- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Искате ли да живеете в чужбина!
Не бих искала...тук си ми харесва![]()
"Това,което не ме убива,ме прави по-силен"-Фридрих Ницше
До преди ден-два исках да остана да живея в България и да помогна, с каквото мога, за да се развиваме като нация, ама вече не е така. Искам да живея в държава, в която имам права, в която институциите си вършат работата, няма корупция и т.н. България, както съм казвал, ние си я правим такава, никой не ни е виновен. Всеки търси нещо по - добро и го намира по свой начин - някои в България, други в чужбина.
Сега ще ви кажа защо си промених мнението ... Тренирам хандбал от 4 години ( на 15 съм ). Моят отбор ( " Локомотив Металекс Билд " ) е най - добрият в България ... най - добрият треньор имаме, в най - добрите зали тренираме ... всичко е идеално. Аз и две момчета бяхме кандидати за националния отбор по хандбал за Балканиадата за 15 и 16 годишни. Не само, че на пробните на постовете си бяхме най - добри ами просто неудържими бяхме. Да, но не избраха. Защо ли ? Еми защото решиха, че сина на вицепрезидента на федерацията по хандбал повече заслужава от мен ... В отбора влязаха само връзкари, а не момчета, които тренират по 1 година активно, готвейки се само за този турнир. Не вземаха момчета - готови да се борят, с хъс за победа, а вземаха абсолютни връзкари ! Това ме отчайва ... кара ме да се откажа от всякакви тренировки. Ето затова искам да замина в чужбина, където мога да имам равен старт с другите момчета, а не да бъда тъпкан като непотребна вещ.
Благодаря ви за вниманието.
Аз пък ще кажа, че искам да живея, да работя и да се развивам в България - напук на всичко и на всички!
Чудя се как много хора са абсолютно убедени, че ще постигнат "нещо повече" в чужбина - след като още не са пробвали, нито тук, нито там. И то не са пробвали защото просто още не са имали тази възможност...
Обичаме да повтаряме чути някъде думи и да им вярваме повече от на собствените си наблюдения... Предпочитаме да изберем това, което преценяваме като по-лесно в момента, а не това, което искаме.
Аз мога да кажа че говоря от личен опит. Не съм опитвала да се реализирам в чужбина - първо, защото съм твърде малка (на 18 съм), второ - не искам да изоставям родината си.
За момента в България съм постигнала това, което искам - наистина, с много усилия, а и благодарение на природни заложби - но не мога да кажа, че се чувствам недооценена, или че не виждам възможности за реализацията и т.н. Даже обратното - трябва да избирам от няколко възможности, една от друга по-интересни и по-предизвикателни.
Смятам, че в България намирам това, което ми е необходимо, и смятам че още доста години ще бъде така.
На всички песИмисти мога да кажа: Опитайте всичко преди да твърдите, че нямате възможности!
Колкото до историята за хандбалния отбор: съжалявам, че така се е получило, обаче не мислите ли, че и в другите страни е така? Хората са си хора, треньора на всеки отбор може да има син, когото да си пробутва (вижте например историите в американските филми - те най-ясно отразяват ежедневието на хората там)...
Поздрави и успех на всички![]()
Животът е прекрасен
Искам да се реализирам в България!
Категоричен съм, че след като се реализирам не бих живял в САЩ или Германия - причините са очевидни
При простите, като галоши кравари, както и при сухари не ми се живее.
