- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Искате ли да живеете в чужбина!
Извинявай ама 600 страници ги изяждам на закускаВъпроса опира и до мотивацията ти за учене, повечето учат за да има какво да работят, аз уча за да стана личност... Питам ако си съвестен, защо да не получиш стабилно висше образование в България? Учила ли си във български ВУЗ преди да заминеш? Или правиш съпоставка между австрийски ВУЗ и българско среднообразователно училище?
![]()
Така ли?А да видим,какво ще кажеш за Зимбабве?И там ли е по-хубаво образованието?Първоначално написано от leti_cherry
ПП:Уча в САЩ висше в момента,таман вчера имахме тест по алгебра на неща,които съм ги учил в 9ти клас в Хенри Форд(България)...Я кажи пак за образованието?
2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !
Първоначално написано от Fuckin'Hostile
ДА, учила съм в Софийския Стопанско управление и това още повече затвърди желанеието ми да не уча в България.Няма база на сравнение, т.е. има - единствено немските преподаватели бяха преподаватели на място и нещата, които преподаваха ги учих и тук, което ми помогна. Другите бяха под всякаква критика - математиката - неща, които реално никъде янма да приложиш, персонал - отивам и тя ми казва 7 въпроса, които ще ми се паднат януари на изпит
ИЗискванията и способностите ми са много над там предлагането ми ниво.
Под чужбина имах предвид цивилизованите страни - не смятам, че някой добровлно би отишъл да учи висше. Пък и нека сравняваме с тези над нас, а не тези, които са по-зле![]()
А иначе за средното образование - да, зле им е , но това не говори нищо за висшето. И на мен ми се е случвсло да уча неща по матеатика от училище, но това е така защото в БГ се държи много на математика и все още средното ни образование е на ниво.
"Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."
Ммм преди година излезнах от средното и смея да заявя, че изобщо не е на ниво... но както и да е. За СУ ако ще си говорим, ми този ВУЗ се крепи на едно име... Разговарял съм с преподаватели по Философия, по конкретно с 3-4 от тях, които за мен е огромна чест да познавам, а за момента те наброяват 55!, пълен абсурд и абсолютно ненужно, но 51>4 и всякакви реформи, насърчаващи конкуренцията между лекторите биват отхвърляни, защото явно местата на някои са им прекалено скъпи, положението там не е никак розово, предполагам и в другите катедри е подобно. Но в НБУ примерно, ако щете вярвайте условията са чудесни, колкото и глупости да се говорят за ВУЗ-а![]()
И все пак, не е толкова важно дали си решил да учиш в чужбина, макар че според мен жертвата е прекалено голяма и ненужна, въпроса е после ще се върнеш ли?
Въпроса към мен ли е или просто част от изречението, което тогава не би трябвало да завърши с въпросителен знак...Първоначално написано от Fuckin'Hostile
![]()
Така...ами предполагам, че след магистратура и практика в някоя фирма тук ще се върна, защото сърцето си оставих там, а то не ще да идва насам...Пък и смятам, че с образованието, което ще имам ще имам добре платена работа и ще мога да си позволя добър живот, но за съжаление хората и простотията няма как я заобиколя, ежедневните проблеми и ядове за глупости...![]()
"Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."
Ъ?Тоест нашето образование не е чак да не струва,а?Или пък тяхното май куца?Начи ние учим в средното неща,които те учат във висшето..Демек или нашето висше ни затъпява или нещо твоята логика куца..Първоначално написано от leti_cherry
ПП:Изречението,което търсиш е : "поради някаква шибана причина западното образование се цени повече,въпреки че Българското ПО НИЩО НЕ МУ ОТСТЪПВА,ДАЖЕ В МНОГО ОБЛАСТИ Е ПО-ДОБРО(ВСЕ ОЩЕ)!"
2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !
@ Зиези - не това изречение търся. ДА, западното се цени и има за какво. Исках да кажа, че нашето средно образование е по-добро от тяхното (не съм учила тук средно, но по наблюдения), но за висше няма база на сравнениеТова, което ми се случвало да уча тук , което съм учила в училище беше логаритми и т.н., те тук са научени да ги смятам изцяло с калкулатор, аз не и тях ги учиха как да ги разлагат, нещо което знам наизуст, а аз се учих да ги смятам с елка.
Да искам и още сега ако ми кажат заминаваме бих заминал веднага! В България системата е объркана правителства ....... разбирам и в другите страни крадът но тука направо се оливат! Иначе бих искал да живея: 1. Германия
2. Италия
3. Испания
4. Австрия
5. Франция
Иначе БГ е номер едно това лято дето идва имам възможност да отида в Унгария Австрия Франция и още една държава беше но дали ще ме изберат от училище?![]()
Първоначално написано от ScionOfStorm
OtherDimension
Lady Death написа:
И да, жалко е, но аз в България не виждам бъдеще.
има бъдеще..
просто зависи от теб
и един ден ако не успееш, продължавай да се бориш, а не търси оправдание в циганите, комунистите или съдбата
Какво бъдеще виждаш OtherDimension! Да цигани има БСП и ДПС ни пълнят само с цигани и турци!!!!! А това ,че циганите убиват българи и после ги задържат за 24 часа и ги пускат ,а пък българин като убие циганин доживот ! ТОВА ЛИ Е БЪЛГАРИЯАЗ НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В СТРАХ ЗА ЖИВОТА СИ И ТОЗИ НА БЛИЗКИТЕ МИ! ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ ЦЯЛОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ!!!! Правителство ВСИчКО !!!!!!!
^ От коя болница си избягал?
Да, искам, много даже!Може би един ден, когато страната ни се оправи ще се върна!
И честно казано не вярвам, че дори да имам някакво супер висшо образование ще си намеря добра работа. В България няма работа, заплатите са български, а цените - европейски.
Fuckin'Hostile Споко не съм избягал просто ме пуснаха щото видяха ,че съм прав! Недей ми казва ,че искаш да живееш тук и т.н. Пълни измишлйотини ще ми кажеш поради простата причина да те помислят за националист!Ами добре като искаш да умреш от мангали и турци честито ! Еми аз до колкото виждам в БГ е все същото ! Виждам боклуци по пътя като вървя виждам идиоти които драскат ,, графити''кражби еми живей си тук кво да та прая ! ТИ СИ ЛУД АКО ИСКАШ ДА ОСТАНЕШ В БГ!
ЦИГАНИТЕ НА САПУН
Напълно съм съгласен с теб!По-добре не бих го казал!И аз съм на 15 и забелязвам какво е!Повярвайте ми,всеки ден мисля за това как ще се махна от тази скапана България!Първоначално написано от Hold me for a while