.

Виж резултатите на анкетата: вярвате ли е Бог?

Гласували
63. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • да

31 49,21%
  • не

32 50,79%
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 113
    Цитирай Първоначално написано от sherry
    Цитирай Първоначално написано от мечтател
    е, исках дискусия. сега да видим дали ще я получа. sherry, за теб става въпрос. ако не се лъжа бяхе разменили по 1-2 поста на тази тема преди време. сега няма да ти говоря за това, колко е грешно християнството, исляма или юдаизма, защото ти каза, че не ходиш на църква. но кажи ми, защо мислиш, че този Бог е нкъде извън теб, някъде нагоре? не е ли всичко това вътре в теб? в сърцето и душата ти. това, което те кара да бъдеш добра, което ти дава сили, което, което си самата ти.
    Както казах вярата е в сърцето ми
    замисли се дали именно сърцето ти е това, което ти описа. изглеждаш ми умно момиче. моля те, да, наистина те моля като човек, помисли имаш ли нужда от някаква неясна сянка някъде горе която да поддържа огъня в теб. не е ли силата вътре в сърцето ти?
    Hodq na carkva ,no rqdko.Obi4am da hodq,prosto se 4uvstvam spokoina ,vglejdaki se v sve6tite i ikonite...nqkva magiq ima v tova.Kakto i da e.Da,silata e v sarceto mi,vqrata-sa6to.Az vqrvam v sebe si,v celite si,v me4tite si,vapreki vsi4ko.Moga da kaja,4e trudno se predavam i 4e ne pozvolqvam da bada slomena za dalgo.Opitvam se da namerq sila v sebe si da prodalja...ponqkoga e ujasno trudno.Vqrata v Bog oba4e ne mi pre4i da imam i vqra v sebe si,nali taka
    за мен пречи. вярата в бог е някакси оправдание. ако нещо не се случи какво трябва можем да кажем, че той е виновен. не казвам, че за теб е така. но за много хора е. и така, след като има нещо, което да носи вината борбата губи част от стойността си. не винаги, но в повечето случаи е така.
    ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. мислиш си "моето цвете е там някъде"

малкият принц

Guest
    БОГ е състояние на Свободния Дух.

za bog neznam...az ne vqrvam...
    a religiqta e s1zdadena za pe4elene na pari. 20st za sve6ti4ka, koqto posle se pretopqva i pak se prodava...tova e samo primer...
    Ако е в моите ръце, то е мое
    Ако то е мое, то никога не може да стане твое.
    Ако строя нещо, то всички части са мои.
    Ако изглежда като мое, значи е мое.
    Ако си мисля, че е мое, значи е мое.
    Ако то е твое и аз го открадна, значи е мое.

Повече от фен
    Град
    Varna
    Аз вярвам в Бог, но не вярвам в религията. Официално си се водя християнка - обаче не харесвам начина, по който религията представя нещата. Прави са тези, които писаха за комерсиалната част от вярата - купуване на свещички, икони, плащане за различните обреди за кръщенета, венчавки, при смърт... Аз вярвам, че вярата е вътре в нас, и няма значение какво показваме навън. Може нито веднъж в живота си да не отидеш на църква, но вътре в себе си да вярваш в Бог и да знаеш, че всичко, което имаш, е от Него...
    Господ ми е помагал много пъти, когато ми е било тежко, и ми е дал ВСИЧКО което имам в този живот - а то хич не е малко... аз имам невероятен живот, което далеч не означава лесен... но е невероятен. Вярвам, че Господ е създал един прекрасен свят, в който ние живеем и ни дава всичко, с което и заради което живеем
    Не знам каква дискусия очаквате да стане на тази тема. Всъщност темата е доста обширна, но не мисля че трябва да се превърне в обичайното "аргумент - контрааргумент", а и всичко по отношение на вярата е доста относително и субективно, така че трудно може да стане добра дискусия.
    Искам да добавя, че вярата ми в Бог не ми пречи да вярвам и в себе си - всъщност в това, което ми е дал Бог
    Животът е прекрасен

