- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- До anonymous464110 + дискусия на музикална тема
da ti se vru6ta s ne6to na Enemy Ground po tvoi izbor.Първоначално написано от хкурлеонех
Мадона си е музикална легенда и това, че ти не можеш да го оцениш не променя този факт. Колко днешни изпълнителя могат да се похвалят с това, че са издържали теста на времето като песни от първите им албуми се слушат и в днешно време. Колко днешни музиканти могат да се похвалят с милионите си die hard фенове ? Това, че са известни не ги прави добри ли ? Я помисли пак. Щом имат много фенове, какво означава това ? Че музиката им е докоснала нещо в тях. Те са я харесали и продължават да си я слушат. Дори и след сумбурнайсет хиляди години. Я ми кажи, не е ли точно това смисъла на музиката ? Една песен за да е хубава, не й трябват 12526 ноти в музикалния лист, не й трябва сума ти термини за да докаже гениалноста си. Има песни създадени в някой гараж или маза и въпреки това карат хората да си ги тананикат на спирката, докато чакат автобуса. Отговори ми на един въпрос. Защо според теб песните "I feel good" и "Don't worry be happy" въпреки, че не влизат във ваща категория на "гениални" и не притежават тези качества които, сте изредили, почти няма човек на земята който да не ги познай още от първите два тона ?
zna4i pak da go kaja ako machoka ne go e vidql tva 6toto se zamaza nqkude v predniq post.
ako zna6 kak se kazva partiturata na angliiski 6e namerq i 6te postna.
za exploitedteen sre6ta na po bira dve tri pet dvanaiset golqma vodka sedem tekili ne otkazvam,za razvivaneto na glasa ti ne moga da pomogna 6toto sum muzikalno negramoten,az se "razpqvam" s mnogo drane nad nqkoq liubima pesen v nas,prosto puskam muzikata dovolno silno i si izpqvam ne6tata.no sum polaskan 4e se obru6ta6 kum men s takova pitane.a i po-vajnoto.iskam da vi 4uq nqkakvi zapisis koi sviri6 i kude repetirate sigurno poznavam pone 4ast ot horata
Maле, ако почна да ти изброявам имена на групи ще ми окапят пръстите.Първоначално написано от LunaTriCk
bla bla blaaaaaaa abe ti si KON S KAPACI be pi4 nali tva ti kazvam izdurjala e testa na vremeto i ima mnogo fenove.tva ne zna4i 4e moje da izpee edna oktava.ti izob6to 4ete6 li kvo pi6a ili si burka6 v nosa?Първоначално написано от LunaTriCk
muzikata im ni6to ne e dokosnala.tva e pop.toi e MASOV.toi e FON.sekretarkata v ofisa slu6a pesni4ki po radioto da ubiva vremeto.
А човекът, който пише цветно - ти защо не се понаучиш поне на членуване? И няма понятие "ваще".
Дали хард групите нямат фенове? Дали не издържат по 15 години и хората не куфеят на концертите им? Това, че те не са в твоето полезрение, не значи, че ги няма и че хората не ги смятат за гениални!
Май ти не можеш да разбереш, че това дори и да приемем, че не може да изпее една октава правилно не я прави бездарна. Целта е да се направи връзката между изпълнител и слушател/публика.
Която връзка невинаги е известност!
"В случая стъпваш накриво" - същото важи и за тебе. Недей да спориш с мене, че вокалът на Ролинг Стоунс не струва, защото не е така и това не е само мое мнение.Първоначално написано от justinsfhc
Не можеш също така да ме убедиш, че оная таблатура на китарата, която е постна е много сложна за свирене.
Понеже нямам намерения да споря повече с тебе, ти предлагам да си слушаш хардкора и да си пееш, а аз ще си слушам рока и ще си свиря. Ай със здраве!
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
auuuuuuu ruslan.......drugite ina4e sa gotini tipove vsi4kite.toq ekzemplqr ruslan oba4e ne moga da go di6am.
za preebavaneto na glasa,ami vij,rev mnogo mu e maikata.vseki den.i vse po-dobre 6e stava.predi godina gubeh glas za 4as repeticiq posle na drugiq den ne mojeh da govorq.sega se slu4va da svirim po 4etiri 4asa kogato zapisvame i nqma problemi.prosto s vremeto se svikva.i piq mnogo bira za glasnite struni i tva e![]()
priemam predlojenietoПървоначално написано от Dr. Kazimbutt
tablaturata ne e slojna,daje si e prosti4ka otvsqkude,dai q na nqkoe kitarist4e da q probva v originalnoto tempo i se naslajdavai na izmu4enata mu fizionomiq i lekata rumenina koqto izbiva ot pritesnenie sled petata minuta neuspeh.pusni Officer Down na Stampin Ground na nqkoi barabanist deto se ima za mnogo velik da 4ue kasata i za kakva skorost i kvi kardani si govorim i se zabavlqvai.tva e.jivi i zdravi.