Бих напуснал България времено, като турист![]()
Еми, то това беше простотия ... напълно очевидно, но както и да е ... преживях го. Казах го това, защото един приятел преди 2-3 години замина за Италия да се занимава с хандбал и сега един от най - уважаваните играчи там ... на 18 години еПървоначално написано от Dobrina
Там му дадоха равен шанс с другите и той се доказа
Заради това искам да живея в чужбина. Просто ми стана много обидно заради тази постъпка
Иначе бих се пробвал да се реализирам в България, но силно ме съмнява да успея. Аз, по принцип, съм човек, който не се отказва лесно, но ако видя, че не се получава няма да се замисля и за миг и ще замина![]()
Тогава какво правиш в България?Първоначално написано от Bamze
Ох заблудени деца! Как да ви го обясна сега, за да ме разберете добре. Живея от 2 години в Холандия и сега, точно след няколко дни се прибирам в България окончателно и не ща повече да се връщам тук! Мислите си, че на запад е добре, но не е! Въобразявате си, по-голямата част от това, което мислите е илюзия. Запада има една много стара слава...в момента тази част на Европа е пропищяла от някфи "цигани" от всевъзможни джунгли...азиатци, африканци...араби...не става дума за расизъм, не! Един човек трябва да си заслужи уважението..тези хора са невероятно тъпи, арогантни и нагли! Когато пристигнеш в някоя западноевропейска държава не си нищо повече от поредния имигрант от страна от 3-тия свят. Ако си дошъл специално да учиш може би е разлино, но ако си дошъл просто ей така...да си продължиш живота уж за по-добро те те мачкат и третират като поредния тъп имигрант. Тук има една много тънко изградена система за имигранти. На теория имаш избор, свобода, но на практика си в системата за черноработници. Опиташ ли се да подадеш глава нагоре и да направиш нещо биваш моментално зачукан надолу при останалите "маймуни" Един средностатистически холандец никога няма да приеме че един чужденец може да е по-добър от него в нещо. Уж са много толерантни но дълбоко в себе си са едни много лоши хора.
Ако не сте живели тук не може да ме разберете...това е в моята ситуация...преполагам че ако дойдеш тук да учиш е различно, но ти пак оставаш чужденец! Не знам дали това е дискриминация, но ако си чужденец ти си оставаш завинаги такъв. Ако знаех какво е наистина тук нямаше да дойда! И аз така си правих илюзии като вас! И пак зависи от човека..какво търсиш и какво искаш от живота...за един тъп, нагъл и амбициозен човек тук е перфектно [= Аз видях достатъчно, благодаря но не! Повече никъф запад!
Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!
При първа възможност бих емигрирал.
Ох, бате, като ни кажеш "заблудени деца" за големата работа ли се мислиш? Се едно незнам закво говориш. Баща ми живее в Австрия от доста време, двете ми сестри живеят цял живот в Америка, брат ми учи в Америка, знам закво става въпрос в чужбина. Отива майка ми в Австрия и я питат директно в трамвайката вие да не сте от източните държави, защото не ги понасяме. А майка ми неее...ебаси срама е. Никой не е толерантен, защото сме пропаднали отвсякъде и цял свят го знае. Само ние май не сме го осъзнали още.Първоначално написано от Momchence
Аз си обичм Б-я все пак е мойта родина.Незнам защо,но много ме тегли Италия и Холандия.
Kакво ли си пожелават звездите,когато видят падащи хора...?
В общи линии, българите, които заминават да търсят реализация по света са преди всичко яко здухани. Основното правило в чужбина е: Не позволявай на чужденците да те мачкат и ако имаш нещастието да се срещнеш с друг българин бегай колко можеш по-бързо, защото ако останеш - българина, като верен предател ще те прееба!Първоначално написано от Momchence
Друга категория са гениите, които трябва да похабят години, за да търсят реализация в България, но разбираш ли тук пак основна роля играят българските предатели, които на родна земя ти режат краката и се чувстваш, като роб в собствената си държава!
Трета категория са тъпаците, на които ръцете са им в гъза, ала тип маминото детенце и си фантазират, че в чужбина ще ги носят на ръце!
Е, всеки сам решава за себе си, но е много странен факта, че нашите родители баби и дядовци вместо да ни искат прошка за помията, която са ни оставили, ни дават "ценни съвети" да бягаме на далеч!
Пишеш пълни глупости. Две от сестрите ми живеят във Франция и определено не могат да се нарекат сдухани.Първоначално написано от Bamze
Колкото до това, че в чужбина не се живеело добре - и това не е вярно. Ако имаш образование, ще водиш един абсолютно нормален живот.
Хората са прави, че бягат да живеят зад граница. Всеки иска да даде най-доброто на децата, а то определено не може да стане в нашата мила родина.
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
OK, човече! Моето мнение е леко различно от твоето. Е, и!?Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
Човек сам си определя съдбата!
Щом сесртите ти се чувстват по-добре зад граница, това е чудесно.
