.

Виж резултатите на анкетата: Искате ли да живеете в чужбина!

Гласували
135. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да искам в чужбина

65 48,15%
  • Не тук ми е добре

18 13,33%
  • Искам,но не ми стиска

4 2,96%
  • Искам да се реализирам в България

48 35,56%
Отговор в тема
Страница 5 от 5 ПървиПърви 12345
Резултати от 101 до 114 от общо 114
    Извинявай ама 600 страници ги изяждам на закуска Въпроса опира и до мотивацията ти за учене, повечето учат за да има какво да работят, аз уча за да стана личност... Питам ако си съвестен, защо да не получиш стабилно висше образование в България? Учила ли си във български ВУЗ преди да заминеш? Или правиш съпоставка между австрийски ВУЗ и българско среднообразователно училище?

Голям фен Аватара на Ziezi
    Цитирай Първоначално написано от leti_cherry
    Цитирай Първоначално написано от Fuckin'Hostile
    Вие не разбрахте ли че висшето образование е преди всичко лична отговорност и инициатива... И в Холандия да учиш - като си мързелив галош, си мързелив галош!

Не! Ако си мързелив галош изобщо няма да си успял да завършиш там!
    И извинявяй, ама трябва да си адски амбициозен, за да искаш да учиш учебник 600 странци при положение, че знаеш, че на изпита ще те питам за определени 50 стр.. Все пак много малко биха избрали трудното при положение, че средата е такава и 99% ще предпочетат да минат по лесния вариант.

И има огромна разлика между качеството на образование между Бг и чужбина! ОГРОМНА РАЗЛИКА!
    Така ли?А да видим,какво ще кажеш за Зимбабве?И там ли е по-хубаво образованието?

ПП:Уча в САЩ висше в момента,таман вчера имахме тест по алгебра на неща,които съм ги учил в 9ти клас в Хенри Форд(България)...Я кажи пак за образованието?
    2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !

Голям фен
    Град
    Нейде из Европа, по-точно Виена
    Извинявай ама 600 страници ги изяждам на закуска Въпроса опира и до мотивацията ти за учене, повечето учат за да има какво да работят, аз уча за да стана личност... Питам ако си съвестен, защо да не получиш стабилно висше образование в България? Учила ли си във български ВУЗ преди да заминеш? Или правиш съпоставка между австрийски ВУЗ и българско среднообразователно училище?

ДА, учила съм в Софийския Стопанско управление и това още повече затвърди желанеието ми да не уча в България. Няма база на сравнение, т.е. има - единствено немските преподаватели бяха преподаватели на място и нещата, които преподаваха ги учих и тук, което ми помогна. Другите бяха под всякаква критика - математиката - неща, които реално никъде янма да приложиш, персонал - отивам и тя ми казва 7 въпроса, които ще ми се паднат януари на изпит ИЗискванията и способностите ми са много над там предлагането ми ниво.

Под чужбина имах предвид цивилизованите страни - не смятам, че някой добровлно би отишъл да учи висше. Пък и нека сравняваме с тези над нас, а не тези, които са по-зле

А иначе за средното образование - да, зле им е , но това не говори нищо за висшето. И на мен ми се е случвсло да уча неща по матеатика от училище, но това е така защото в БГ се държи много на математика и все още средното ни образование е на ниво.
    "Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."

Ммм преди година излезнах от средното и смея да заявя, че изобщо не е на ниво... но както и да е. За СУ ако ще си говорим, ми този ВУЗ се крепи на едно име... Разговарял съм с преподаватели по Философия, по конкретно с 3-4 от тях, които за мен е огромна чест да познавам, а за момента те наброяват 55!, пълен абсурд и абсолютно ненужно, но 51>4 и всякакви реформи, насърчаващи конкуренцията между лекторите биват отхвърляни, защото явно местата на някои са им прекалено скъпи, положението там не е никак розово, предполагам и в другите катедри е подобно. Но в НБУ примерно, ако щете вярвайте условията са чудесни, колкото и глупости да се говорят за ВУЗ-а

И все пак, не е толкова важно дали си решил да учиш в чужбина, макар че според мен жертвата е прекалено голяма и ненужна, въпроса е после ще се върнеш ли?