Само за сведение барабаниста на Stampin Ground е и барабанист на Benedection. Това говори доста и за двете групи.Първоначално написано от justinsfhc
Но не я прави и с нищо по-различна от всички останали. Това, че е известна и богата -> това ли я прави според теб много добра певица? Че то и Азис е много популярен и в България и в околните балкански страни.Първоначално написано от LunaTriCk
В момента най-известните БГ изпълнители са от компания Пайнер. Това, че даден продукт се харесва на масата хора, не го прави качествен.Това, че са известни не ги прави добри ли ?
Хах, какво време бре, 10 години? Когато аз стана на 70 никой няма да си спомня коя е била Мадона, вЕрвай ми.Колко днешни изпълнителя могат да се похвалят с това, че са издържали теста на времето
Прочетох го, ама нямам представа.. Ако се сетя нещо, ще постна тук. Иначе се спирам на идеята да го дам на някое китаристче да ми обясни това-онова и да го посвириПървоначално написано от justinsfhc
![]()
Експлойтед,
Карай от по-малко като времетраене, към повече 'рептеции' на въпросното 'ревене'. Гласните струни се изразходват много лесно и рискуваш да останеш трайно без глас след месец, ако всеки ден ревеш с часове. Остави гласа ти да свикне в началото с пресилването, с по-кратки 'сеанси'![]()
toq podleji na prevuzpitanie samo s b[Oi]![]()
Е, това да се държиш на върха повече от 20 години не е ли достойно за уважение поне малко ? Не всеки го може. А, това че има скандали около нея е само резултат от популярноста.Първоначално написано от exploitedteen
То е ясно, че за да можеш да биеш като картечница по тъпаните трябва да си добър барабанист.Първоначално написано от justinsfhc
"След петата минута неуспех" - какво да ти кажа, всичко си иска много практика, за да станеш добър в него, тоест не става за 5 минути. Виж, за една седмица сигурно ще се научи да свири песента (китаристчето).
П.П. Бирата не ти ли прецаква гласа?
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
Ххахаххаа! И този малоумник се появи! Мразя го!Първоначално написано от exploitedteen
То, добре в момента е известен, но дали и след 20 години ще е известен ? И дали след 20 години ще се слуша "Напипай го" ? ... То дори сега, докато е още известен са забравени първите му песни. Докато примерно Justify My Love, незнам точно от кога е, но е от доста време, все още се слуша и не омръзва.Първоначално написано от machoka
Аха, значи един продукт е качествен, когато го харесат и одобрят само даден брой хора "разбирачи"?Първоначално написано от machoka
О, вЕрвай ме ще се !Първоначално написано от machoka
Чакай бе, той не беше ли в Канада?Първоначално написано от exploitedteen
az ne go mrazq,tova koeto izpitvam kum taq gnida ne moje da se subere v dumiПървоначално написано от `Death`Whore`
ina4e exploitedteen...nqma variant da subere6 asen i 4ikiqta v edna grupa...
Ходила съм с един негов приятел.
Аз с него винаги съм се държала добре, а той е решил, че съм грозна и не ме понася.
Ако 'разбирачите' са музикалната критика, както и професионалисти в областта -> да, този продукт е качествен. От там нататък - дали ще се хареса на 100 или на милиони хора - тук вече играе стайлинг, реклама, ПР-и и подобни.Аха, значи един продукт е качествен, когато го харесат и одобрят само даден брой хора "разбирачи"?
Казвам само, че 'масовото' одобрение на даден продукт не значи абсолютно нищо.
Нямаш си на представа колко талантливи БГ групи има, които нямат финансите да си направят професионално записано СД, нямат мениджър, който да им урежда участия.. умни, кадърни момчета.. остават безизвестни. Песните им не са по-глупави от тези на Мадона.
За Мадона подркепям мнението на екслпойтед:
всъщност ние говорим за певчески талант, за техника и т.н.
че е звезда.. звезда е...
а за популярноста... обикновено тя е резултат от скандалите...факта е, че Мадона наистина е велика, защото винаги успява да е на гребена на вълната... повече от 20 години...
но за жалост в поп музиката всичко е PR...
аз като малко по- стар си спомням преди Мадона колко скандали и т.н. забърка и общо взето тя си става известна не точно заради певческите си способности
както и песните, които пее... един пише музиката, друг текста.. тя не влага нищо.. тя не е създател и артист.. а просто лицето, което представя продукта на широката публика...
4ove4e ne 4e ne6to ama otno6enieto na asen kum tozi muzikalen stil e tvurde negativno imenno poradi spomenatite hora - 4ikiqta i ruslan.ne vqrvam da se navie...ina4e negovite vokali me s4upvat men.kopeleto dere "navutre" a tova si e bezobrazno trudno...