.

Виж резултатите на анкетата: вярвате ли е Бог?

Гласували
63. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • да

31 49,21%
  • не

32 50,79%
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 113
    Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    Не вярвам в Бог отдавна.Религията е създадена да се контрлират хората.Иисус е бил просто един от всичките проповедници.Има архиви, доказващи, че по онова време, дори е било модерно да си проповедник.
    Запитвалили сте се защо християнството е световна религия? Защото още римляните са я приели...А защо са я приели? За да могат по-лесно да комадват народа.Ако някои се зачете в историята ще види колко съвпадения са били измислени само и само Рим да се докаже като божия държава.Религията е само оправдание...Вярващите са били бедни, защото религията е проповявала това.Страхували са се от най-малкото удоволствие, заради религията.Много войни се оправдават се религията...Ето примерно кръстосните походи...Църквата ги е подкрепяла тези "герои".Както казаха преди мен, Галилео Галилей е изгорен, защото изказва мнение против "божието".Църквата не е подкрепяла науката, може би човечеството е спряло прогреса си заради нея...
    Ениуей...Минали са над 2000 години от създаването на християнството/което е чист клон на юдеизма - секта/.Религията и законите й не са се променили, но обществото е променено.Моралните закони може би са били полезни /for example-римляните са изнасилвали малки момичета, морален закон и извисяване с рая би ги спряло/, но днес те не са.Не можем в модерното общество да спазваме древни закони.Днес оцелява хишникът...
    И who cares за тъпия задгробен живот...Един път живеем, нека се насладим, макар и грешни.

П.П. единственото нещо, което ми допада от християнството са някои притчи (;
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

а защо 15 души са гласували, че вярват в бог, пък никой не се обажда???
    ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. мислиш си "моето цвете е там някъде"

малкият принц

Вярвам в свръхестественото начало на всичко, склонен съм да вярвам в Бог, но не съм религиозен.

Голям фен
    Град
    SF
    Lola nedei taka za La Vei be jena...tova 4e e evrein ne zna4i 4e ne e napisal dosta smisleni ne6ta.Da,kato vseki evrein i toi e usetil gudela na merkantilnostta i e napravil pari4ki pokrai curkvata na satanata.kato cqlo oba4e satanizmut mi e adski bolna tema..aaaadski...hahaha kakva ironiq i igra na dumi.vijte sega skupi deca(i ti exploitedteen ).Satanizmut nqma NI6TO ob6to s hristiqnstvoto.nito s koqto i da e religiq.satanizmut ne e eres.ne e sekta.satanizmut e satanizum.kak da go obqsnq.toi e totalniqt kontrapunkt na hristiqnstvoto.dqvolut e prosto protivoves na gospod.toi e drugata strana na monetata v hristiqnstvoto.a 6tom e taka,zna4i e 4AST ot nego.sledovatelno satanizmut ne moje da bude obvurzan s dqvolut kato simvol zadaden ot hristiqnstvoto,za6toto toi (satanizmut) otri4a VSI4KO,koeto hristiqnstvoto priznava.satanizmut u4i na sebeuvajenie,na materializum (koeto ima i lo6i i dobri strani),na tova da se vuzpolzva6 ot plutskoto,zemnoto,a ne da se pazi6 za nqkakuv izmislen svqt sled smurtta."ako te udarqt po ednata buza,razmaji mu drugata".tezi ne6ta s preklonenieto pred lukaviq i jertvoprino6eniqta sa dosta holivudski presileni...magiqta figurira,do nqkakva stepen,no pri satanistite magi4eskata energiq se 4erpi ot zemqta,ot zemnoto,ne ot nqkakvi svruhestestveni balamur6tini.ot vinraciite i energiqta koqto edno tqlo izrazhodva pri suvsem 4ove6ki ne6ta,kato naprimer...ako 6tete orgazum.estestveno,kato vsqko ne6to,satanizmut su6to si ima svoqta ekstremna strana.ima idioti,koito da re4em si vqrvat 4e ako vampirqsat i kolqt bebeta 6te stanat fizi4eski bezsmurtni.taka se rajdat razni nenormalni seriini ubiici,pedofili i t.n.poqvqvat se i sekti na sataninska osnova,izvur6va6ti 4ove6ki jertvoprino6eniq.pomislete oba4e,kolko podsektantski raznovidnosti na hristiqnstvoto znaete?ami 4e 6ibanite suedineni amerikanski 6tati se krepqt imenno na tqh.tam vsi4ki sa nqkakvi sektanti,baptistimanabaptisti,mormoni,kuramiqnkovc i,masoni...ekstremizum ima i v hristiqnstvoto i toi su6to e kraen i vzima jertvi.ekstremizum ima i v islqma.i kogato tezi dve ponqtiq se sbluskat se polu4avat nai-kurvavite bani v istoriqta na 4ove4estvoto.milioni hora sa izmreli v orujeen spor alah,gospod ili ako 6te6e 6ibaniq iehova sapo-veliki.krustonosnite pohodi sa se slu4ili po su6tata pri4ina.stotici hilqdi hora sa se klali za edin grad,v koito bog uj se e rodil...hilqdi sa slu4aite na samoubiistva v sledstvie na 4lenstvo v sekta...izob6to za kakvo si govorim...vsqko podobno vliqtelno qvlenie ima subektivna strana,koqto moje da dava nadejda,no i da vzima jertvi.obiknoveno se slu4va vtoroto.kogato se poqvi ne6to kato satanizmut,koeto te fokusira nad ejednevieto i ti kazva "jivei si skapaniq jivot dokato moje6,kolkoto i da e zle,6toto posle 6te si gnie6t trup" togava ima6 pravoto da izbere6 dali da se zamisli6 ili da se samobi4uva6 v 4akane na ve4niq zadgroben jivot.az predpo4itam purvoto...

