moje li nqkoi da mi obqsni za6to tolkova mn hora nosqt drehi s nadpis CCCP???????![]()
СССР=Съюз на Съветските Социалистически Републики
Като цяло - обединение на повечето Азиатски страни, сред които бяха Украйна и Русия. Но СССР се е разпаднал отдавна. А защо някой хора намиат тенискте с тея надписи за интереснисамо те си знаят! Мода
![]()
Nymphetamine
Nymphetamine Girl...
Може би защото им харесва ... де да знам.
da bezsporen e fakta 4e tova gi pravi interesni..no vse pak ,struva mi se malko stranno 4e prosto ei taka sa re6ili da oblekat teniski sas takiva nadpisi!!!....ili da ne govorim pak za onezi det pi6e na tqh :"Stalin na6 rulevoi"ili ne6to ot sorta....sqka6 se opitvat da pokajat ne6to s tova...dori bqh vidql liam howlett(the prodigy)da nosi takava bluza na edna snimka...no vse pak dali e samo moda??
![]()
Ами то много русофилци се завъдиха, което си е малко подтискащо, щото никога не е било така. Затова смятам, че просто се правят на интересни.
Nymphetamine
Nymphetamine Girl...
vijte tova ...
http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1433770/posts
По-добре русофили, отколкото американофили. Къде е Русия къде е Америка?Първоначално написано от HereTodayGoneToHell
Как не разбраха нашите управляващи, че в Русия всичко Българско се цени страшно високо. Адски много българи са просперирали в Русия! Да не говорим, че руснаците са славяни и са по-близки до нас по манталитет.
Пфф, момче, скрий се направо с тази Русия бре, ти чу ли се каква глупост каза? 'Щото деситилетия руска дружба много добри неща ни донеха, нали? Няма що..Първоначално написано от xDON CORLEONEx
![]()
Аз също съм русофилка. Се пак съм четвърт рускиня! Но просто не съм свикнала да гледам хора, които се кефят на Русия. А за АмерикаПървоначално написано от machoka
![]()
![]()
Nymphetamine
Nymphetamine Girl...
Човек, ти се скрий. Аз ти говоря за РУСИЯ, не за СССР. Съмнявам се да си бил наскоро там и да знаеш как стоят нещата.Първоначално написано от machoka
Е, аз пък съм на половина руснак!
Тази дълга тема на разговор дори не ми се започва. Толкова съм говорил, толкова съм спорил из пиъринга, че взе да ми втръсва![]()
Само ще ви кажа, че не случайно САЩ са номер едно в момента по икономическо състояние и развитие и не виждам скоро да бъдат догонени. Не случайно САЩ е страната, в която с акъл стигаш високите етажи на управлението, а не като у нас и на други места едрите бабаити с банкнотите в джоба да са ти шефове, язък за трите ти висши.
Не случайно са лидери в още много неща, едно от които е успешното налагане на демократическият модел на управление.
И не го правете, ако смятате да ме убеждавате как Буш показвал тоталитазирзъм спрямо иракчани и какви ли не тях подобни араби.
А за Русия .. още по-дълга история. XtaZZy, нищо лошо няма в корените ти - Русия е велика страна и сила и винаги ще си остане такава. Има славна история, личности и други. Но на една страна е поставена дружата на България САМО с Русия, която ревниво ни иска само за себе си и то не е от топли, браткси чувства, а да използва наши ресурси, а на другата страна е поставен ЦЕЛИЯ ЗАПАДЕН СВЯТ и западен модел на управление.
Няма и капка място за сравнение..
Абе... много дълга тема подхващамеНай-малкото не и е мястото в този форум.
а западния свят ще ви вземе при него наПървоначално написано от machoka
драго сърце, ей така за милите думи..и изобщо
няма да използва ваши ресурси![]()
![]()
пък и аз...Първоначално написано от xDON CORLEONEx
Първоначално написано от exploitedteen
![]()
![]()
лошо няма
![]()
и все пак темата беше за тениските...
