- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- bogati ili...........
И това повод ли е на притеснение?Първоначално написано от ^SpideR^
Или викаш, не можеш да 'забиеш никоя мадама', поради този факт?![]()
Проблемът е, че не са само това.парите са средство- даси купиш храна и евентуално да си правиш кефа...
Ще дам пример със себе си.
Искат ми 25 000 долара /общо 50 000/ за година в една от най-елитните Консерватории в Ню Йорк.
Хайде, да речем че се преборя на конкурсния изпит с половината свят на моята възраст в тази сфера, който кандидатства там - половината от сумата е готова. Ами другите 25 хиледарки? Крава ги пасла тях.
Не, че по еди какъв си начин не биха могли родителите ми да ми ги осигурят, но трябва да търпят еди какви си лишения, нещо за което не исам аз да ставам причината и поради което отказах да летя до Ню Йорк дори и за изпита /което не гарантира, че ще ми дадат стипендия, която се дава на няколко човека от няколко хиляди/. И какво се получава.., не мога да получа еди какво си образование, заради пари
Тъй че, значението на парите не е никак еднозначно.. но в повечето случаи от ежедневието си ги вдигаме в прекален култ - скъпите коли, дискотеките и жадните за валута момичета.. а за жалост - за подобни случаи - тц.
L060Първоначално написано от machoka
![]()
machoka,exploitedteen, ama vie na koi svqt jiveete? tova e problem na mnogo b1lgarski semeistva. vseki treti u4enik moje da vleze v prestijno u4. zavedenie nav1nka, no pove4eto dori ne se opitvat poradi tiq pri4ini.i na men mi se u4i moden dizain v milano...
ama nikoga ne bih povdignala v1prosa. na men mi e trudno da se izd1rjam v bg dokato u4a sredno, a da se izd1rjam v milano dokato u4a vis6e neznam...
a po temata-GLAD! i cigari nqma ve4e...mnogo ba4 6e trqbva ...![]()
Ако е в моите ръце, то е мое
Ако то е мое, то никога не може да стане твое.
Ако строя нещо, то всички части са мои.
Ако изглежда като мое, значи е мое.
Ако си мисля, че е мое, значи е мое.
Ако то е твое и аз го открадна, значи е мое.
0hhh p0ne d0bre ,4e cigarite uveli4iha ... sq p0i4e h0ra 6te gi sprat!Първоначално написано от х
Ne moga da kaja,4e sme bedni,sled kato imame pari za hrana i sled kato uma komputar u doma.Ne sme i bogati.Sredno polojenie,ne se oplakvam
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Ae Maчок, тук не си говорим за образование, а аз БЕДНОСТ- бедност начи не да нямаш пари за маркови кецове, а да нямаш пари за КАКВИТО и да е кецове...КОгато човек изпадне в подобно положение, не се интересува от образование, а само откъде да намери пари да купи сирене... Моето семейство от години се мъчи да свърже двата края, и на наште хич не им е до това дали да отидат на театър и да удовлетворят духовните си нужди- а въобще не са нискоинтелигентни или нискокултурни хора- когато човек има семейство и деца, нещата с парите изглеждат по съвсем друг начин...
Експлоитед, наистина си проличава дали имаш приятели когато си безпаричен- 100%съм съгласна с теб :P
п.с Е сега наистина се почувствах като паразит... Утре отивам да си търся работа![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Ние преди години ядяхме хляб и сирене.
Първоначално написано от `Death`Whore`
Ние пък благодарение на баба и дядо сега сме пълни със суджуцииии :P
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
На рд-то на една приятелка омаах луканката.![]()
Притежавам десетки левове!![]()
Левски шампион але але!
ако не верваш, ела ме ритни. :PПървоначално написано от air_J
Admin-Coki:
неподходящ размер на снимка в подпис.
Много кофти за крака ти. Но...това е. Това което е, ние сме си го направили. Парите не са просто средство - те са начин на живот. Без пари не се живее просто. Имам късмета да съм си добре в това отношение, но за това аз нямам никакви заслуги, тъй като на 15 малко трудно 6те направя богатствоПървоначално написано от exploitedteen
- наще са си се уредили. Аз лично знам кви пари ми траат на месец да речем и знам че не са малко. Просто, според мен, ако си некой клушар дет нема и покрив над главата си, нема смисал да живееш - аз лично без $$ не мога.
Admin-Coki:
неподходящ размер на снимка в подпис.
Откровено ти съчувствам за коляното, но просто ми е интересно да науча какво разбира един анархист под "нормална държава".Първоначално написано от exploitedteen
Бях споменал вече нещо по подобен въпрос в една друга тема, а за да небъда премахнат от тук ще се изразя така:
"Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци..."
Никой не е говорил за забиване на мадами!Защото парите,приятелю не са само за мотори,телефони,леки жени,БМВта,купони.И виждам че ти го разбираш.Радвам се!И не,не викам, че не мога да забия някаква мадама,поради това че баща ми не е петролен шейх.Оставям ги за богаташките хлапета.Аз лично не се интересувам от момичеата с такива метериални интереси!!!Първоначално написано от machoka
маа фака
Ne moga da opredelq zashtoto ne razbiram...beden da nqmam pari za glezotiiki ili edva da svyrzvam dvata kraq...otnositelno e
Az ne se oplakvam.Vinagi ima kakvo da qm,vinagi kogato trqbva da se kupuvat drehi se kupuvat...ogrqvali sa me i nqkoi markovi neshta,no pokrai rojdeni dni ili praznici ili kogato i az si pomogna...nqmam sobstven komp,kakto mi se iska i delq toq s tati.imam djobni,rqdko ne mi stigat,no tova e mai zashtoto nashte ne vklu4vat fakta 4e pusha ;] i taka vie precenete kak sym
spored men sym sredna rabota