- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Легализирането на наркотиците
Това няма да стане тук още дълги години.
Причина:Полицаите си изхранват семействата с парите взети от младежи и девойки,хванали ги с трева,амфети и тн.
Адвокатите,прокурорите и цялата съдебна и наказателна симтема също си живеят добре от тези пари.
Нарко босовете да не говорим.А всъщност не са ли те тези,които движат държавата?
Така че това няма да се случи в скоро време.
А попринцип съм Против.
Забавно е да пробваш такива неща.Но какво е станало с Ева като е откъснала ябълката...
Докато всеки от нас не проумее какво са наркотиците и до какво водят,наистина до какво,не може да се проведе реален разговор.
Ей точно това е проблема.След като редовно 4-5 години пушиш трева и вземаш амфети,няма да ти остане глава на раменете.А ти можеш да си следвашия олигофрен.Първоначално написано от tra^la^la
На нашето общество дадеш ли му нещо,докато не му види сметката не го пуска.
Само че в случая сами можем да си видим сметката.
Така че,НЕ.Нека живеем в свят без дрога![]()
ПС: Причината,която наистина признавам за легализирането е поне,че си пушиш това,което искаш,а не друсано с Бог знае какво.
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
Съгласен съм с всичко, казано от тебе.Първоначално написано от exploitedteen
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
напълно съм съгласнаПървоначално написано от adi4ka
![]()
Да хващат едрите риби, а не някакви лекета с по 2-3 ганджи. Здрави присъди не само за тези лекета, а и за едрите риби. Каква легализация, бе? Това доколкото знам са вредни неща. По-скоро съм против това, но все пак нямам точно изразена и ясна позиция по въпроса. С очите си съм виждал (и продължавам да виждам) до какво води системната употреба на марихуана. Повярвайте ми, хич не е безвредна (говоря за пушене поне по веднъж на 1-2 дена), така че не мога да съм за легализирането, но все пак съм склонен да се съглася, че употребата 1-2 пъти в годината не е чак толкова вредна.![]()
Левски шампион але але!
Па че те са легални, можеш да си ги закупиш от всяка книжарница.
Аз сънувам мамо аз сънувам мамо,
мерцедеси само, мерцедеси само,
лъскави и черни нови и модерни,
мерцедеси мамо мерцедеси мамо.
"свят без дрога" ми зву4и абсурдно..
та нали "дрога" озна4ава "сушена билка" на латински.. а и хомо сапиенс от най-сълбока древност познава свещените треви и гъби..![]()
(най-древните пещерни рисунки са рисунки на гъби и на хора, държащи гъби с ореоли около главите, и според някои у4ени 2-рата сигнална система и абстрактното мислене са възникнали след контакта на прадедите ни с психеделиците, а най-старото културно растение е конопът)
А тук правите ли разлика между "легализация" и "декриминализация"??
А не ви ли е странно да е забранено едно растение???
та растението не може да про4ете закона, а и е 4аст от екосистемата..![]()
забранено-разрешено, то си расте.
От забраната пе4елят само полицията , дилърите и политиците.
а на оня, дето препоръ4ва смъртни присъди за употреба, ами то има и такива държави, Сингапур и Китай.. там употребата на хероин сред малолетните е НАЙ-ВИСОКА в цял свят, а в Холандия е най-ниска... защо ли??
на тези, дето прорукуват 4е употребата ще нарастне след отпадането на забраната
НЕ ЗНАЕТЕ ДАЛИ ще нарастне или ще се намали ПРЕДИ да е отпаднала забраната.
на другите, дето нито кка, нито ЛСД са пробвали, зна4и кокаиновият храст е забранено растение, листата му съдържат минимални коли4ества кока и в естествената си форма не водят нито до предозиране, нито до силно пристрастяване(Кока-кола е станала популярна марка по времето когато коката не е била забранена и в кока-колата е имало макар и малко истинска кока)...а коката е единственото селскостопанско растение в много райони на Колумбия,
и благодарение на САЩ там в колумбия войната не е спирала от края на 2-рата световна война насам...