Guest
    Цитирай Първоначално написано от justinsfhc
    .....e usetil gudela na merkantilnostta i e napravil pari4ki pokrai curkvata na satanata.
    точно за това говорех.
    и както едно време(а и сега)
    свещенниците праят доста
    добър бизнес с църквата, така
    и ЛаВей...за мен специално...
    няма кой знае каква ОГРОМНА
    разлика

Голям фен
    Град
    SF
    p.s. lucifer = svetlina.svetlinata e prosve6tenie. ==> lucifer ne e dqvolut,lucifer e bil arhangel,vsu6tnost se e ekazval satanail (imenata na arhangelite okon4avat na IL),koito e osuznal,4e e po-krasiv ot gospod.i zaradi tova,4e go e OSUZNAL,e bil izhvurlen ot raq,a arhangelskoto mu okon4anie v imeto otpada.dali gospod ne e bil purviqt 6iban komunist,kato e iskal nikoi da ne moje da misli i da ne se zamislq nad tova,koeto e,a da e raven na drugite?a?
    osven tova,izhvurlqiki go ot raq,gospod dava izkliu4itelna sila na satanail,za6toto edva li ne mu predostavq tova,koeto e iskal.toi e iskal da vladee zemqta.gospod mu q dava,pravi go edva li ne bog na zemnoto.osven tova,makar 4e bibliqta e redaktirana hilqdi puti,sled satanail trugvat desetki drugi angeli i arhangeli,povliqni ot negovata gordost i razsuduk,koito podkrepqt deloto mu.v posledstvie te se prevru6tat vuv vis6ite demoni obitava6ti t.n. ad.
    o6te ne6to.v stariq zavet,v koito se obsujdat evreite i iehova,se kazva,4e moisei se e srajaval cqla no6t s bogut na svetlinata,bogut na semitskata rasa,predi da polu4i instrukcii ot nego kak da produlji putq si iz pustinqta.srajenieto prikliu4va pri zazorqvane,za6toto "bogut" na evreite se strahuval ot svetlinata i iskal da se skrie ot neq.koi spored vas e tozi bog.....?6ah s pe6kata.pro4etete stariq zavet.