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Цитирай Първоначално написано от sherry
    е, исках дискусия. сега да видим дали ще я получа. sherry, за теб става въпрос. ако не се лъжа бяхе разменили по 1-2 поста на тази тема преди време. сега няма да ти говоря за това, колко е грешно християнството, исляма или юдаизма, защото ти каза, че не ходиш на църква. но кажи ми, защо мислиш, че този Бог е нкъде извън теб, някъде нагоре? не е ли всичко това вътре в теб? в сърцето и душата ти. това, което те кара да бъдеш добра, което ти дава сили, което, което си самата ти.
    Както казах вярата е в сърцето ми
    замисли се дали именно сърцето ти е това, което ти описа. изглеждаш ми умно момиче. моля те, да, наистина те моля като човек, помисли имаш ли нужда от някаква неясна сянка някъде горе която да поддържа огъня в теб. не е ли силата вътре в сърцето ти?
    Hodq na carkva ,no rqdko.Obi4am da hodq,prosto se 4uvstvam spokoina ,vglejdaki se v sve6tite i ikonite...nqkva magiq ima v tova.Kakto i da e.Da,silata e v sarceto mi,vqrata-sa6to.Az vqrvam v sebe si,v celite si,v me4tite si,vapreki vsi4ko.Moga da kaja,4e trudno se predavam i 4e ne pozvolqvam da bada slomena za dalgo.Opitvam se da namerq sila v sebe si da prodalja...ponqkoga e ujasno trudno.Vqrata v Bog oba4e ne mi pre4i da imam i vqra v sebe si,nali taka
    за мен пречи. вярата в бог е някакси оправдание. ако нещо не се случи какво трябва можем да кажем, че той е виновен. не казвам, че за теб е така. но за много хора е. и така, след като има нещо, което да носи вината борбата губи част от стойността си. не винаги, но в повечето случаи е така.
    Ne mislq taka!Bi bilo adski tapo da ne poemame otgovornost za gre6kite si i da oprekvame za tqh drugite i da kazvame,4e Gospod ni e vinoven.
    Az osazvanam kakvo barkam,kakvo moga da postigna,kogato se provalq,stavam i prodaljavam,ne obvinqvam Bog za tova...Ako nqkoi go pravi,to veroqtno barka
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

доста сте глупавки. изключвам Шери, защото тя знае какво приказва. освен това дори и да не си го признава споделя моята теза. защото колкото и да казва, че вярва тя не се уповава на Бог, а на себе си. пона аз с такова впечатление останах. пък вие двамата вземете кажете нещо сериозно. освен това не е нужно да се види нещо, за да кажем, че съществува. имаме 5 сетива с които да приемаме света. дори и да не виждам въздува аз мога да почувствам вятъра или да чуя свистенето. но вие с Бог как общувате?
    ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. мислиш си "моето цвете е там някъде"

малкият принц

Повече от фен
    Град
    ...:::In My House Of Pain:::...
    доста сте глупавки. изключвам Шери, защото тя знае какво приказва. освен това дори и да не си го признава споделя моята теза. защото колкото и да казва, че вярва тя не се уповава на Бог, а на себе си. пона аз с такова впечатление останах. пък вие двамата вземете кажете нещо сериозно. освен това не е нужно да се види нещо, за да кажем, че съществува. имаме 5 сетива с които да приемаме света. дори и да не виждам въздува аз мога да почувствам вятъра или да чуя свистенето. но вие с Бог как общувате?
    еми никак
    ахаха бду ако тфа се отнасяше за мен и експлойтед...
    ми аз си казах вече, че в господ не вярвам... така че кфо повече има да коментирам не ми стаа ясно ф случая
    No,wanna sell your soul,with your stylish yellow touch
    No,forget smile again,we just want to dance forever.

Yeah,chasing after,chasing after,the white wind

sherka
    Guest
    но вие с Бог как общувате?
    4rez vqrata.ne e nujno pove4e,tova stiga ne mi trqbvat dialozi,upreci i t.n.

Голям фен
    Град
    SF
    me4tatelq,6te ti kaja koe e glupavo.glupavo e da diskriminira6 nqkogo za6toto ne vuzpriema ne6tata po tvoq na4in(v slu4aq za6toto ne e vqrva6t).tova te pravi nacist.
    p.s.iztrili ste mi razsujdeniqta nad ozona golqma zaguba

Супер фен Аватара на ycMuBkaTa
    Град
    Beyond the door, there`s peace, I`m sure,and I know there`ll be no more...tears in heaven
    Аз вярвам в Бог. Ходя на църква и не ме е срам от това. Не съм чак толкова запозната с вярата и религията, напълно осмислям, че всичко, което ми се случва зависи само и единственото от моите действия, но въпреки това не спирам да се моля и да вярвам, че го има. Какво е никой не знае, но за мен съществува. Не съм чак толкова праведна, но се опитвам.Съгласна съм с мненията ви до тук, че религията в повечето случаи манипулира масите. Но въпреки това мисля, че всеки трябва да вярва в нещо. Аз вярвам в себе си, но също така и в Бог. В трудни моменти се обръщам към него и така се чувствам по-спокойна, мое би това е само заблуда на ума, може би не съм права..Но Господ за мен съществува И съм на мнение, че доста млади хора днес казват, че не вярват в него, защото така е модерно Да бъдеш атеист, да с противопоставяш на всичко...
    ...На колене той моли я,
    не зная как да ти го обясня.
    Става дума,че не искам нищо повече от това
    да остарея заедно със теб,
    да ме направиш по-добър човек!
    Тръгваме боси,пътят не е лек,
    но сега ще бъдеш мое слънце,
    аз пък-слънчоглед!