не са виновни хората 4е в страната им расте само кока!!
ЛСД се полу4ава от моравото рог4е, което е паразитна гъба по ръжта.
моравото рог4е не е забранено, но освен ЛСД в него има още 95 вещества, пове4ето от които -отровни.
екстракцията на ЛСД е сложна и забранена.
Но сходното с ЛСД вещество лизергамид(ЛСА) се съдърва в някои декоративни цветя( сини грамофон4ета) , които не са забранени.
мухуморките и татула също не са забранени, макар 4е несъмнено са по-опасни от тревата...
и лепилото и то е разрешено, а е по-вредно не само от тревата, а може би и от вси4ки други забранени дроги..
НЕ, не могат да ме убедят политиците, 4е с тази забрана ми мислят доброто..
В някои щати на САЩ е забранен дори оралния секс, тъпи забрани по тоя свят бол, и странно но пове4ето са по4нали от САЩ..
да, настоявам за ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЯ.
![]()
Смятам, че по най-скромни оценки, не по-малко от 700 хиляди български граждани, от 8-милионното население на страната регулярно употребяват марихуана и хашиш. Нито едно от научните изследвания, проведени в света, не е показало, че марихуаната и хашишът са по-вредни за здравето, отколкото тютюнът и алкохолът. В същото време много изследователи считат, че тези две вещества са много по-малко опасни за здравето, отколкото алкохолът и тютюнът;
В затворите и следствените арести в България се намират не по-малко от 10 хиляди граждани, осъдени за притежаването на незначителни количества забранени наркотични вещества (очевидно за лична употреба, а не за търговия) и болшинството от тези хора са именно потребителите на марихуана и хашиш;
В условията на тоталната държавна забрана, пазарът на забранените вещества са намира под пълният контрол на организираната престъпност, извличаща свръхпечалби от търговията със забранени вещества: днес това е марихуаната, както е бил алкохолът по времето на "сухия режим " през 30-те години на 20-ти век в САЩ;
Единственият довод на хората, които не желаят марихуаната да бъде декриминализирана е този, че според изследванията, потребителите на "леки" наркотици (т.е. марихуана и хашиш) рискуват впоследствие да преминат на "тежки" наркотици, в т.ч. и хероин, не издържа на никаква критика и е логически необоснован.Той е доказателство за това, че болшинството потребители на "тежки" наркотици по-рано са употребявали марихуана, но не и за това, че болшинството употребяващи марихуана впоследствие преминават на хероин. Освен това, подобни разсъждения са валидни в по-голяма степен за употребата на тютюн и спиртни напитки, отколкото за производните на канабиса.
Практикуваното днес приравняване на такива съвършено различни вещества, като хероина и марихуаната е неправомерен, дълбоко антинаучен, демагогски и изключително вреден процес, който не дава възможност в обществото да бъде възбуден дебат по тази тема и да бъде променена политиката по отношение на едни или други забранени вещества;
В една демократична, светска и правова държава е недопустимо, чрез закон, на гражданите да им бъде забранявано да употребяват едно или друго вещество, да се разпореждат със своето здраве по един или друг начин, освен както те намерят за добре;
В най-общ план, политиката на забрана не само е проявила своята неспособност да намали (или поне да задържи) както самия процес на употреба на наркотици, така и на свързаните с тях жертви, но напротив, способствала е за активизирането на наркопазара и възможността за неимоверно увеличение на приходите в "сенчестата" икономика;
