- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Moderated:Защо е прието,че мъжете са силния пол ?!
Mnogo qsno 4e e taka...Zad vseki silen i dokazal se myj stoi jena , koqto go e podkrepqla i zashtitavala...Ako edin myj e sam ni6to nemoje da napraviПървоначално написано от Danielle
![]()
Imam i oshte edno dokazatelstvo , 4e jenite v nqkoi situacii sa po uzdryjlivi ot myjeteobezkosmqvaneto s kola maska
Moje i sme6no da vi zvu4i ama si e taka! Kajete koi myj bi izdyrjal na kola maska na krakata primerno,dane govorim i za triygylnika i to vseki mesec
![]()
![]()
мъжете по-силни физически
жените по-силни интелектуално
абе сега се сетих за поговорка"мъжът може да е главата на семейството,но жената е вратът и накъдето се обърне натам ще гледа"
\/ peace
"Целувка за лека нощ"
примерно жените имат много по-развита логика(това само пример)
можем да се справяме с много повече неща на веднъж от мъжете
"Целувка за лека нощ"
е то като гледам все едно всичко можете
ми раждайте си деца гледайте си ги.....
"Целувка за лека нощ"
раждането от кога е принизяване?
не е ли важно?едно дете е по-важно от всичко според мен,не е ли така?
"Целувка за лека нощ"
shtom horata za hilqdi godini istoriq sa reshili che mujete sa silniq pol , znachi e taka ! kakvo znaete za istniskiq jivot na po 15-16 godini, bilo to i 20 ?
Dobre kato rajdaneto e edin koz i spored tebe edinstvenie.. Na vas myjete kakvi sa vi kozovete ako izob6to gi ima![]()
![]()
много ми е интересно какво биха правили мъжете без жените?
от всичките тези писаници чувствам някаква борба за величие![]()
"Целувка за лека нощ"
е не съм казала че жените въртят света
просто искам да кажа че не трябва да се омаловажава това което правят
"Целувка за лека нощ"
Чакай пак да прочета.Викаш от много време било така лиПървоначално написано от Oyama
ОТ МНОГО ВРЕМЕ мъжа си седи по кръчмите, а жените работят, изкарват парите, гледат децата, и т.н.!ЖИВЕЕШ В ДРУГО ВРЕМЕ!
Get me,
Roll me,
Light me,
Smoke me!
Ох еманципация!
"Жени стават мъже" (или "Жените стават за смях")
Еми като сте силния пол бегайте да острите секирите. Като искате да сте силния пол искате ли да ходите в казармата?
![]()
и ние сме виновни за тва![]()
На много отворените момчета,които постоянно цитират велики българи и въобще велики личности и с това доказват колко мъжете са по-важни/водещи/умни ще кажа само,че от тогава доста вода е изтекла и нещата определено не са същите.Това си е точно почиване върху стари лаври.Все едно аз да каже,че съм същата възпитана,чувствителна,мъл чаща,свеждаща поглед,женеща се и раждаща на 16 дама,каквито са били едно време.Което просто не е така.Времената са били различни,ролята на жената е била различна,но в днешното отворено,еманципирано общество,в което има достатъчно работещи,мислещи,издържащи се млади жени,не можеш да твърдиш,че правила от миналото хилядолетие са още в сила.
Всеки един от двата пола си има своите силни и слаби страни и именно за това колективната работа е най-добре.Допълваме се.
Колкото до това,че се правим на равни само,когато ни отърва и викаме,когато някао ни посегне,не мислиш ли,че физически просто не сме в състояние да ви отвърнем?
Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, наивна много пъти, шарена, непослушна, но никога тиха.И ще викам докато някой чуе гласа ми...
Когато момче/мъж падне на улицата, казвате "Човекът падна",но когато момиче/жена падне на улицата, казвате "Момиечето/жената" падна.
Помислете над това![]()
![]()
![]()
Живота е гаден, а после умираш!
Искате да сте силния пол до толкова до колкото ви изнася .. ама пак ще ви напомня:
а и питайте бащите си дали са ги карали да бръснат портрета на Ботев.
6to sa prieti za silniq pol li? 6toto moje nai-malkoto ti tresne edna i da zaspi6:P Ima kup ne6ta zaradi koito sa silniq pol=-]
exploitedteen,ти просто не тиктакаш много правилно...Кой ти говори за физическа сила?Ние имаме ли някаква вина за това,че костната ни структура е по крехка,килограмите по-малко,а мускулите по-оскъдни?Само,че светът отдавна вече не се движи от грубата сила-има интелект,има идеи,има хитрина,има използване на мозъчни клетки,а не на мускулни такива.Аз НЕ твърдя,че физически сме по-силни и не мисля,че и авторката на темата е имала това впредвид.Става въпрос за доминиране.И ако ние постоянно изпозваме раждането,то на вас не ви спират устите с това:"Колко съм силен,кът та тресна,ша умреш,ма,еманциПатко.",коет определено не е достатъчно.