Фен
    Град
    The spiritual black dimensions
    Цитирай Първоначално написано от justinsfhc
    p.s. lucifer = svetlina.svetlinata e prosve6tenie. ==> lucifer ne e dqvolut,lucifer e bil arhangel,vsu6tnost se e ekazval satanail (imenata na arhangelite okon4avat na IL),koito e osuznal,4e e po-krasiv ot gospod...
    Всъщност Луцифер е древноримски бог на светлината

Аз не съм религиозна, но се интересувам много по тази тема. Обичам да чета митове и легенди, защото в тях винаги има някаква символика и като цяло ми е интересно да се занимавам. Особено впечатление ми е направило огромното влияние на езическите религии върху християнството. Някой от вас замислял ли се е за паралел между провесения Один, който искал да получи свещените руни, и разпънатия Христос на кръста? Интересно, а
    Друг пример: Навремето когато римляните завладявали германските племена, те се опитвали с всякакви средства да им наложат новата религия - християнството. Но местните били упорити.Църковните служители бързо се усетили как да постъпят и решили да запазят старите дати на езическите празници, като само заменили имената им с християнски.И така Yule станал Christmas(на български Коледа си е езическото име на празника), Imbolc станал Candlemass(Сретение господне), Ostara - Easter(Великден), Beltane - St. Valpurgi's night(Валпургиева нощ; в българския календар май нямаме такъв празник), Midsummer - той се е запазил като празник, в северна Европа още го честват както навремето езичниците(българският му еквивалент е Еньовден), Lughnasadh - Lammas/Loaf Mass(на бг се превежда "ден на жътвата"), Mabon - The Feast of Saint Michael and All Angels/Michaelmas(пада се деня на есенното равноденствие), и ето идва ред и на "любимия" ви празник - Samhain, преименуван от християните на Helloween или All Saints' Day(Вси светии).
    I am da gangsta necr0 kvlt Santa Claus!

www.thecursedpentagram.tk METAL FORUM

Фен
    Град
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    виждам, че доста си се оплела във вярванията си..

идолопоклоничество значи да се прекланяш пред даден идол ОЛИЦЕТВОРЯВАЩ нещо...

за паленето на свещи- древна езическа практика е да се прави жертвоприношение на кладата... огъня пречиства и нам си кфо... свещите имат точно тази функция- поинтересувай се...
    Обяснението ти е малко неточно. Затова сега аз като един Луцифер ще извърша грях и ще хвърля светлина по въпроса. Та значи запалването на свещ носи много дълбока символика. Тя се крие в мита за сътворението на света, но не онзи, който всички сте чували, а един универсален, който съществува във всички религии. Когато богинята създавала света, първо се родила идеята. Идеята родила мисъл, а мисълта накарала богинята да изпита емоция, тоест тя извършила акт на вибриране.Вибрациите достигнали "земята" и така се родило "действието" или "постъпката". Богът завъртял колелото и действието започнало да се извършва.Но богинята почувствала, че иска да е с бога и затова слязла на земята при него и двамата създали всичко останало..тралала хепи енд Сигурно нищо не разбрахте от тая история.Мисълта ми беше, че запалването на свещ символизира раждането на "действието" и слизането на богинята на земята и един вид самото сътворение. Затова и паленето на свещ е свещено действие и свещи се използват във всички религиозни ритуали.

има само Бог и божият син,а Отцата и светият дух не са богове!
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    напротив говори се за Бог Отец (този дето направил света за 6 дни), Бог Син (Исус) и Свети Дух (не го знам какво прави)...

можеш като си толкова вярваща и навътре и ми сложи и диагноза да ми обясниш как хем е един господ и какъв е смисъла на триединството...
    Аз ш'ти кажа къв е смисълът на триединството :P Пак е заето от езическите религии. Известно е, че в езическия пантеон съществува т.нар. Triple Goddess - богиня девойка, богиня майка и богиня старица.Те може да се обединяват само от едно име, но може и да са с различни имена и пак да са едно цяло.Познато ли ви е, вярващи?

понеже съм останал неразбран ще поясня, че нямах предвид exploitedteen. и второ, че не дискриминирам никого. просто изказвам мнение. честно да ви кажа отдаван да съм го казал, ма нета ми прави проблеми. затова се извинявам за закъснението.

