- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- One In A Million
може да живеем в един и същи на свят, но начинът по който гледаме на него е твърде различен. Съжалявам, но колкото и упорито да ми говорите ей така просто на думи, че циганинът и българинът имат еднакви виждания за света и изобщо за всичко, което се случва около тях... ами няма да ви повярвам.Първоначално написано от Lola Bunny
Това, че сте срещнали точни хора от тяхна страна е много хубаво. Аз не отричам тяхното съществуване. Съгласна съм, че омразата не води до никъде. Така е. И вие на какво мнение сте - трябва да им се дава повече възможности за развитие и живот, имайки предвид бита и начинът им на мислене. Ем, сори, ама накъде повече? Не може само да се дава, защото даденото не се цени.
И нали точно начинът им на мислене трябва да се промени в посока да не чакат само да им се дава.
И айде защото на детето ще му се подиграват, то да си остане просто, необразовано и отчуждено вкъщи. Ама да, то за какво му е образование? Нека още от малко да го настройват, че сред българи ще го 'смачкат' - унижават и потискат, пък да видим колко дружелюбен и готин човек ще стане след време... Както едно българско дете понася подигравки в училище /защото не вярвам да има някой, който да не е минавал през това/ така и циганчето може. Нали всички бяхме равни? Защо него да го оправдаваме и защо се съмняваме, че няма да може да се справи? Ако пожелае - ще успее. Стига сме ги оправдавали! В началото може и да е трудно, е и? Това значи ли, че трябва да се откажеш?
И какво значи "как да се разреши ромския проблем в Бг?" То ако имаше ясно решение то до сега да е взето. Не сме единствената държава, която се бори с интегрирането на малцинствата и има проблеми в тази област. Ами Германия, Франция, Русия... дори те не могат да се справят с положението...
Извинявай, но ако ще търсим равен шанс, нека да го имаме и ние.
Не че мрънкам. Аз ще търся и ще намеря начин, защото не съм научена да стоя и да чакам, но не е правилно да ги защитаваш така.
Като искат интеграция, да положат усилия. Както ние сме положили усилия да постигнем нещо.
Правят ли това, всички ще ги уважават и няма да се налага да коментираме тези въпроси.
- Обичаш ли ме?
- Повече отколкото може.
- Колко може?
- Не може.
- Въобще ли?
- Изобщо.