"Аз никога не съм почивал на стара слава"-а какво правиш?Кажи ми нещо,с което ти ме превъзхождаш,нещо,което ти си направил,а аз не мога и не ми казвай "вдигам 50 от лежанка"
Аз за твое сведение не слушам нито чалга,нито рап,а и не мисля,че музикалните ми предпочитания по някакъв начин определят положението ми.
И да,има ден на мъжа,но вие сте го превърнали в гейския празник.В нормалните държави по света си има ден на бащата/мъжа,поразрови се и ще видиш.
Аз не искам вашата защита,абсолютно съм способна да се справям сама ,благодаря.И между другото единствената заплаха е тази от пребиване от страна на същите вас,велики мъже,закрилници...
Не искам да споря повече по безмислени теми,никой никога няма да убеди противника в правотата си,аз дори не съм ви противник,напротив,смятам, е сме равни и се допълваме,но вие ме принуждавате да се държа като феминистка с безпочвените си обвинения и наизустени фразички.
Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, наивна много пъти, шарена, непослушна, но никога тиха.И ще викам докато някой чуе гласа ми...
Значи това,че аз отстоявам правата си пред теб,дадени ми след толкова тежък труд на доказване,че не съм безмозъчна кукла,че и аз имам нещичко в главата си,че и моят труд носи и ще донесе нещо, е проява на идиотизъм според теб?
Мисля че с това моето внимание към теб се изчерпва.Като толкова си вярваш,че нашата липса нямаше да направи нещата малко по-различни,живей си в измисления свят и си вярвай,че сме по-долу в стълбицата.
Приятна вечер.
Този спор е безсмислен. Няма по-добър, разберете, го иначе всички хора щяха да притежават чертите само на единия пол. А относно това кои са по-силни - доказано е, че мъжете издържат повече на еднократно и силно натоварване, а жените са по-издържливи, когато става въпрос за продължително натоварване. Така че, мъжете са по-силни, жените са по-издържливи. Един мъж не може да изтърпи болките, които е принудена да търпи всяка жена. Психически също сме по-издържливи, жена пилот или диспечер е рядкост, но там се изискват качества, присъщи за мъжа - сила, бързо действие. Жените пък по-добре се справят с професии, които изискват работа на смени или някакъв друг продължителен стрес.
А относно това, че жените трябвало да стоят пред печката - едно време е било така, но сега е просто излишно. Много жени избират това, тяхно право си е. Но я си помислете колко жени в българия работят наравно с мъжа си, но печелят по-малко, защото са жени. В същото време като се приберат, започва вторият им работен ден - пред печката. Домакинската работа не е толкова лесна, колкото си мислят повечето хора, които не я вършат. А кажете ми, колко мъже биха издържали на този стрес? А жените се справят с това ежедневно. Сега сигурно ще кажете, че жената не трябва да работи извън къщи, за да не се стресира. Аз пък ще кажа, че и двамата съпрузи трябва да работят и едновременно с това да вършат домакинската работа. Така животът е много по-пълноценен и приятен.
А относно това, че момичетата си търсят чичковци-паричковци, ще кажа, че е вярно. Но те са си виновни, че сами се унижават. Все пак това не са всички жени, бъдете сигурни, просто една част. Така са възпитани. Аз изпитвам непоносимост към такъв род "нежни създания", дразнят ме разглезените курвички. Но пак казвам, те са просто част. Както и шофьорите на тирове и футболистите са част от мъжете. Но не всички мъже са като тях, нали?
Надявам се някой да прочете километричния ми пост.
Ти можеш да избягаш от селото, но селото от теб - не.
Първо: Навсякъде е прието така, не само в България.Първоначално написано от Lara Kroft
Второ: Ако искаш да бъде прието вие да сте силния пол, няма проблем. Тогава вие ще ходите на война.
Мъже-Жени, а? Вечния спор... и най-абсурден също така. Според мен темата е изчерпена,но ще дам и моето мнение.
Жените имат право да се развиват,да бъдат уважавани-сама по себе си всяка жена печели уважението на мъжа до себе си,а за онези комплексари, които искат да им перем чорапите: Съжалявам момченца, преди всичко ние определено не сме слугини.И не, мястото ми не е пред печката.И не, не се нуждая от вашата закрила-от какво ще ме пазите.Според мен от самите вас.
Ekita се опита да ви обясни как стоят нещата по най-цивилизования начин... и аз напълно я подкрепям.
Трябва да осъзнаем нуждата си един от друг, а не да показваме слабостите на двата пола.Създадени сме,за да сме заедно, а не за да спорим кой доминира!
...
V peace & respect
You can close your eyes to things you don't want to see,
but you can't close your Heart to things you don't want to feel !!!