малкият принц

Guest
    Бог е измислен, за да има световен ред! Библията не е написана от господ, а от хора! НИКОЙ НЕ НИ Я Е ПРАТИЛ ПО ФАКСА ОТ НЕБЕТО! Сами си правете изводите!

Цитирай Първоначално написано от half life
    Бог е измислен, за да има световен ред! Библията не е написана от господ, а от хора! НИКОЙ НЕ НИ Я Е ПРАТИЛ ПО ФАКСА ОТ НЕБЕТО! Сами си правете изводите!
    това донякъде е вярно. въпроса е дали стози световен ред трябва да се спазва. според мен има и силни страни, добре е замислен, но вече ми е минало времето. а и е бил така променян , че се и изродил.

а, exploitedteen, аз имах предвид едно друго мнение на предната страница. след мойто дето почва "глупавички сте" или нещо такова

малкият принц

Супер фен
    Град
    Baaaah! Vsi4ki sa pisali "In Hell"! E, kak ne sme se zasi4ali?!
    Az sum ateist.
    Zapoznala sum se s pove4eto religii na civilizovaniq svqt i sum stignala do izvoda, 4e nito edna ot tqh ne se doblijava dostatu4no do razbiraniqta mi.
    Za men na tozi etap religiqta moje da bude samo pre4ka, povod za voyni i ubiystva. Ne smqtam za glupavo, 4e ima vqrva6ti hora. 6tom vqrata im dava sila da produljavat i gi kara da se 4uvstvat po- dobre, beavo! Radvam se za tqh! No pri men prosto ne e taka...

I'm not CRAZY! My reality is just different than yours...

Град
    Valhalla (Бургас)
    Искам да благодаря на Li4iCe , че направи пояснението за празниците. Но не съм съгласен за сравнението между Один и християнският бог ... много са различни ..Один е пич , а ония другия е някъф' сухар (образно казано , не ми се впуска в философски обяснения )
    Иначе аз съм силно вярващ и всеки ден си точа брадвата и се подготвям за Рагнарок ..пък се надявам Тир да ме приеме в редиците си след като умра
    Thor, god of thunder
    Let me die with a sword in my hand
    Raise your hands, swords in the wind
    Brothers of metal together again
    With blood in our voices we ride
    We'll fight till we win or we'll fight until we die

ами я кажи коя е тая книга

малкият принц

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    Ae това е тема за религиите нали? Еми може ли да поствате ей такива интересни неща, както Личице..Ако и аз намеря ще поствам..Мкей?
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

може, как да не може

мерси за книгата exploitedteen! ще я потърся и ще се пробвам да я почета

малкият принц

Фен
    Град
    Мисля, че това е правилната тема, където да обсъдим това:

Какво ви е мнението за последните случки около публикуването на карикатури с Мохамед и последвалите атаки срещу посолството на Дания и тн.

Град
    Valhalla (Бургас)
    Карикатурите къртят мивки според мен! .. а тва , че тъпите цигани (искам да отблежа , че не съм расист! (мааамицата им циганска! )) реагират прекалено остро си е техен проблем...все някой ще ги постави на мястото .. и ще им открадне петрола . Мисля , че публикуването на карикатурите е чиста провокация ..ако мангалите направят нещо по-сериозно от това да чупят 1-2 прозореца... 'християните' ще имат оправдание като тръгнат на война пак... Лично се надявам , че новия папа ще обяви кръстоносен поход
    Thor, god of thunder
    Let me die with a sword in my hand
    Raise your hands, swords in the wind
    Brothers of metal together again
    With blood in our voices we ride
    We'll fight till we win or we'll fight until we die

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    Раздвоена съм в мнението си за тези карикатури...
    От една страна, кофти е да се подиграваш с религията на някой , особено като е силно вярваш.
    От друга... Те са фанатици ве, това е просто една карикатура...
    От трета страна, като ги знаем кви са фанатици, що се ебаваме с тях...

LostHorizon, ти не си в ред
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от LostHorizon
    Карикатурите къртят мивки според мен! .. а тва , че тъпите цигани (искам да отблежа , че не съм расист! (мааамицата им циганска! )) реагират прекалено остро си е техен проблем...все някой ще ги постави на мястото .. и ще им открадне петрола . Мисля , че публикуването на карикатурите е чиста провокация ..ако мангалите направят нещо по-сериозно от това да чупят 1-2 прозореца... 'християните' ще имат оправдание като тръгнат на война пак... Лично се надявам , че новия папа ще обяви кръстоносен поход
    Лично се надявам мюсюлманите да видят какво си писал и да ти счупят главата. А новия папа да го духа. (сори ако има католици, лично мнение).

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...

Уааа, тва е много точно казано... =D> (нарисувано де... )

А втората картинка...
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си