за мене няма вярване и невярване.Има почитане и непочитане
    Последната промяна е направена от Korn_FOREVER в шестак Февруари 30, 3012 г. 25:67 pm; мнението е било променяно общо 2 241 531 пъти

Голям фен
    Град
    SF
    qko si originalen.i kvo trqbva da zna4i za teb dumata po4itane?

Голям фен
    Град
    SF
    4ove4e nqma po-kurvava,pedofilska,homoseksualna,izvratena kniga ot stariqt zavet.4eti...kak Noi e spal s trimata si sinove,kak v Sodom sa se izvur6vali masovi homosexualni orgii,kak bratq ubivat bratq i du6teri zabremenqvat ot ba6tite si...ludcina...

Голям фен
    Град
    SF
    ami nqma da go nameri6.ili ako go nameri6 6te e redaktirana versiq.stariqt zavet e okolo 900 stranici.eventualno moje i da e pove4e,nqmam spomen.i se 4ete trudno,6toto e v merena re4,ama edna takava osobena...ako si zainteresovan moga da ti preporu4am druga kniga - kazva se "Sqnkata na Cion" i e v tri 4asti.nameri si gi ili ako ne moje6 da izdiri6 i trite pro4eti vtorata 4ast.dosta interesni ne6ta pi6e.aide nazdrave 4e biri4kata mi vurvi extra

Голям фен
    Град
    SF
    knigata ne e nacistka.prosto razqsnqva dosta ne6ta okolo evreite kato cqlo.ne e nujno da si nazi skinhead za da si 4uval za cionizma

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Вярвам в Господ.Не знам от кога,не знам какво точно е породило това,нямам си и на идея защо запазих вярата си през годините,даже когато съм нямала и капчица късмет,а съм се опитвала да живея според нормите.В смисъл,опитвам се да буда добра и да не правя кофти неща,а често пъти получавам удари от съдбата,които не мисля,че съм заслужила с нещо.В такива моменти се чудя защо е всичко това и защо Господ ми е оставил,но получавам помоща си и знам,че всичко гадно,което ми се случва,ме прави по-силна.
    Няма да ви затрупвам със сухи факти,опитвайки се да ви уверя,че Господ съществува,аз самата не съм чела цялата Биближа,признавам си.Да,като малка четох детското ,съкратено издание,но за мен това не е толкова важно.И не ходжа на църква всеки ден и седмица,но пък наистина вярвам,че съществува.Може да съм глупава или наивна,но просто не мога да излъжа,че не вярвам в него.Това си е факт и не мога да го скрия.Нямам си и на идея дали всичко,написано в Библията е вярно,нямам си на идея дали Господ е един или има Буда,Аалах и т.н.Аз знам само,че съществува някои там,че този някои бди над нас и че не трябва да отричаме виcшата му сила.Знам,че съм изживяла моменти,в които все едно ме е бил изоставил,тежко ми е било,че този Бог ни е изоставил,но в следващия момент става нещо,което коренно променя нещата и виждам,че Той не ни е забравил,а ние него...той просто иска да сме тук,да вярваме в него и да сме по-добри.Казвате ,че религията е измислена,за да ни прави по-добри и за да ни кара да се страхуваме от последствията на действията ни,за да не получим "наказание".Не мисля така.Вярвайки в Господ,ние вярваме в доброто,чистото,искреното и 4isto4ove6koto начало.Господ е жертвал сина си заради нас...това би трябвало да ни накара да се замислим за факта,че много от нас са егоисти,за това,че понякога ,поне понякога трябва да правим жертви(макар не толкова големи колкото на Бог),за да докажем любовта си към близките си.
    Незнам дали някои изобщо ще се съгласи с мен,незнам дали няма да ми се изсмеете за всичко,което казах,но това няма значение.Както казах вярата е в сърцето ми и е силна,не мисля,че би могла да бъде разрушена просто така...знам,че ми помага,а това значи много за мен

Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Повече от фен
    Град
    ...:::In My House Of Pain:::...
    Цитирай Първоначално написано от justinsfhc
    4ove4e nqma po-kurvava,pedofilska,homoseksualna,izvratena kniga ot stariqt zavet.4eti...kak Noi e spal s trimata si sinove,kak v Sodom sa se izvur6vali masovi homosexualni orgii,kak bratq ubivat bratq i du6teri zabremenqvat ot ba6tite si...ludcina...
    КААААААКВООООООООООООО?! и това се разказва в книгата на господ, който уж бил добро, бил светлина, бил не знам си какви глупости? че това противоречи на всички божи заповеди разправяйте ми после, че се грижел за хората...
    БДУ а господ като е създал човека по свой образ и подобие значи е бил някъф психопат... иначе с какво ще се обясни съществуването на хитлер, ал капоне... ей такива БОЛНИ хора. значи все пак господ съвсем не е добра душичка
    No,wanna sell your soul,with your stylish yellow touch
    No,forget smile again,we just want to dance forever.

Yeah,chasing after,chasing after,the white wind

Старият завет винаги ми е бил по-интересен...

е, исках дискусия. сега да видим дали ще я получа. sherry, за теб става въпрос. ако не се лъжа бяхе разменили по 1-2 поста на тази тема преди време. сега няма да ти говоря за това, колко е грешно християнството, исляма или юдаизма, защото ти каза, че не ходиш на църква. но кажи ми, защо мислиш, че този Бог е нкъде извън теб, някъде нагоре? не е ли всичко това вътре в теб? в сърцето и душата ти. това, което те кара да бъдеш добра, което ти дава сили, което, което си самата ти.
    Както казах вярата е в сърцето ми
    замисли се дали именно сърцето ти е това, което ти описа. изглеждаш ми умно момиче. моля те, да, наистина те моля като човек, помисли имаш ли нужда от някаква неясна сянка някъде горе която да поддържа огъня в теб. не е ли силата вътре в сърцето ти?
    ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. мислиш си "моето цвете е там някъде"

малкият принц

За повечето, Бог е последната надежда.
    Замислете се колко пъти сте били в критична ситуация/ надявам се по малко/ и сте си казали, Господи помогни ми.
    Аз лично съм атеист, но ми е смешно когато чета коментарите на повечето, че не съществува или че е логично, че има Бог, че той помага на всеки и т.н.

Фен
    Град
    mircmax
    Az mislq 4e ima Bog, za6toto kogato mn hora viarvat silno v edno ne6to, to naistina stava i taka go poddurjat jivo, a vseki edin ima nujda da viarva v ne6to,a religiata e tova ne6to v koeto vqrvat stotitzi hora i blagodarenie na neia te se splotiavat, biarvaiki v dno stavat po-dobri. dori da zvu4i banalno az go mislq
    Всеки ден дарявай поне по една усмивка на хората около теб.

Голям фен
    Град
    SF
    po taq logika ima i velikdenski zaek,i dqdo koleda,i 4udovi6te ot loh nes.za6to logikata vi vinagi e "6tom mnogo hora vqrvat v edno ne6to,zna4i go ima?",a ne moje li da pomislim naprimer za obratniq variant - kakvo stava ako mnogo hora NE vqrvat v ne6to i zna4i li tova 4e to zaduljitelno NE su6testviva?hah...