вие го обърнахте на ебати политическия
дебатпо-спокойно.тфа е тийн форум
![]()
Никога не бих позволил на гадните комуняги да влизат в хотела ми! НИКОГА! ЧУХТЕ ЛИ МЕ??? НИКОГА!
exploitedteen
Добре приказваш, ама само за история? Вярно е, че именно те са 'страната на мафиотите', след Италия, вярно е и друго, но аз гледам резултатът от всичко това. Гледам настоящето и бъдещето. Гледам какво е днес - не ме интересува много кой управлява и кой пере милионите. Знам едно - с труд и знание - там постигаш много, каквото не би постигнал в никоя друга държава по света. Там е мястото, където се уповаваш на собствените си възможности. Независимо от факта, че САЩ се управлява от колко фамилии бяха - 20-на.
Lola Bunny
Че всеки ще ни експлоатира, това е ясно. Важното е с каква цел. Докато Русия ще иска да спечели еди какво си от нас, западния свят /не забравяй, говорим за много държави/ - ще направят друго, а те вече го и правят. Наливат милиони евро за нашата инфраструктура, както и за други мероприятия.. жалко, че политическия климат в момента никак не е благоприятен за усвояването на тези капитали![]()
Бегъл показен пример само за това са милионите, отпуснати за интегрирането на ромското общество, които странно къде се загубиха.. и това е само една брънка от цялата верига субсидии, които сме получили от Европа.
Знаеш ли кога Русия ще направи подобно нещо - тамън никога. За сметка на това иска да ни третира като поредната си провинция, с изгодни за нея терени и друга родна благодат.
Не знам колко ти е достоверен източника на информация, че да говориш така, но както й да е. Пак казвам, едва ли си бил там, че да знаеш как са настроенията в Русия.Първоначално написано от machoka
Друг е въпросът, че Русия е на няколко хиляди километра от нас, а Америка на СТОТИЦИ хиляди. Същите смешници в момента са и Украинците, ем искат да са с Америка, ем искат Русия да им продава газ като на съседи...
А аз се чудя що по география едвам хващам 3-ката![]()
Темата няма да се изчерпа скоро, но е хубаво, че я подхванахте.
Не мисля, че СССР е била лоша формация на общество и идеи. Просто ня някои неща не им е писано да са вечни. И понеже комунистическата идея като цяло пледираше за "свобода, братство и равенство" още в самото начало и беше писано, че няма да просъществува дълго. И то поради простата причина, че не всички хора са еднакви. Не може да уравниш всички човешки същества. Все пак всеки от нас е малко или много матерялен човек...
Чиста съвест обикновено е признак за лоша памет.
exploitedteen, определено можеш да станеш учител по история!И ти го казвам съвсем сериозно.А спореd мен истински комунизъм така и не е имало, макар и да не съм сигурен в това. Не съм живял през това време, но поне съм наясно с общтите настроения. Определено повечето хора са на мнение, че комунизъм не е имало...
Чиста съвест обикновено е признак за лоша памет.
Темата не беше ли за тениските...![]()
![]()
За тях- странни хорица, някои дори не знаят какво точно е СССР![]()
По въпроса за САЩ и Русия- И двете държави, и двата модела имат много недостатъци, но за БЪлгария е много по-добре в случая да се ориентира на запад...
КОмунизъм не е имало никъде, и в близките 1000 години няма как да има- тва са добри идеи, неосъществими в реалността, несъвместими с човешката природа... Това, което е имало в СССР , е чиста проба тоталитарен режим, диктатура под прикритие на "комунизъм"
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
exploited,
По въпроса за водата и бензина - на о. Кипър ситуацията е същата![]()
Роска,
Комунизмът, като идея е също толкова идеален и блян, както и анархизма /защо ли го споменах.. :P /.
Хубаво е, иделано е да го има, но за жалост не може.
Връзка м/у двете и подобни - не е излязло добро от всяко нещо, което е утопия, но за сметка на това непреодолим стремеж на много хора![]()
Доказано е - демокрацията като модел на управление е най-успешната форма на такова до този момент. Факт е къде тя е най-добре налагана, какво да говорим повече![]()
Ако не е там демокрация, не знам къде.И то не само в политически план.
Важното за там е това, че няма монополизъм. /а пък и да има, то е някакъв илюзорен, недействителен всъщност/. Винаги имаш право на избор между няколко неща, никой не ти налага своята политика.
А капитализмът е добре развит - за мен също много важно качество за съвременен успешен политически профил.
Европейските страни - също, но не предлагат толкова алтернативи всяка поотделно![]()
Европа - като цяло в сравнение с Америка - може.
Но една европейска държава, съпоставена с развитието на Щатите в момента - би трябвало сам да съзнаваш, че е смешно да говорим въобще![]()