Забраната на марихуаната носи на цялото общество неизмеримо повече вреда, отколкото марихуаната сама по себе си - грубо нарушава правата и свободите на гражданите, явява се причина стотици хиляди наши приятели да бъдат третирани като престъпници, въпреки, че не извършват съвършено никакви обществено опасни деяния, не се явяват престъпници и не бива да бъдат определяни като такива; поражда и подхранва корупцията сред правораздавателните органи и органите на държавната власт; подкопава доверието в законите и размива основите на демократичната и правовата държава;
Считам, че декриминализацията на употребата и притежаването на коноп и неговите производни задължително трябва да бъде съпроводена със строга регламентация на местата където ще се отглежда и разпространява; да бъде подложена на широк обществен контрол, а също така да бъдат въведени строги стандарти за качество, за условията на отглеждане и обработка, да бъде изработена адекватна нормативна уредба, която да определи и регламентира дължимите данъци, такси и налози;
Убеден съм, че е нужен именно такъв подход - подход, който обхваща всички аспекти на процеса по декриминализацията на индийския коноп и неговите производни в нашата страна, и който се явява единственият възможен и разумен начин канабисът да бъде изваден от нелегалната сфера на "сенчестата" икономика, която е съвършено безразлична към здравословното състояние на своите клиенти. Само така, чрез спазването на гражданските права може да се води радикална борба с наркомафията;
Или накратко:
1. премахване на углавното и административното преследване за производството, разпространението и употребата на индийския коноп и неговите производни;
2. разработване, приемане и въвеждане в действие на законови и подзаконови нормативни актове, регламентиращи обработката и разпространението на индийския коноп и неговите производни, а също така и данъците и таксите, свързани с тези дейности по образец на тези правила, които действат и в момента в Република България, по отношение на спиртните напитки и тютюневите изделия.
Първоначално написано от бездомник
![]()
Като гледам статистиката, явно нашето поколение няма шанс.
уфф, до средата ги четох и ми писна. сега ще си кажа мойто мнение. ще опитам кратко, пък квото стане.
наркотоците са легални от пантия век. какъв е проблема да си купите кафе например? а то съдържа кофеин - психоактивно вещество. а те общо взето са много. но при всички положения легализирането на наркотиците не е хубаво. марихуана, трева, глупости... а какво ще кажете за хероина? и той ли трябва да се разреши? но легализирането на леките наркотици може и да има ефект. като се легализират и държавата ще има монопол в/у тях. следователно може да вдига колкото иска цените. подобна е практиката с тютюна във всички цивилизовани страни - цената му се вдига. и така трябва. защо трябва да се толерира отрова? държавата е създадена за това да не допусне народа да се самоунищожи. а тровейки се по всички възможни начини той се самоунищожава. така че не е мн логично да се толерират наркотиците. но всеки си решава сам за себе си. ако човек е достатъчно малоумен да стане наркоман и да си разбие живота - да го прави.
ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. мислиш си "моето цвете е там някъде"
малкият принц
ti kfo..??? iska6 da ti izkarvam nau4ni trudove li?! Q misli malko...q se ogledai i vij dali na teq deto pu6at treva ne im li4i ot dale4?? a i nqma kvo da mi sravnqvat cigari i alkohol s marihuna..NQMAT NI6TO OB6TO!!! I trite ne6ta vredqt mnogo na 4oveka...Alkohola vodi do visoko kravno..koeto e dostata4no da ti dokatra invafarkt ili insult...cigarite mogat spokoino da ti dokarat rak...a marihuanata...te pravi na guz...mozakata ti spira da ba4ka kat horata zaradi vsi4kite himikali deto sa v typiq joint..se6 li sa?? razlikata e tam...4e alkohola i cigarite ne vodqt do pristrastqvane do tolkova golqma stepen kato marihuanata...a i da ne e tolkova vredna marihuanata..aide davai vsi4ki da po4nem da pu6im i da mrem puk..a??..samo 6toto nqkoi kazal 4e ne bila tolkova vredna.. Vseki si ima glava i moi sam da si misli verno...ama vse pak davame primer na deca po malki ot nas i nqmat o6te izgradeno mnenie za ne6tata..kvo..iska6 da po4ne6 da vijda6 deca na po 12 da se razmandahercvat po ulicite s joint v raka li?!Първоначално написано от Lola Bunny
