.

Виж резултатите на анкетата: вярвате ли е Бог?

Гласували
63. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • да

31 49,21%
  • не

32 50,79%
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 113

дискусия - бог и религия

какво е за вас Бог? съществува ли наистина, има ли нужда от него? а от религията? въобще - всичко, което мислите и ви вълнува за Бог. надявам се да стане хубава дискусия. моето мнение ще кажа по-късно. искам първо да видя какво мислят другите
    ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. мислиш си "моето цвете е там някъде"

малкият принц

Няма бог. Религията е абсолютна простотия и е създадеба да държи хората под контрол.

"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."

Повече от фен
    Град
    Кой ли го интересува!?
    Цитирай Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
    Няма бог. Религията е абсолютна простотия и е създадеба да държи хората под контрол.
    Съгласна съм.
    Get me,
    Roll me,
    Light me,
    Smoke me!

Повече от фен
    Аз не вярвам в Бог. Смятам, че е създаден просто за заблуда на хората...когато стане нещо кофти да има кого да обвиняваш, а когато си щастлив - да се молиш това да продължи дълго...Никога Бог не ми е бил опора, нито съм мислила за него като за нещо истинско и велико...въпреки това, тук може би си противореча, се случва да запаля някоя свещ Не знам...като бях малка вярвах и може и да е останала такава частица в мен, сигурно от там идва...Дали има нужда от Бог - за мен няма, но за тези, които вярват в него - със сигурност има...някои дори са ми казвали, че са усещали празнота в себе си, но щом са повярвали тази празнота е била запълнена...Както и да е, при всеки е различно...това е почти като да вярваш в съдбата...

Супер фен
    vqrvam 4e ima ne6to nad nas i go mrazq ot vse surce i du6a

toni_F
    Guest
    vie ste ludi!!! BOG sa6testvuva i ni pomaga. ima smisla da vqrvate v nego. tolkova li ste negramotni? tova ne e izmislica a realnost. pitaite hora koito vqrvat i te 6te vi kajat kolko pomo6t sa vidqli ot nego. 6tom nevqrvate za6to na velikden se 4ukate s qica, za6to po4itate badni ve4er i koleda? pomislete varhu tova.

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Господ,Джа,Провидение,Съдб ...вярвам в каквото си искам дори и то да е събирателно от 8465658 религии

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    спрях да вярвам в приказки още..3 клас някъде...

Голям фен Аватара на lina15
    Град
    София
    ne,ne vqrvam

..

мда...аз вярвам в Бог..

Su6testvenoto e nevidimo za o4ite..

И аз не вярвам!
    Ако започнем отначало - неуките наши прадеди са вярвали в някаква всемогъща сил над нас, с която са си обяснявали светкавиците, гръмотевиците, земетресенията, дъждовете и т.н., но вече всички знаем на какво се дължът тези "придродни феномени".
    След това, за да се обедини един народ (едно племе) е трябвало да има една религия. Нещо, в което всички вярват и нещо което ще ги събере, според еднаквите им възгледи за живота. Така народите, населяващи Средновековна Европа, първо са се обединили религиозно, а после и политически.
    Религията е една манипулация и то достигнала голяма степен в миналото, тя принуждава дори тогавашните политически фигури да подтиснат нейното влияние над хората.

е, иде и моята дума. надявах се тук да стене хубава дискусия, но май няма да се получи. твърде малко хора тук вярват. разбирам ги. и аз не вярвам в бог. за мен бог е надеждата, любовта, радостта, омразата, отчаянието - всичко, присъщо на човека. това, което сме ние. и това, което искаме да сме, надяваме се да сме и се борим да сме. стана малко оплетено, но днес не съм много в кондиция. но думата ми беше, че бог е вътре в нас. бог - това сме ние. нокой не управлява постъпките ни. никой не предотвратява и не наказва. всичко е в нас - в нашите възможности, воля, желания и т.н.

но тогава защо отричам бог? много е просто. не се нуждаем от нещо, което извън нас да ни говори за него. имам предвид религията. тя е писана от хора. хора, като нас. за мен човек, видял бог в себе си е достоен за уважение. такива хора са мислили религиите. но духовно западнали хора са ги преиначили. така или иначе в днешно време религията не е нещо, което ни омага да видим бог вътре в себе си. те ни карат да мислим, че той е вън. и затова го наричаме бог. а за мен името му е друго - душа. в днешно време представите за бог и душа се различават. и моят въпрос е какво мислите за това, което е исвън нас - така нареченият бог?