По принцип според мен тия разделения с границите са пълна щуротия ама карай. В крайна сметка е най-добре, когато се чувстваме щастливи и т.н.
Уважавам мнението ти, но то неможе да ме накара да се отметна от думите си, защото познавам немалко хора зад граница, както и такива, които са се върнали. Имено тези хора, тъй като съм имал пряк контакт с тях са изградили мнението ми! Разбира се, че ако човек се гърчи зад краница години наред ще си спечели уважение и парички, но не мислиш ли, че ако същия този човек се гърчи по същия начин тук - да работи на две, три места и т.н. няма да успее тук!?
Аз лично работя на три места и получавам добри пари за стандарта ни и нямам финансови притеснения.
Живяла съм, но ме обхваща носталгия. Бих искала да се направи нещо за тази държава, за да не си отиват толкова много българи, но мисля, че ще си остана само с желанието...
Явно ти липсва информация!Първоначално написано от I_love_dead_people
От години водя по интернет и изобщо, където ми падне разговори с всевъзможни хора по тази тема. В общи линии заклюението до което стигнах е:
Хората над 20 години са брутално обезверени, че нещо във България би могло някога да се промени! Те ИСКАТ нещо по-добро да се случи с държавата ни, но предпочитат да чакат и да не си мръднат пръста! Разбира се има и изключения! С немалко сериозни хора на кючови постове си имам приказка по темата и те са ТВЪРДО РЕШЕНИ ДА СЪДЕЙСТВАТ, защото съзнават, че може нещо РЕАЛНО ДА СЕ ПРОМЕНИ!
Останалите хора под 20 години СИЛНО СЕ НАДЯВАТ И ИСКАТ МНОГО НЕЩА ДА СЕ ПРОМЕНЯТТе са готови на мига /за съжаление все още всичко е на приказки/ да НАПРАВЯТ НЕЩО ПОЗИТИВНО ЗА ВСЕОБЩОТО БЛАГО!
Доказателството на тезата ми ще се случи на 26.08.2006г. /събота/ в западния парк на София![]()
iskam da ida na po4ivka v 4ujbina no da jiveq tam... NE !!!!!!!!!!
НЕ, НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В ЧУЖБИНА !!!!! ТОВА ОЗНАЧАВА ДА ИЗПЪЛНЯ ПЛАНА НА ИЗМЕТТА В ПАРЛАМЕНТА - ДА СЕ РЕДУЦИРА БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС![]()
izobshto ne iskam no puk navanka ima vazmojnost za realizacia!a i kato gledam nakade otiva bg po dobre da zamina naniakade!![]()
Nikoga ne plachi za neshto koeto ne plache za teb!
Естествено,че не искам!Ноември месец ще заминавам за САЩ да поуча малко и после по най-бързия начин се връщам тук!Не ми се заминава,но за жалост дипломите от САЩ ги признават повече от тези от България въпреки,че там се учи много по-малко...
2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !
при най малка ваможност отивам
просто не виждам смисал да живея тук
FUCK THIS SHIT
В чужбина бих отишла за дълго , но не и за винаги за мен Бълагрия си е моята родина и каквато и да е аз я ценя и искам тук да се реализирам
Не знам за чужбина,ама винаги съм искал да отида на друга планета,да вида живото там как е [-o<
![]()
vlezte v eto tozi sait da dam malko i az ne6to:
www.photo-forum.net napravo nemoga da povqrvam,4e tezi krasivi mesta sa v BULGARIQ.
![]()
Става ми тъжно,като гледам процентите...как може повечето да искат да заминат в чужбина,вярно че нашта държава не е кой знае какво,но тук сме родени,тук сме израснали...България е красива държава,имаме си планини море...какво ни липсва?!Упреквайте ме,ако искате,но аз никога не бих отишла да живея на друго място!Обичам България и не бих я напуснала!Не искам критики относно колко е мизерно всичко в България и така нататъка,това си е мойто мнение,да не мислите че другите държави са идеални?!.........![]()
iskam ama mai ne mi stiska![]()
Lubovta ni e kato vqtura.....Ne moga da q vidq,no moga da q po4ustvam...!!!!
A walk to remember