ako be6e malko po zapoznat 6te6e da znae6 4e principno v holandiq vinagi e bil malak broq na "potrebitelite" na leki narkotici..i tva 4e sa gi legalizirali ne e povliqlo osobeno mnogo...a tva 4e devali na selqci da kultivirat treva..pffff are are..vsi4ki ti povqrvahme...a tva 4e q davali na rakovo bolni...moje ne znam i ne sum 4el nikude..i vse pak ako q davat nai veroqtno q dava nqkoi lekar koito si razbira ot rabotata...a ne mislq 4e "Kolio-Jointa" ot sasedniq blok ima nqkoi lekar zaka4en za sebe si deto da mu kazva kolko treva da vzema na den za da e zdrav..az si mislq 4e toi se napu6va kat prase i zabravq kude se namira..se6 sa na kude biq...right?Първоначално написано от Анонимко
Точно пък цигарите, алкохола и марихуаната имат сравнително равни нива на пристрастяване. Единствените разлики между трите са цената и последствията.Първоначално написано от Pe666o
Аз съм твърдо "против" признавам че съм пробвала наркотици при това доста видове но никога не съм ставала зависима или каквото и да е било просто съм пробава и повярвайте ми не мисля че човечеството заслужава подобно нещо представяте ли си свят в който по улиците се разкарват някфи абослютно нашибани с амфетки и сякфи глупости хора...бахти анархията дет ше стане...блях...![]()
".... so ... can we move on?!!!"
Click
тва в форумrazlikata e tam...4e alkohola i cigarite ne vodqt do pristrastqvane do tolkova golqma stepen kato marihuanata
"майки срещу дрогата" ли го прочете?
само там може да се напише такава
безподобна глупост.
никой не отрича, че марихуаната е
вредна.просто казвам, че не е по-
вредна от алкохола и цигарите, които
са напълно легални.не знам дали си
виждал 12 годишно дете с чаша алкохол
в детската дискотека, с цигара по улицата...
никой не ти говори за махдахерцане с
джойнт в ръката, изрично казах, че съм
ЗА декриминализация.не легализация,
според мен повечето българи все още
не са узряли напълно за идеята...
виж в холандия...кофишоповете са САМО
за пълнолетни, сядаш и пушиш там.или
вкъщи.повярвай ми, едва ли ще видиш
холандец, мотаещ се с джойнт в ръка по
центъра на Амстердам...
едит: така и не успя да ми обясниш, защо
тревата е по-вредна...което само ме навежда
на мисълта, че така ти е казал някой приятел
/мама/тати/чичко или лелка...
мислех, че си човек на години и сам можеш
да си чаткаш нещата...а не да ръсиш безпочвени
обвинения![]()
Естествено че алкохола и цигарите са по безвредни, може да водят до рак и подобни но тва е в дългосрочен план, докато от тревата за година две и вече си отписан.
Има нещо вярно.Първоначално написано от Oyama
uff.....are za elementarni hora elementarno 6e govorq...fani 2-ma 4oveka..ediniq da si pu6i po 20 cigari na den...drugiq po 20 joint-a...iska6 da va6tame bas koi 6e umre purvi??..( i tyk ti kazva6 "Da ama, nikoi ne pi6e po 20 jointa na den"..i az 6ti kaja..."Tva ne pravi joint-a po bezopasen...right?!")Първоначално написано от Lola Bunny
...a...i izob6to nqma kvo da mi govori6 za Amsterdam...holandci i bulgari sa tolkova mnogo razli4ni po mantalitet..4e daje nqma da povqrva6.
Пешоооо, мноо си злеПървоначално написано от LunaTriCk
![]()
алкохола води до най-силната извстна на науката ФИЗИ4еска зависимост, от алкохолна абстиненция може да ти спре сърцето, и след 10 години всекидневно пиене състоянията алкохолен делир и алкохолна халюциноза не ти мърдат.