п.п. моля ви давайте и обяснение защо вярвате или не. така може и да стане дискусия.
    ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. мислиш си "моето цвете е там някъде"

малкият принц

Супер фен Аватара на rusalkata_
    Град
    някъде до теб...
    как може да не вярвате в Бог?! аз вярвам...въпреки всички лоши моменти и всички хубави...вярно е че гърците,славяните,прабълга рите са вярвали в страшно много богове и несъществуващи,но за Бог е доказано че е живял,че е помагал на хората и е вършел чудеса...и заради това са го разпънали на кръст!!! не съм чела библията,но учихме по История за Христос и в Библията се казва че когато настъпи краят на света Господ ще слезе на земята и ще даде на всеки му заслуженото...Освен това Господ е загинал изкупвайки греховете на смъртните,жертвал е живота си...А вие само защото сте изпаднали в криза и депресия(като korn_) и се чудите на кой да си го изкарате,обвинявате за всичко Господ(казвам го защото и аз мислех по този начин)...

Гледахте ли на Коледа "Горещо" с Венета Райкова?Е,там тя показваше кадри от божи гроб,от пешерата в която е роден Христос,минала е по пътя по който той е проповядвал...нз за вас,но аз много искам да посетя Божи гроб,защото определено там има някаква невидима сила и магия...

Господ съществува!!!
    ♥ Усмихвай се - това кара хората да се чудят какво мислиш ♥

Супер фен
    Град
    in gloom of night
    вярвам в по-висшата сила,незнам каква е и на дали някой ще разбере
    някой вярват в бог други в буда.....
    просто според мен всеки вярва в нещо и се оповава на него в трудни моменти
    "Целувка за лека нощ"

Фен
    Град
    метоживуркане ли? Ми под облаците...
    Религията е хубаво нещо, но да не забравяме, че е измислена от хората! Все пак нали знаете, че библията не ни е пратена по факса от небето! Някой я е написал!

религията едва ли е била замислена като конспирация. идеята за мир, любов и равенство има своите предимства. но дори и да не е била замислена като конспирация тя се е превърнала в нещо подобно. exploitedteen го обясни достатъчно добре.

а има ли вярващи, имащи по-сериозни аргументи от Горещо с Венета Райкова?

малкият принц

Повече от фен
    Град
    И Тфа Ли ТряЯ дА ПомНя Е?!
    Не вярвам даже май тука е мястото да пусна едно тестче: http://quizfarm.com/test.php?q_id=1631&first=yes
    на мене ми се получи:

atheism100%
    Satanism71%
    Paganism71%
    Buddhism54%
    agnosticism38%
    Islam33%
    Hinduism33%
    Judaism17%
    Christianity0%

ХахАха...
    ".... so ... can we move on?!!!"
    Click

Супер фен Аватара на Devilsplaymate
    Град
    Nowhereland
    Да си кажа честно , невярвам ... а в Библията са писани доста ... как да кажа , лъжи ...
    Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...

Повече от фен
    Град
    ...:::In My House Of Pain:::...
    нз дали има... ае може би има господ, но не е този, който си мислим... според мен тфа е просто чиста енергия или нещо такова... :/
    а в библията има толкова много несъответствия...
    създал земята за 6 дни... мухахаха! то човек се е появил хиляди, даже милиони години след като земята е била създадена, нооо това няма значение...
    и как става тоя номер от двама човека да произлязат тези милиарди? вярно е, че инките са се женили за сестрите си (само кралете), ама силно ме съмнява адам и ева да са инки
    а църквата е нещо, което безкрайно много мразя! едва ли не там се опитват да ни НАЛОЖАТ християнството като религия... нали бог е мир и любов? а църковните служители са водили толкова много войни именно за да си наложат религията, дори на места, където самата религия няма много общо с християнството... това ли е бог? това ли е мирът? това ли е любовта? след като твърдят това, защо не го докажат по някакъв начин? или може би това е техният начин, чрез война да проповядват за мир...
    бог едва ли има... но дори ако го има цялата представа за него е много, ама много изкривена
    No,wanna sell your soul,with your stylish yellow touch
    No,forget smile again,we just want to dance forever.

Yeah,chasing after,chasing after,the white wind

Guest
    не вярвам в приказки вече..

