.
Резултати от 1 до 25 от общо 149

Threaded View

Мега фен Аватара на machoka

До anonymous464110 + дискусия на музикална тема

Забелязвам, че си изкарваш парите с пеене. Не знам в какъв стил го правиш, но ми хрумна една тема за дискусия.

Важно ли е един музикант да 'знае' какво пее. Ето какво имам предвид - всяка музика, освен атоналната си има тоналност, размер и други съставни елементи. Нужно ли е един изпълнител да познава всичко това? Или е необходимо само да знае криво ляво 'нотичките', да наизусти някакъв текст и да изпее парчето.
    Може ли да се нарече музикант човек, непознаващ теорията на музиката и нейните особеност, а просто пеещ някакви фразички. Не говорим за сериозни науки като хармония, полифония и подобни, ами за съвсем елементарни неща - да знаят какво пеят всъщност.

И понеже не знам за друг човек във форума, занимаващ се с тези неща, ще попитам теб няколко неща, които са елементарни за професионални музиканти.

1. С колко знака е си бемол мажор?
    2. Коя е тоналността с 4 диеза?
    3. Какво е crescendo?
    4. Какво е сфорцато?
    5. Кои са мъжките певчески гласове и какво е фалцет?

Та, моето мнение е, че човек изкарващ хляба си с музика и имащ себе си за музикант трябва да ги знае тези съвсем елемнтарни неща, които дори освен първите 2 трябва да се знаят и като обща култура от един интелигентен човек.

Това си е мое мнение, ако не ги знаеш и считаш, че не трябва да се знаят - обоснови се

Въпроса е и към всички останали, разбира се. Нужно ли е човек да познава 'музиката', за да се нарече музикант или просто трява да може да си отваря членоразделно устата.
    Последно редактирано от admin123 : 07-20-2018 на 14:41

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си