- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- KOQ E MUZIKATA NA TEEN?
И аз така, фен съм на рока, идеално знам какво е хубава музика, и въпреки това слушам чалга секи ден!Първоначално написано от HereTodayGoneToHell
Аз сънувам мамо аз сънувам мамо,
мерцедеси само, мерцедеси само,
лъскави и черни нови и модерни,
мерцедеси мамо мерцедеси мамо.
А защо слушаш чалга, след като знаеш какво е музика?
Щот ме кефи.
И аз съм така, не слушам чалга всеки ден, но на купони, с компания, или на кръчма някъде си е напълно ок, и си танцувам, и всичко... Вкъщи слушам само рок , тук таме малко хаус или някое поп-хитче, но най-вече рок, ретро и метъл баладки(ся съм се зарибила по Гънс и Аеросмит). Чудесно знам разликата между стойностна музика и нестойностна музика, но пък къде е казано че само стойностна музика трябва да се слуша... Според мен много повече се затъпява от тийн-комедии и ужаси,например,отколкото от чалга...И аз така, фен съм на рока, идеално знам какво е хубава музика, и въпреки това слушам чалга секи ден!
Пък и кажи ми как да се кача на масата да танцувам , ако дъни някво хард парче... Просто така ги чувствам нещата- има музика за СЛУШАНЕ , има музика за купон... И в моя случай това са две различни неща...![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
А за мен музиката за слушане е музика на настроението ми, на душевността ми, следователно е музика за купон. Имам един въпрос: *роската*, задължително ли е да танцуваш, за да ти е готино? Да се качиш на масата, за да си изкараш добре?
Не е задължително, но е кеф- а когато нещо ми харесва защо да не го правя?
Не съм казала, че не мога да избухвам на друга музика(можеби наистина така прозвуча), а че на чалга се избухва не по-зле отколкото на друго, в някои случаи и по-добре...
Аз явно съм селянче и простак по душа, това е
Кефи ме да въртя гюбеци![]()
Кефи ме да се качвам на масата![]()
Кефи ме да обикалям от дискотека на дискотека![]()
Почти не различавам чалга песничките една от друга, и все пак ме кефи атмосфератам която се създава- добродушно- селяндурска :P
И ме кефи като имам нужда от МУЗИКА да си пусна рок... А да имам нужда от МУЗИКА е различно от това да слушаш чалга и да си въртиш задника в дискотеката...
Това което искам да кажа,че не е лошо да се слуша чалга... Лошо е да се слуша САМО чалга...![]()
Обаче ти не подкрепи с нищо мнението си, че не е лошо да се слуша чалга. Каза, че не я слушаш, просто се кефиш на атмосферата, която създава.![]()
МОга да те разбера...аз мисля, че футболистите са тъпи грозофили и футболът не ме кефи чак толкова като спорт, но се кефя да ходя на мачове...еуфорията!
Aми това което всъщност исках да кажа, че няма нищо лошо в това да слушаш чалга, дори в това да те кефи... Сестра ми слуша много чалга, но не съм забелязала да е изтъпяла или изкурвяла заради това, или това да и пречи да оцени хубавата музика... Имам много приятели- чалгари, и вярвайте ми, нямат рога или опашки...На моменти и аз се изчалгарявам и ми се слуша, и ми се танцува... Кефи ме и тва е ...
Исках също да кажа,че не виждам защо да не слуша някой чалга, знаейки какво е музикаА защо слушаш чалга, след като знаеш какво е музика?Едното не изключва другото.
За атмосферата си много права... Но не ме разбра напълно. Ти не харесваш футбола, а аз нямам нищичко против чалгата,харесва ми, защото има живи ,често идиотски мелодийки и безсмислени текстове...ИМЕННО заради , а не въпреки това...![]()
mi muzikata na teenovete e 4algata makar ,4e li4no az haresva 2 ili 3 pesni no e fakt 4e pak haresvam nqkvi pesni na 4algata dori i te da sa 2 pak sa pesni.I seki edin slu6a pone 1 4alga ,no pak zarazlika ot tui ne seki slu6a pone po 1 pesen ot drugite stilove zatova 4algata e muzikata na teenovete makar 4e e palna prostotiq polovinata tekstove kradeni prevejdani ot gracki srabski i tem podobni , vapreki si4ko az slu6am 4erno i mislq 4e tova e nai dobriq stil![]()
..impossible...
...is nothing...
Слушам почти всичко,само и единствено пънк не слушам,а и метъла съм го ограничил имам само 10тина песни които стават за слушане.
Рос, права си! Не че и аз танцувам на чалга в заведениятаняма как, щото нещо много напоследък съм замязала на метълка и някакси не става! Важното е да се веселиш! Както с алкохола
който не му е весело трезв, да се напие, за да се веселим всички! Но чалгата ме отвращава като ритми, текст и т.н. Но това е лично ммнение! Имам приятели, които слушат чалга, но пук това не ми пречи
![]()
Nymphetamine
Nymphetamine Girl...
