- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- дискусия - бог и религия
Обяснението ти е малко неточно. Затова сега аз като един Луцифер ще извърша грях и ще хвърля светлина по въпроса. Та значи запалването на свещ носи много дълбока символика. Тя се крие в мита за сътворението на света, но не онзи, който всички сте чували, а един универсален, който съществува във всички религии. Когато богинята създавала света, първо се родила идеята. Идеята родила мисъл, а мисълта накарала богинята да изпита емоция, тоест тя извършила акт на вибриране.Вибрациите достигнали "земята" и така се родило "действието" или "постъпката". Богът завъртял колелото и действието започнало да се извършва.Но богинята почувствала, че иска да е с бога и затова слязла на земята при него и двамата създали всичко останало..тралала хепи енд Сигурно нищо не разбрахте от тая история.Мисълта ми беше, че запалването на свещ символизира раждането на "действието" и слизането на богинята на земята и един вид самото сътворение. Затова и паленето на свещ е свещено действие и свещи се използват във всички религиозни ритуали.Първоначално написано от exploitedteen
има само Бог и божият син,а Отцата и светият дух не са богове!Аз ш'ти кажа къв е смисълът на триединството :P Пак е заето от езическите религии. Известно е, че в езическия пантеон съществува т.нар. Triple Goddess - богиня девойка, богиня майка и богиня старица.Те може да се обединяват само от едно име, но може и да са с различни имена и пак да са едно цяло.Познато ли ви е, вярващи?Първоначално написано от exploitedteen
![]()