- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Искате ли да живеете в чужбина!
Emi da ,az jiveq v 4ujbina ot 2 godini i veche mi e mn gotino,v na4aloto e malko 6ibano dokato svikne6 ama posle stava qko,haresva mi tuka i mislq da ostana,tva razbira se ne zna4i 4e ne haresvam Bulgaria,vsqko lqto si hodq tam,no tuk (Ispaniq) imam mn pove4e vazmojnosti da se realiziram :P
![]()
DoKaTo PoVeChEtO sTe Mi PrOtIvNi ShTe ZnAm CHe IMaM dObAr VkUs !
Живея в чужбина и давам всичко на света да се върна обратно![]()
![]()
Определено не искам да живея в чужбина, да пътувам - да, но не и да живея. Ще се реализирам в тази шибана държава и това е, мисля че тук ще съм доста по нужен от където и да е другаде, това е моята родина! Защо съм се родил тук? Може да е шибан късмет, но е фактНе искам да отида в перфектния свят на запада и те не ме искат, тук има доста повече за доказване и за правене. Предпочитам да съм в страна от 3тия свят, в европейския вариант, в която все пак има шанс за развитие, отколкото в развитите западни държави, потъващи бавно, но сигурно, разкапващи се под собствената си тежест. Не искам да съм консуматор, искам да градя
![]()
Малко повече чувство вложих и стана голяма каша, но в главата ми е бъркотия![]()
da,mn mi se iska da jiveq i rabota v USA, mn q obi4am taq strana, tova mi e edna ot nai golemite me4ti i mn iskam da se sbudne![]()
Hold, hold me for a while ... I know this won't last forever ... So hold, hold me tonight
before the morning takes you away ...
Естествено, че искам.
Надявам се като завърша да замина в Италия.
Дано да имам възможност, защото нямам търпение да се махна оттук...
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Искам да следвам в Германия, но после да се върна обратно в България. И основният ми аргумент е, че образованието тук (както и 1000др неща) са яко шибани. Иначе си мисля, че ако живея в чужбина, само роднините и близките ми приятели ще ми липсват...Просто не мога да си представя, че ще ми домилее за "високите ни сини планини" или за бетонното Черноморие, или за мръсната София, или за циганите....![]()
"Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел
Първоначално написано от {P}MoHuKa{P}
Браво!
Аз мисля по същия начин.
Пътувала съм. Да-чисто е, да-красиво е, да-изкарва се повече, да, да, да....Но това е нашата родина!
Искам да се реализирам тук! Да завърша тук. Обичам страната си, раста тук и искам да умра тук!
What you give is what you get!
Защо си мислите, че не обичаме родината си?Първоначално написано от Desi_etnies
Да, аз обичам България, но това не значи, че не мога да искам да живея другаде.
Та кой не би искал да се реализира тук и да не оставя близките и приятелите си на хиляди километри? Но просто е по-трудно.
И да, жалко е, но аз в България не виждам бъдеще.
Любовта към родината няма да ви помогне да се реализирате...Първоначално написано от Lady Death
Rosjanin-twoi brat,
Amerikanin-twoi wrog,
Kurva-twoja jena
В никакъв случай не искам да живея в чужбина но...нямам друг избор.
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>Любовта към родината няма да ви помогне да се реализирате...
Много хора не се замислят над това когато ни псуват![]()
Ако нямаш акъл нищо няма да ти помогне...
има бъдеще..Първоначално написано от Lady Death
просто зависи от теб
и един ден ако не успееш, продължавай да се бориш, а не търси оправдание в циганите, комунистите или съдбата
Вярно е - зависи от мен.Първоначално написано от OtherDimension
Но не отричам, че е трудно, особено ако нямаш връзки за да се уредиш с добра работа.
Има толкова много млади хора с висше образование и възможности, които работят по магазини за дрехи и т.н.
Естесвено, има и такива, които са успяли да постигнат много неща сами.
П.П. Аз съм толкова упорита, че не бих се отаказала. Винаги се боря.. и по-рядко търся оправдание в другите.![]()
От почти 2 месеца живея в испания,но България много ми липсва!![]()
![]()
In Search Of Sunrise 7 Asia
И аз съм на това мнениеПървоначално написано от Lady Death
![]()
![]()
In Search Of Sunrise 7 Asia
Искам да се реализирам в България.
Когато Одисей беше срещнал Ахил в подземното царство, Ахил беше казал: По-добре е да си последен роб на земята, отколкото цар с подземното царство. Та така е и при мен: По-добре е да съм на ниска заплата в България, отколкото на големите пари в чужбина.
Memento moriendum esse!
