Сетих се за това докато гледах темите за филми...
Много интересно ми стана как хора, които се обявяват за антикомерсиални и мразят пошлостта и безмислеността на чалгата например, се кефят на филми като White Chicks, Underworld,Да си купиш крава, Van Helsing,Ali G in da House или пък Американски пай...
За мен това са филми, много по- безмислени ,тъпи,безстойностни или пошли от коя да е чалгапесен...
Романтични комедии, ужаси, плиткоумни "комедии" изпълнени със сексуални намеци или черен хумор, зрелищни фантасмагории без никакъв сюжет...
Къде е смисъла? Къде е некомерсиалното? Къде е изкуството?
И каква е разликата между това Азис да пее "Напипай го" и това Али Джи да наблюдава танца на Х*я си??? Или между "Обичам теее" и някоя сладникава романтична комедия??

МНого ми е интересно колко некомерсиални филми сте гледали...Нали сте против комерса???
Защо никой не написа някой български филм, който да му е любим- нашите филми са отличен пример за некомерсиално кино... Много евопейски филми- също...

И друг въпрос имам - Комерсиални(стремящи се към печалба) филми са Гладиатор, Армагедон, Титаник, Изкуплението Шоушенк,Е.Т. , Форест Гъмп, Списъкът на Шиндлер - прави ли ги това нестойностни?

Просто се чудех... Какво ще кажете по въпроса...

За тези дето ще ме нападат като "Мамати чалгарска, кво разбираш ти" ще кажа, че аъм 100% съгласна с това, че чалгата е боклук, но въпреки това не ми пречи да я понасям на купони и да си избухвам на нея... По принцип слушам рок.А фими гледам всякакви,но правя разлика между стойностни и нестойностни...

Надявам се някой да го прочете, ако не-здраве да е...