Повече от фен Аватара на Danielle
    Град
    ~*i got my hair spiked.. ~*sprayed in orange.. ~*i got my teeth fixed.. ~*pressed by stylish green..
    найстина много пъти съм се замисляла има ли Бог всъщност и кой е той? къде е? защо е?
    та както са казали "Бог е Всичко около нас.." обяснявам си че той е живота.. природата... той не е човек "Бог" е нещо като синоним на "природа" за мене....
    иначе когато някои ми зададе тоя въпрос а не ми се отделя време да обяснявам какво мисля и какво не по тоя въпрос казвам просто "атеистка съм" и слагам точка по въпроса...
    Обичам те

до дъното на небето,
    до дъното на морето
    и до дъното на сърцето.

Супер фен Аватара на rusalkata_
    Град
    някъде до теб...
    а в какво се изразява това да си атеист?
    ♥ Усмихвай се - това кара хората да се чудят какво мислиш ♥

Супер фен Аватара на rusalkata_
    Град
    някъде до теб...
    хм значи определено не съм за там...в хороскопа за лоши качества много добре беше казано че и тухла да падне на главата ми пак ще съм оптимистка...
    ♥ Усмихвай се - това кара хората да се чудят какво мислиш ♥

Голям фен Аватара на DeSiTo0o
    Град
    Botevgrad
    Mi 4estno kazano nz dali vqrvam v bog ili ne...ne6to mejdu da i ne...
    Iskam da kaja,4e ne vqrvam 4e toi su6testvuva,no kogato izpadna v trudno polojenie 4esto si mislq "bojee pomogni mii..."
    Mai ne vqrvam v nego...
    Yellow diamonds in the light... and we’re standing side by side... as your shadow crosses mine... What it takes to come alive?

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Много ми е трудно да повярвам в нещо, което никой не е виждал и не може да обясни с точност. Това не значи че отричам Бог. Вярвам, че съществува някаква сила, която не зависи от нас и която не можем да контролираме, но не съм сигурна, че това е Бог - Създателя, който е сътворил света. Въпреки това Бог съществува. Има го във всеки един човек, който е готов да повярва на това. Винаги съм казвала, че боговете са измислени от хората, защото се боят да повярват в себе си и собствените си възможности. Поради което е по-лесно да вярват, че някъде горе съществува някой, който контролира съдбата им и всичко, което им се случва е в следствие на нечие чуждо решение, а не в следствие на собствените им действия.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Цитирай Първоначално написано от мечтател
    е, исках дискусия. сега да видим дали ще я получа. sherry, за теб става въпрос. ако не се лъжа бяхе разменили по 1-2 поста на тази тема преди време. сега няма да ти говоря за това, колко е грешно християнството, исляма или юдаизма, защото ти каза, че не ходиш на църква. но кажи ми, защо мислиш, че този Бог е нкъде извън теб, някъде нагоре? не е ли всичко това вътре в теб? в сърцето и душата ти. това, което те кара да бъдеш добра, което ти дава сили, което, което си самата ти.
    Както казах вярата е в сърцето ми
    замисли се дали именно сърцето ти е това, което ти описа. изглеждаш ми умно момиче. моля те, да, наистина те моля като човек, помисли имаш ли нужда от някаква неясна сянка някъде горе която да поддържа огъня в теб. не е ли силата вътре в сърцето ти?
    Hodq na carkva ,no rqdko.Obi4am da hodq,prosto se 4uvstvam spokoina ,vglejdaki se v sve6tite i ikonite...nqkva magiq ima v tova.Kakto i da e.Da,silata e v sarceto mi,vqrata-sa6to.Az vqrvam v sebe si,v celite si,v me4tite si,vapreki vsi4ko.Moga da kaja,4e trudno se predavam i 4e ne pozvolqvam da bada slomena za dalgo.Opitvam se da namerq sila v sebe si da prodalja...ponqkoga e ujasno trudno.Vqrata v Bog oba4e ne mi pre4i da imam i vqra v sebe si,nali taka
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Guest
    wqrwam, 4e Liubowta e izraz na SIMBIOZATA mejdu nositelite na Jiwota wyw wselenata.
    Wqrwam w silata na Silata i w zawry6taneto na djedaite

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си