така.....аз вярвам,че има нещо по-висше от нас,но не знам дали това е Бог...изобщо не може да говорим със сигурност за нещо,което не знаем дали го има или не и няма да го разбереме поне докато не умрем...
От друга страна Иисус наистина е съществувал..това е научно доказано,че е имало такъв човек..но дали това наистина е "синът Божи"...или е просто някакъв луд,измамник за времето си,който е вярвал,че е нещо повече от другите..?Дали не е бил просто някой си еретик,който лесно с думи е умеел да печели последователи..?Тогава хората не се опирали до научни доказателства и т.н...те просто били като едно стадо овце,които само чакали да се появи наистина "спасителя",който ще ги избави...Една нова вяра се превръщала в нова надежда..Това са били хора вярващи в митове и легенди...превърнали може би и самият Иисус в една легенда..
А дали може да вярваме на хората живели тогава,които твърдели,че са виждали Божия син..на хора,които все още мислели,че Земята е плоска..?Не знам...един ден ще разберем..но за съжаление тогава няма да се върнем,за да дадем отговор на вечният въпрос,който ни тормози...