Град
    Планетата Земя
    Цитирай Първоначално написано от мечтател
    религията едва ли е била замислена като конспирация. идеята за мир, любов и равенство има своите предимства. но дори и да не е била замислена като конспирация тя се е превърнала в нещо подобно. exploitedteen го обясни достатъчно добре.

а има ли вярващи, имащи по-сериозни аргументи от Горещо с Венета Райкова?
    хахахххахааххаах
    Бог е мъртъв!
    Никога не е имало мир, любов и равенство. Религията е подчинение, подчинение и пак подчинение. Свещеници са благославяли оръжията на война, църквата е ограбвала бедните през средновековието. Тая работа с опованието в Бога пълна кретения. няма грехове, има само неща, който религията ни забранява без право на разикване.
    Долу авторитетите!

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от toni_F
    vie ste ludi!!! BOG sa6testvuva i ni pomaga. ima smisla da vqrvate v nego. tolkova li ste negramotni? tova ne e izmislica a realnost. pitaite hora koito vqrvat i te 6te vi kajat kolko pomo6t sa vidqli ot nego. 6tom nevqrvate za6to na velikden se 4ukate s qica, za6to po4itate badni ve4er i koleda? pomislete varhu tova.
    hahahahaha abe ti vqrva6 li si sam na sebe si ? bog mi e pomognal ? vijdal sum kak 2 popa zimat pari ot kasata na curkvata i gi polzvat za li4ni celi tova be6e momenta v koito sum bil nai besen v jivota mi 6tqh da gi izbiq v curkvata vutre ot togava ne vqrvam na nito duma nit ot bibliqta nit hodq na curkva nito praznuvam skapanite hristqnski praznici

Guest
    [quote="korn___"hahahahaha abe ti vqrva6 li si sam na sebe si ? bog mi e pomognal ? vijdal sum kak 2 popa zimat pari ot kasata na curkvata i gi polzvat za li4ni celi tova be6e momenta v koito sum bil nai besen v jivota mi 6tqh da gi izbiq v curkvata vutre ot togava ne vqrvam na nito duma nit ot bibliqta nit hodq na curkva nito praznuvam skapanite hristqnski praznici [/quote]
    преди не разправяше ли как бог
    е велик и т.н....
    или съм се объркала нещо..ама се
    съмнявам де..

Супер фен
    [quote=Lola Bunny]
    Цитирай Първоначално написано от "korn___"hahahahaha :lol: :lol: :lol: abe ti vqrva6 li si sam na sebe si ? :lol: bog mi e pomognal ? vijdal sum kak 2 popa zimat pari ot kasata na curkvata i gi polzvat za li4ni celi tova be6e momenta v koito sum bil nai besen v jivota mi 6tqh da gi izbiq v curkvata vutre :evil: ot togava ne vqrvam na nito duma nit ot bibliqta nit hodq na curkva nito praznuvam skapanite hristqnski praznici :!:[/quote
    преди не разправяше ли как бог
    е велик и т.н....
    или съм се объркала нещо..ама се
    съмнявам де..
    za moment be6e taka dokato ne vidqh kakvi sa licemeri vqrva6tite te sa tolkova 4isti egoisti 4e prosto nqmam dumi ot kade na kade 6te imam nqkvo dobro vpe4atlenie za takiva zabludeni hora zabludeni e to4nata duma

Guest
    така.....аз вярвам,че има нещо по-висше от нас,но не знам дали това е Бог...изобщо не може да говорим със сигурност за нещо,което не знаем дали го има или не и няма да го разбереме поне докато не умрем...

От друга страна Иисус наистина е съществувал..това е научно доказано,че е имало такъв човек..но дали това наистина е "синът Божи"...или е просто някакъв луд,измамник за времето си,който е вярвал,че е нещо повече от другите..?Дали не е бил просто някой си еретик,който лесно с думи е умеел да печели последователи..?Тогава хората не се опирали до научни доказателства и т.н...те просто били като едно стадо овце,които само чакали да се появи наистина "спасителя",който ще ги избави...Една нова вяра се превръщала в нова надежда..Това са били хора вярващи в митове и легенди...превърнали може би и самият Иисус в една легенда..
    А дали може да вярваме на хората живели тогава,които твърдели,че са виждали Божия син..на хора,които все още мислели,че Земята е плоска..?Не знам...един ден ще разберем..но за съжаление тогава няма да се върнем,за да дадем отговор на вечният въпрос,който ни тормози...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си