Голям фен
    Град

И все пак, не е толкова важно дали си решил да учиш в чужбина, макар че според мен жертвата е прекалено голяма и ненужна, въпроса е после ще се върнеш ли?
    Въпроса към мен ли е или просто част от изречението, което тогава не би трябвало да завърши с въпросителен знак...

Така...ами предполагам, че след магистратура и практика в някоя фирма тук ще се върна, защото сърцето си оставих там, а то не ще да идва насам...Пък и смятам, че с образованието, което ще имам ще имам добре платена работа и ще мога да си позволя добър живот, но за съжаление хората и простотията няма как я заобиколя, ежедневните проблеми и ядове за глупости...
    "Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."

Голям фен Аватара на Ziezi
    Цитирай Първоначално написано от leti_cherry

ДА, учила съм в Софийския Стопанско управление и това още повече затвърди желанеието ми да не уча в България. Няма база на сравнение, т.е. има - единствено немските преподаватели бяха преподаватели на място и нещата, които преподаваха ги учих и тук, което ми помогна. Другите бяха под всякаква критика - математиката - неща, които реално никъде янма да приложиш, персонал - отивам и тя ми казва 7 въпроса, които ще ми се паднат януари на изпит ИЗискванията и способностите ми са много над там предлагането ми ниво.

Под чужбина имах предвид цивилизованите страни - не смятам, че някой добровлно би отишъл да учи висше. Пък и нека сравняваме с тези над нас, а не тези, които са по-зле

А иначе за средното образование - да, зле им е , но това не говори нищо за висшето. И на мен ми се е случвсло да уча неща по матеатика от училище, но това е така защото в БГ се държи много на математика и все още средното ни образование е на ниво.
    Ъ?Тоест нашето образование не е чак да не струва,а?Или пък тяхното май куца?Начи ние учим в средното неща,които те учат във висшето..Демек или нашето висше ни затъпява или нещо твоята логика куца..

ПП:Изречението,което търсиш е : "поради някаква шибана причина западното образование се цени повече,въпреки че Българското ПО НИЩО НЕ МУ ОТСТЪПВА,ДАЖЕ В МНОГО ОБЛАСТИ Е ПО-ДОБРО(ВСЕ ОЩЕ)!"
    2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !

Голям фен
    Град
    @ Зиези - не това изречение търся. ДА, западното се цени и има за какво. Исках да кажа, че нашето средно образование е по-добро от тяхното (не съм учила тук средно, но по наблюдения), но за висше няма база на сравнениеТова, което ми се случвало да уча тук , което съм учила в училище беше логаритми и т.н., те тук са научени да ги смятам изцяло с калкулатор, аз не и тях ги учиха как да ги разлагат, нещо което знам наизуст, а аз се учих да ги смятам с елка.

Супер фен
    Град
    България
    Да искам и още сега ако ми кажат заминаваме бих заминал веднага! В България системата е объркана правителства ....... разбирам и в другите страни крадът но тука направо се оливат ! Иначе бих искал да живея: 1. Германия
    2. Италия
    3. Испания
    4. Австрия
    5. Франция

Иначе БГ е номер едно това лято дето идва имам възможност да отида в Унгария Австрия Франция и още една държава беше но дали ще ме изберат от училище?
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Танц

Звънците ми глупашки
    Нека бъдат нашия звучен съпровод.
    Усмивки веселяшки...
    Тъга са те, ала от особен род.

Супер фен
    Град
    България
    OtherDimension

Lady Death написа:

И да, жалко е, но аз в България не виждам бъдеще.

