребни изключения при някой или по-напреднали хора, или при някой които са еднакво изпаднали).
Макар че на практика хората рядко се променят(докато живота не ги научи с горчиви уроци), на теория съм за задължителна промяна и израстване на хората по време на връзките им(и не само тогава), защото заради любовта те имат по-голям шанс да се променят. Или пък има и друг случай - само единия да се променя а другия да не го прави, което е причината за краят на повечето връзки и бракове.
Еволюция му е майката, който отказва да се променя сам вреди на себе си(и често и на другите около него). Но за това хората трябва да научат кое е правилно и кое не е, да могат да правят разлика между добро и зло и т.н. В днешно време неправилните неща ни заливат отвсякъде, човек трябва да е доста внимателен и да се пази от всичко, иначе ще се превърне най-много в няква кифла или нещо такова, не ги разбирам(не случайно един от златните закони е бдете и се пазете - елементарна истина, която никой не спазва). Та ви се чудя на приказките "ще бъда такъв какъвто съм" и т.н., все едно сте перфектните
![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
ами зависи - КОИ принципи .. ако знам че правя нещо и е правилно - не не бих го променила.. Но всеки пропуска грешки - ХОРА сме все пак.. ако знам че греша и че не постъпвам правилно в нещо , ДА бих го променила.. но заради момче - не бих се променила !![]()
Промених се коренно.. станах почти друг човек.. и въпреки това остана неоценено.. Даже още иска да се променям..
Мисля, че ако обичаш един човек - приемаш го с всичките му нестатъци !![]()
Колко малки сме били за големите мечти ! : ))
Първоначално написано от Питащ
Тук трябва да се разграничат две неща: едното е да се пренебрегне принцип, в смисъл човек да приеме например да излъже или открадне заради любимия човек. Немалко момичета са станали крайпътни служителки или пласьорки на наркотици по тази причина.
Второто е разлика във вкусовете, в начина на мислене и възприемане на света.
Моето лично мнение (и личен опит) е, че отстъпки от първия вид не бива да се правят по никакъв повод. Ако някой ви натиска да ги правите, значи не ви обича, а иска да ви използва емоционално.
При второ е въпрос на степен. Никои хора не си съвпадат даже 70%, да не говорим, когато са от два различни пола. Това може да изглежда така в периода на влюбването, но после нещата се връщат на мястото си.
Но при много големи разлики, като например степен на образованост, на култура, на широта на мирогледа, на духовност и вяра - по-добре е нещата да приключват на по-ранен стадий и човек да не си прави илюзии. Пак личен опит. Иначе минават години, че и до брак може да се стигне, а да няма истински диалог между две души.
Връзката се храни не от леглото, а от душевния диалог. Затова толкова настоявам да няма предбрачни отношения - за да могат хората спокойно да се изяснят в по-важното, а не да се чувстват обвързани от по-маловажното.
Благодаря,
Конкордия
Не бих. По-скоро човека до мен би ме променил без да искам към добро. Ако е към лошо ще усетя и ще се отдръпна.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Не, не бих се променила. Напълно харесвам характера си, тъй като не позволявам да ме контролират и да ми се качват на главата. Да, малко съм своенравна и държа да бъде моето, но пък не съм на възраст достатъчна, за да очаквам особено дълга връзка, за какво ми е да се променя за някого, с когото ще бъда седмица-две или месец?
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Чакай, бе...не бяха ли принципите на хората това, по което си подбираха гаджетата? Не става въпрос за влюбване, да уточня.
Навици и принципи не са синоними. Бих си променил навиците, но не и принципите.
--------------------------------------------------------
Ако си струва и е за добро, да.
Всяко нещо в живота се заплаща - с кръв, с пот, със сълзи, с лични жертви.Затова не завиждай, не знаеш кой с какво е платил!
Разликата между принципи и навици има от тука до небето и обратно. А компромисите са съвсем отделно.
Принципите си съм пренебрегвала заради някого, но не съм ги променяла. А като се замисля вече няма и до пренебрегване да стигна. Компромиси мога да правя винаги за човек, който означава нещо за мен. А що се отнася до навиците - бих се променила, да.
Едно към едно тук.Първоначално написано от XTREMEFREERIDE
Сещам се за един свой принцип (все още неизпитан) - не вярвам в това, че не трябва да поглеждаш гадже на приятел/ка. Евентуално бих променила възгледа си заради въпросния/та приятел/ка.
Който ме харесва, ме харесва такава каквато съм![]()
Изумително е как един човек може да върне усмивката ти, която стотина са развалили .. <3
Голяма заблуда.
Всеки има недостатъци. Това, че харесваш дадения човек, не значи, че няма неща в него, които те дразнят![]()
и обратнотоПървоначално написано от PinkPan7her
се пак никой не е перфектен
![]()
Изумително е как един човек може да върне усмивката ти, която стотина са развалили .. <3