Напълно подкрепям мнението на rosskata. То май с нищо не е хубаво да се прекалява. Човек трябва да има музикална култура и да не се вглъбява само в един определен стил музика. За тези, които казват, че чалгата кара хората да изтъпяват не мисля че са много прави. Има много смислени чалга парчета, които имат готини текстова и т.н. Музиката е крадена много ясно, но тва пък не ми пречи да и се кефя. Всеки намира част от себе си в дадена музика, било то чалга, техно, метъл или нещо друго. Не виждам нищо лошо в тва.
Между другото имам един приятел, който слуша САМО чалга... Някой беше попитал за разликата между чалга и поп-фолк. Ми много просто... Чалга са мазните кючеци на Амет и 'братята роми', а поп-фолк са Гергана, Преслава и т.н. Та тоя моя приятел казва хейтъри за тези които слушат поп-фолк. Представете си до колко се е посветил на тази музикаНаистина е ненормално, но човека просто не може да заспи без да си пусне някой от любимите си кючеци, които според него са уникални и сами по себе си различни, а на мене ми се струват абсолювно еднакви.
Просто исках да кажа, че всеки си има собствено виждане на нещата и е меко казано глупаво да обиждаме даден стил музика, защото той не отговаря на нашите представи. Малко уважение няма никак да ни навреди...![]()
Са па за думата се фананема ли да разбереш че нема да ни убедиш. Аз па твоите метъли изощо не мога да ги класифицирам в графа музика така че стига с глупостите
.
Хеххехехехе, иронично е, че тоно на мен ми се въузлага честа да кажа обратното при цял форум, пълен със сякви метълиПървоначално написано от Oyama
![]()
Сега... И аз преди така мислех. И в интерес на истината доста се измъчих, преди да успея да ги харесам, колкото и глупаво да звучиЗащото ми изглеждаше само като някви бумтежи! Но, благодарение на упоритостта ми, успях да се справя и сега не мога да кажа, че има по-хубави стилове от метъла и рока (ако приемем, че са различни стилове)
Nymphetamine
Nymphetamine Girl...
Обичам го тоя раздел, водят се най-безмислените и умопомрачителни дискусии![]()
БравоооПървоначално написано от HereTodayGoneToHell
![]()
![]()
.
Абе ти се смееш, но беше точно такаПървоначално написано от Oyama
Заради една метъл балада се напънах да се кефя на метъл! Другите сигурно не са имали този проблем, но при мен определено имаше засечки :P Но най-големите бумтежи са най ме кефят
![]()
Nymphetamine
Nymphetamine Girl...
Първоначално написано от exploitedteen
Как... Гръцки фолк, цигански и турски фолк ритми... Само български фолк няма , ама бутай...
Гадна мазна чалга звучи по- добре...
Нещо против безсмисления флууд на тема колко съм се мъчила да харесам метъла?Първоначално написано от machoka
![]()
Nymphetamine
Nymphetamine Girl...
Всъщност, в поп-фолка има фолклорната музика на всяка страна, но не и на нашата.
Pop-folk!I 6te te pomolq Bleika da ne obijda6 fenovete na folka kato men naprimer.Da 6to da ne gledam Planeta non stop,na men ne mi omruzva.I kato ne si naqsno s ne6tata v tozi stil po-dobre si trai.Ivana ne e edistvenata dobra peviza v taq muzika.Da si 4uvala slu4aino za Preslava,Gloriq,DesiSlava?Az slu6am pop-folk ot 4-godi6na i v ogunq 6e vlqza zaradi tezi izpulniteli.Te sa moi idoli i 6te gi za6titavam do kraq na jivota si.Tazi muzika,tezi izpulniteli sa bili vinagi s men,te sa edna nerazdelna 4ast ot ejednevieto mi i nikoiiiii nqma da promeni mnenieto mi,nai malko ti s tvoite filosofski razsujdeniq!![]()
Всичко започва и свьршва с теб
ужасно много те обичам.
Не би останало нищо от мен
без теб ако сьм някой ден!!!
Абе к'вото и да си говориме мисля че 90% от тийновете слушат чалгийка. Вече всички ние останалите се опитваме да им втълпим в главите друго ама нестава![]()
HMSU.ORG
mi 4estno da vi kaja hora vs si slu6at 4alga!!!!dori az samata NE ISKAM DA SLU6AM ama kato vs okolo men samo mi pripqvat "6te ostana samo po parfum,oburniiii mi vnimanieee" i t.n prosto nqma na4in!!!!!!!a i az sum ot na6iq klas samo az i o6te dve priqtelki sme 4uvali za AVRIL,LP,LIMP BIZKIT,METALICA I dr qki grupi4ki.......a sme ob6to 28 du6i!!!!!!!praite si smetkata!!!!!!vs se kefqt na preslava????where the fuck we're going??????
1. Дори и най-заклетите чалгари са чували за Аврил Лавин, Лимп Бизкит и Металика. Даже се кефят на техни песни.Първоначално написано от gosta...:))))))
2. Според мен, трябва да се прегледаш...избухваш за глупости.