има бъдеще..
    просто зависи от теб
    и един ден ако не успееш, продължавай да се бориш, а не търси оправдание в циганите, комунистите или съдбата

Какво бъдеще виждаш OtherDimension! Да цигани има БСП и ДПС ни пълнят само с цигани и турци!!!!! А това ,че циганите убиват българи и после ги задържат за 24 часа и ги пускат ,а пък българин като убие циганин доживот ! ТОВА ЛИ Е БЪЛГАРИЯ АЗ НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В СТРАХ ЗА ЖИВОТА СИ И ТОЗИ НА БЛИЗКИТЕ МИ! ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ ЦЯЛОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ!!!! Правителство ВСИчКО !!!!!!!
    Танц

Звънците ми глупашки
    Усмивки веселяшки...

^ От коя болница си избягал?

Да, искам, много даже! Може би един ден, когато страната ни се оправи ще се върна! И честно казано не вярвам, че дори да имам някакво супер висшо образование ще си намеря добра работа. В България няма работа, заплатите са български, а цените - европейски.

Супер фен
    Град
    България
    Fuckin'Hostile Споко не съм избягал просто ме пуснаха щото видяха ,че съм прав! Недей ми казва ,че искаш да живееш тук и т.н. Пълни измишлйотини ще ми кажеш поради простата причина да те помислят за националист! Ами добре като искаш да умреш от мангали и турци честито ! Еми аз до колкото виждам в БГ е все същото ! Виждам боклуци по пътя като вървя виждам идиоти които драскат ,, графити''кражби еми живей си тук кво да та прая ! ТИ СИ ЛУД АКО ИСКАШ ДА ОСТАНЕШ В БГ!
    ЦИГАНИТЕ НА САПУН
    Танц

Звънците ми глупашки
    Усмивки веселяшки...

Цитирай Първоначално написано от Hold me for a while
    Хм...прочетох всички мнения и дойде ред и аз да кажа какво мисля.Аз лично с нетърпение очаквам Деня ,в който ще се махна оттук-ако не завинаги,то за дооооооста дълго време.Не мислете,че казвам това с омраза или нещо подобно.Да-обичам България-тя е моя родина,а тя обича ли ме мен?Обича ли всички нас-младите хора?Както казаха някои-обичта ни няма да ни спаси в тая държава....Жалко е......Всъщност държавата са онези хора,които управляват....с какво ни помагат те? с какво ни дават стимул? Всеки бяга оттук,защото вижда че няма спасение...не,спасение има,но ще почакаме още дъъълги години докато се оправим."Остани и помогни".....как да остана,как да помогна? Оправянето на България няма да отнеме просто 1-2-3-4-5 години...а аз какво?Живота си да пропилея ли в "спасяване" на Бълагария? "Всички ние"...хм....лесно е да говорим,а всъщност колко ще е трудно да помогнем и ние не знаем.Завладени от чужди интереси,с продажни управници,нарастваща корупция...и още милиони недостатъци.Голям процент хора са патриоти и говорят,че всичко в БГ било измамно,имало мутри,политоците били лъжци....ама си мълчат нали?....защото ако той днес взема 300 лв...утре като "проговори" и опита да се възпротиви ще остане и без тях....Затова всеки мълчи и си трае и не му стиска...Младите хора-надеждата?! Каква надежда-днес ги гледаш трошат пейки,колят се взаимно и се друсат на всеки ъгъл...това ли е надеждата?А тези които не са от тях-си казваме "да помогнем на БГ".Бъдете реалисти,отворете си очите и не съдете тези,които искат да избягат оттук.Ще се радваме всички ако един ден БГ стане едно по-добро място за живеене....а за помощ-ами хайде на когото му стиска да се "надигне" а пък после ако го последва някой-добре.Благодаря...и все пак ще си кажете "Тя нищо не разбира....."...ами може и така да е ...на 15 съм,но виждам какво се случва с нашата България...
    Напълно съм съгласен с теб!По-добре не бих го казал!И аз съм на 15 и забелязвам какво е!Повярвайте ми,всеки ден мисля за това как ще се махна от тази скапана България!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си