emi horica iskam da pitam kompetentnite ot vas za tva ne6to - herza. ta, edin ot nai dobrite mi priqteli vse mi se hvali kak "4oveeek, taq sutrin kato udarih edna herza za otskok" i nqkvi takiva bullshits, v toq duh. na men mi e 4udno (tai kato az osven s koz4e i bira, s drugo ne se zanimavam) - herzata ne e li hap4e na heroinova osnova, t.e. pri nego golqmat 4ast ot sadarjanieto e metamfetamin i ima "sledi" ot heroin. ili "herza" e prosto nqkvo typo nazvanie na heroina? abe, izob6to, are nqkoi podrobno (kato na maloumna) da mi obqsni 6to e to herza. tva e! peace \/
тфа е.ili "herza" e prosto nqkvo typo nazvanie na heroina?
ebati...kak togava e jiv? qvno me bazika :P
estestveno 4e te buzika be kopele.i az neprekusnato obqsnqvam "dai da hodim do popa za petica herca" kogato zaciklim i se 4udim kvo da pravim ama tova e prosto 6iban LAF.herca/heroin se otnasq kakto joint/marihuana.seti li se?
aide sega se ogledai naokolo i vij ednoimennata tema ako ne6to konkretno za heroina te interesuva
p.s. herca,hero,kafevoto,folio,pompata.vse su6toto.da ne pita6 i za nqkoe ot tiq ne6ta...
eee ebati ne6o si mn mil be. po spokoino s obi4ta pls. govori6 kato herzog ahahahaah i spoks nqa pitam za drugite - osobeno kafevoto se 4uva dosta
kato kaza hercog,tva naposleduk dosta navleze za dilurite na herca...
mdaaa tva go znam) za tva ti go napisah otgore, ebati...ahahhahh
hahaha opredeleno te byzika neshto tvoa chovek
herz e typo nazvanie na heroina
a za hapovete na heroinova osnova ima si gi taka e i v BG povecheto sa na heroinova osnova za syjalenie
ili exovete koito predlagat uj na amfetaminova osnova ne sa chisti to kvo li e chisto vyobshte de
ama kakto i da e tva e druga tema
матриал... тва най- долния възможен избор.
да оставим настрана бързото и силно физи4еско и психи4еско пристрастяване за момент.. "стаф"а(матриала, херца) от 4ерния пазар съдържа от 15 до 30 % диаморфин(хероин) а останалото са разни боклуци.. от смляни тухли, през аналгин та 4ак до ОТРОВА ЗА МИШКИ!(стрихнина в отровата за мишки в малки дози наподобява ефектите на хероина)
заради 4есто отровните примеси и заради неустановената концентрация на опиати в "матриала" смъртните слу4аи са твърде възможни.
Поради нелегалността на хероина и поро4ния на4ин на употреба са възможни кръвопреносни зарази като хепатит и спин.
а сега по съ6тество- хероина измества напълно естествениите мозъ4нин допамин и ендорфин от опиоидните рецептори, с времето ги уврежда и поради това мозъка намалява и дори спира производството на допамин. след стотина приема мозъка ве4е е увреден до степен никога пове4е да не може да има нормални нива на ендорфини, дори и след пълна детоксикация.
с прости думи- боцкаш се няколко месеца и никога през живота си ве4е не можеш да се усмихнеш.
хероин съм пробвал само веднъж на цигара, беше ми лошо, задушавах се и ми се гадеше..
никога пове4е не опитах.
п.с. от вси4ки дроги по света опиатите са най-
коварни, а диаморфина(херц) е 10 пъти по пристрастителен от суровия опиум.
ако никога през живота си не пробваш херц нищо интересно няма да си пропуснал, само щанса да се превърнеш в отрепка.
за сведение стимулантите(кока, амфети ) също преебават ендорфините, но дале4 по-малко , само при големи дози или при 4еста употреба.
тревата даже напротив- кара мозъка да произвежда пове4е естествени "хормони на удоволствието" и поради това не само 4е не уврежда мозука, но му помага да се възстанови след употреба на стимуланти.
психеделиците пък активират серотонинвите и други рецептори в мозъка но без да изместват естествения серотонин и без да ги увреждат.
много хора даже са отказали завинаги хероина, след като са опитали за пръв път ДМТ, ЛСД или гъбки.
![]()
![]()
am 4e to razlikata herca heroin e samo v broq bukvi xaxaxxaxa![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()