- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- MOLQ VI POMOGNETE MI !!!
a pribiite ma, ba az iskam syvet i umiram ot strah samo 4akam nqkoi da napi6e ne6to...nema zna4enie ba 4ovek da ne poiska pomo6t ot nqkoi
vij nqma ni6to stra6no da se hodi na genekolog az minalata sedmica bqh(pri jena).
prosto vzemi nqkoq priqtelka i hodi ako ne moje6 da kaje6 na maikati po razli4ni pri4ini.
no parvo mai trqbva da si vzeme6 napravlenie ot li4niq lekar i sled tova da otide6.
no spored men e po dobre da kaje6 na maikasi za6toto vse pak i tq e jena kato tebe i 6te te razbere,no vse pak ako te e mnogo sram da i kaje6 otidi na genekolog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
a tova da sedi6 vav vas i da se pritesnqva6 ne e nikag pravilno![]()
za6toto naistina moje da ne e ni6to osobeno,no ako e nqkoq uinfekciq moje da se razrasne i da se poqvat pove4e i po drugata,taka4e lekarqt 6te ti dade nai veroqtno ne6to s koeto da s emaje6 i to 6te mine do edna sedmica taka4e az li4no te savetvam otidi na lekar![]()
vij nqma ni6to stra6no da se hodi na genekolog az minalata sedmica bqh(pri jena).
prosto vzemi nqkoq priqtelka i hodi ako ne moje6 da kaje6 na maikati po razli4ni pri4ini.
no parvo mai trqbva da si vzeme6 napravlenie ot li4niq lekar i sled tova da otide6.
no spored men e po dobre da kaje6 na maikasi za6toto vse pak i tq e jena kato tebe i 6te te razbere,no vse pak ako te e mnogo sram da i kaje6 otidi na genekolog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
a tova da sedi6 vav vas i da se pritesnqva6 ne e nikag pravilno![]()
za6toto naistina moje da ne e ni6to osobeno,no ako e nqkoq uinfekciq moje da se razrasne i da se poqvat pove4e i po drugata,taka4e lekarqt 6te ti dade nai veroqtno ne6to s koeto da s emaje6 i to 6te mine do edna sedmica taka4e az li4no te savetvam otidi na lekar vsa6tnost tova az go napisah ama ne si bqh vleznala vav imeto ako iska6 nomera na genekologa ili adres mi pi6i
i molqte naistina e vajno da otide6 [-o<
Кондиломи
(генитални брадавици)
Какво е това?
Човешкият папилома вирус е общо понятие за около 100 вирусни типа,някои от които причиняват брадавици, наричани още кондиломи.Обикновено те не се развиват веднага и ти не се чувстваш болна.След няколко месеца или максимум година-две, имунната ти система се самоизлекува.Работата е там, че два от тези типа наистина водят до появата на брадавици.Няколко седмици след инфекцията по срамните устни,вагината,шийката на матката или аналния отвор излизат подутини-бели или розовки.Може да имаш само една или две, но често са на купчинки-както изглежда,да речем,карфиолът.
Как се чувствам?
Брадавиците са меки и сухи, не болят и не сърбят.
Какви са шансовете да се зарязя?
Големи.
Заразно ли е винаги?
Да,те са много заразни.Можеш да се заразиш,или да предадеш на някого кондиломи,дори когато няма брадавици
Може ли да ме предпазят презервативите?
Невинаги,защото те не покривът изцялонеговите интимни части.
Ако се заразя какво да правя?
Първо-отиваш на лекар.Понякога може да ти предпише кремче,което ги унищожава за около два месеца,но по често генеколозите ги изгарят,или замразяват,още докато си в кабинета.Възможно е да се появят и нови брадавици,докато се бориш с вируса.
Какви проблеми причинява?
Двата вируса, които реално предизвикват появата на брадавици, са безобидни.Но другите типове крият доста проблеми,поради които е важно да си правиш веднъж годишно цитонамазка.
Кога да отида на преглед и какви изследвания да си правя?
Освен ежегодната цитонамазка, причина да посетиш генеколога са подозрителните израстъчета!!!
![]()
Angel, such a beauty, fallen from the heavens garden,
I watched her soul escape in the little tears,
to see her there, so deadly wounded, it was burden,
she was lost, fallen, dying..
vyv nikakyv sluchai ne se pritesnqvai da govorish za tova s maika ti! kaji i otidete zaedno tq e choveka koito nai dobre shte ti pomogne,i az imah sushtiq problem i mi beshe mnogo trudno i neudobno da kaja na maika mi no se prestrashih tq me zavede na ginekolog toi me pregleda pogovori si s men uspokoi me i tova beshe kaza che nqma nishto strashno,no v sluchaq ne trqbva da ima pritesnenie zahstoto ako e neshto po opasno trqbva da se lekuva zatova zadyljitelno kaji na maika ti,sama nqma da mojesh da se opravish.uspeh i zabravi pritesnenieto![]()
Мила,и при мен е така.Незнам дали си отишла на гинеколог и какво ти е казал той,но когато аз ходих преди половин година ми каза,че е от бръсненето и е станала някаква инфекция.Казаха ми да се мажа с реванол,и ехтиол и стана много лошо.Стана цирей( Болеше ме много и много бавно заздравя.Сега пак имам бобчета, но ме е страх да ги пипам.И си седят така.Не знам ти какво си напеавила по въпроса,но ако си пиши 4е ми е любопитно.Ади и успех.
spored men e nai dobre da otide6 na ginekolog !!!no predi tova si zemi napravlenie ot li4niq lekar ili ako iska6 maika ti da ne razbira sabirai si tam 15maximum 20 leva i otivai !!!na vseki 4ovek e razli4no i za tova toi trqbva da te pogledne ! ne se boi toi ne hape !!!![]()