Хм...прочетох всички мнения и дойде ред и аз да кажа какво мисля.Аз лично с нетърпение очаквам Деня ,в който ще се махна оттук-ако не завинаги,то за дооооооста дълго време.Не мислете,че казвам това с омраза или нещо подобно.Да-обичам България-тя е моя родина,а тя обича ли ме мен?Обича ли всички нас-младите хора?Както казаха някои-обичта ни няма да ни спаси в тая държава....Жалко е......Всъщност държавата са онези хора,които управляват....с какво ни помагат те? с какво ни дават стимул? Всеки бяга оттук,защото вижда че няма спасение...не,спасение има,но ще почакаме още дъъълги години докато се оправим."Остани и помогни".....как да остана,как да помогна? Оправянето на България няма да отнеме просто 1-2-3-4-5 години...а аз какво?Живота си да пропилея ли в "спасяване" на Бълагария? "Всички ние"...хм....лесно е да говорим,а всъщност колко ще е трудно да помогнем и ние не знаем.Завладени от чужди интереси,с продажни управници,нарастваща корупция...и още милиони недостатъци.Голям процент хора са патриоти и говорят,че всичко в БГ било измамно,имало мутри,политоците били лъжци....ама си мълчат нали?....защото ако той днес взема 300 лв...утре като "проговори" и опита да се възпротиви ще остане и без тях....Затова всеки мълчи и си трае и не му стиска...Младите хора-надеждата?! Каква надежда-днес ги гледаш трошат пейки,колят се взаимно и се друсат на всеки ъгъл...това ли е надеждата?А тези които не са от тях-си казваме "да помогнем на БГ".Бъдете реалисти,отворете си очите и не съдете тези,които искат да избягат оттук.Ще се радваме всички ако един ден БГ стане едно по-добро място за живеене....а за помощ-ами хайде на когото му стиска да се "надигне" а пък после ако го последва някой-добре.Благодаря...и все пак ще си кажете "Тя нищо не разбира....."...ами може и така да е ...на 15 съм,но виждам какво се случва с нашата България...
da iskam
За сега тук ми е добре.
Живяла съм.
Имам планове и за след време.
Тук не ме задържат особено много неща.
Според мене е най-добре да отидеш в чужбина да си завършиш образованието и после да се върнеш тука. В крайна сметка ако е тряало да живееш някъде другаде, там си щял да се родиш.. Нищо не казвам за тези на които им се налага да живеят далече, понякога се случва така, че нямаме избор. Всеки иска да помогне, ама без образование не става.. а тук то не е никак на ниво, ама никак. На много места съм била извън България, много международни приятели имам - тва с бягането от часове или свободните такива и т.н. само тук го има! В едно от най-елитните училища тука учих до скоро(или поне такова се водеше 1аег, когато кандидатствах) и кво?! За 3те години в които съм била там 2 поредни седмици без свободен ден не е имало.. Затова "няма реализация в България", заради образованието. Има надежда рзбира се, и тя е в нас(хаха кой знае колко пъти сте го чували тва..). Вярно, че не всеки има възможност да учи в чужбина, но тези които имат, най-добре да се възползват от нея. Та аз след 10 дена отивам![]()
п.п. това че на запад те тъпчат като хлебарка ако си от тук не се отнася и за училищата/университетите.. цялото ми семейство(5 деца сме) е завършило в чужбина, наште включително, никой от нищо не се е оплакал, даже напротив, но пък всеки очаква с нетърпение да се върне тук
Do it for yourself
в чужбина е животакат стана на 18 изчезвам от България
Всички вие, които бягате сте един боклук. Вие предавате земята на която вашите деди са си оставили костите, за да бъдете вие свободни - на едни полуеволюирали примати - циганите и техните началници евреите; турците и те ще наблажат разбира се (южна България). Това ли е останало от славния български дух на войни и победители, такива които не се спират пред нищо... Вместо да се държите като предатели и страхливци, да бягате когато трябва не, ами сте длъжни да направите нещо... е за този абсурд думи нямам. Не трябва да бягате, от един проблем - а да се борите с него и срещу него! Животът е мизерен в България, защото българите допускат такава политика да се налага от управляващите! Дигайте се на протести бе хора! Не бягайте по чужбина, ами се организирайте в комитети по градове и протестирайте - покажете, че не сте съгласни с това! Покажете, че не желаете повече да ви изпиват кръвта! Протестирайте пак и пак, ако се окаже неуспешно и без видими резултати, да се гъта предателското правителство, да се съди от народен съд за публично обесване и да се назначава временно правителство до избирането на други кадърни и преди всички български управници. Сега сме управлявани от един украински евреин (тоя очилатия), от един ислямизиран евреин - дьонме - сокола и от един мелез - царя и другите партии са една боза, всичките са за боклука и стари муцуни. Толкова кадърни и надежджни млади финансисти и икономисти има, млади прависти и т.н. които не са корумпирани и оцапани, на тях трябва да се даде шанс, сто процента има честни хора които да могат да вдигнат страната на крака. Е за това трябва да се борим ей! Никога, никога, никога не се отказвайте - това си е нашата земя, родина и държава! Ако не ни харесва, ще работим за нейната промяна! Искате да емигрирате - хич няма да ви е по-лесно навън! По-добре говорете с вашите родители как да се организирате с всички българи от квартала и да протестирате заедно, после тези от квартала се организирайте с тези от другите квартали и протести! Нито пари ще ви вземат нито нищо! Покажете, че ви пука, че искате промени! Така е на запад! За 2ст. увеличение на тока се събират и протестират всички заедно!