Алкохола има смъртоносна доза, и дори в малки коли4ества прецаква координацията на движенията, аз поне от трева никой не съм видял да залита , да пада или да минавапрез стълкена врата без да я отвори, а от алкохол се слу4ват такива неща..
ТЮТЮНА пък води до най-силната психи4еска зависимост, позната на науката, цигарите се спират, но никога не се отказват, питай пуша4ите..
освен това НИКОТИНА е канцероген и алерген и има смъртоносна доза.
от вси4ки вещества в тревата НИТО ЕДНО НЕ Е канцероген или алерген и НЯМА смъртоносна доза,
това как да ти го обясня с по- прости думи??![]()
![]()
тревата те правила на "гъз"ох ще се гътна от смях
сигурно Виктор Юго и Александър Дюма, дето основали клуба на хашиша в Париж са били тъпи гъзове.. или Уилям Шекспир, в 4иито луло са намерени следи от канабис и кокаин е бил "тъп гъз" като е написал "сън в лятна нощ"(ти тва сигурно изобщо не си го 4ел)
разликата между тревата и тютюна е в това, 4е тютюна се ОТГЛЕЖДА ПО-ТРУДНО![]()
, ако тревата беше разрешена цигара марихуана щеше да е по-евтина от цигара стютюн, а това на некои куки и на некои мутри никак няма да им хареса.. и потреблението на алкохол и цигари рязко ще падне.. защото вместо 700 грама алкохол и 10 грама тютюн на ден , средностатисти4еския пи4 ще му трябват само 4-5 грама трева
.. и огън4е =D>
В Холандия броят на наркоманите е намалял СЛЕД като са разрешили кофишоповете,
а у нас откакто забраниха т.нр"еднократна доза" броят на хероинозависимите се е увели4ил с 1/3, защо ли?.. Като фактите говорят ..
Гостр, mnogo si prosT...ne vij dal hora da zalitat ot trevae 4e kak 6e vidi6..te ne moat da varvqt!!!
imam priqtel koito ne moje da govori huhavo..(zamazva) 6toto kato e bil na 10 se e prail na pi4 i e vartql qko joint-a
...uff..kvo li sum trugnal da vi govorq...trovete se kat iskate..legaliziraite go...4e to daje trevata ima le4ebni svoistva e
davat q protiv rak...right?
faktite govorqt pi4...ama narkomanite ne mogat...are zdrave
Че как не? Все пак въглеродният диоксид, който се отделя при горенето й е много полезен за белите дробове и организма като цяло...Първоначално написано от Pe666o
![]()
istinata e 4e i trevata, i alkohola, i vsi4ki drugi 6itove te preebavat i nakraq, nezavisimo kvo si vzimal, pak 6te prili4a6 na gyz.
I mejdu drugoto ne moga da razbera za kakvo vyob6te ste trygnali da obsyjdate taq tema, pri polojenie 4e nezavisimo dali e nelegalen ili ne, vseki narkotik moje da byde nameren i zakupen sravnitelno lesno.
koito iska da se trovi da se trovi
moqt syvet e - zaebete narkoticite, pozior6tinata i drugite prostotii; sportuvaite, obi4aite se i bydete 6tastlivi, po dqvolite.
that's my point!...i cigarite i alkohola vredqt..a sq ako i treva mu slojim...ne znam go kude 6te stignem...Първоначално написано от altruist
E тва е истината, само анаболиПървоначално написано от Pe666o
.
Ami az sam за
zashtoto horata koito reshat da pushat treva i da zimat sintetiki taka ili inache shte go pravqt nezavisimo dali narkoticite sa legalni ili ne..nqma smisal 15-16 godishni hvanati s droga da se prashtat v TVU-ta tai che po dobre da e legalna
Pak sq cigarite stanaha 2.60 to po evtino izliza da si zemesh edin svesten djoint shtoto grama e 2lv...
![]()
Децата плачат,Господ прощава.. Аз няма да плача,защото не съм дете,но няма да простя,защото не съм Господ .