Първоначално написано от
Momchence
Ох заблудени деца! Как да ви го обясна сега, за да ме разберете добре. Живея от 2 години в Холандия и сега, точно след няколко дни се прибирам в България окончателно и не ща повече да се връщам тук! Мислите си, че на запад е добре, но не е! Въобразявате си, по-голямата част от това, което мислите е илюзия. Запада има една много стара слава...в момента тази част на Европа е пропищяла от някфи "цигани" от всевъзможни джунгли...азиатци, африканци...араби...не става дума за расизъм, не! Един човек трябва да си заслужи уважението..тези хора са невероятно тъпи, арогантни и нагли! Когато пристигнеш в някоя западноевропейска държава не си нищо повече от поредния имигрант от страна от 3-тия свят. Ако си дошъл специално да учиш може би е разлино, но ако си дошъл просто ей така...да си продължиш живота уж за по-добро те те мачкат и третират като поредния тъп имигрант. Тук има една много тънко изградена система за имигранти. На теория имаш избор, свобода, но на практика си в системата за черноработници. Опиташ ли се да подадеш глава нагоре и да направиш нещо биваш моментално зачукан надолу при останалите "маймуни" Един средностатистически холандец никога няма да приеме че един чужденец може да е по-добър от него в нещо. Уж са много толерантни но дълбоко в себе си са едни много лоши хора.
Ако не сте живели тук не може да ме разберете...това е в моята ситуация...преполагам че ако дойдеш тук да учиш е различно, но ти пак оставаш чужденец! Не знам дали това е дискриминация, но ако си чужденец ти си оставаш завинаги такъв. Ако знаех какво е наистина тук нямаше да дойда! И аз така си правих илюзии като вас! И пак зависи от човека..какво търсиш и какво искаш от живота...за един тъп, нагъл и амбициозен човек тук е перфектно [= Аз видях достатъчно, благодаря но не! Повече никъф запад!