Според мене е най-добре да отидеш в чужбина да си завършиш образованието и после да се върнеш тука. В крайна сметка ако е тряало да живееш някъде другаде, там си щял да се родиш.. Нищо не казвам за тези на които им се налага да живеят далече, понякога се случва така, че нямаме избор. Всеки иска да помогне, ама без образование не става.. а тук то не е никак на ниво, ама никак. На много места съм била извън България, много международни приятели имам - тва с бягането от часове или свободните такива и т.н. само тук го има! В едно от най-елитните училища тука учих до скоро(или поне такова се водеше 1аег, когато кандидатствах) и кво?! За 3те години в които съм била там 2 поредни седмици без свободен ден не е имало.. Затова "няма реализация в България", заради образованието. Има надежда рзбира се, и тя е в нас(хаха кой знае колко пъти сте го чували тва..). Вярно, че не всеки има възможност да учи в чужбина, но тези които имат, най-добре да се възползват от нея. Та аз след 10 дена отивам

п.п. това че на запад те тъпчат като хлебарка ако си от тук не се отнася и за училищата/университетите.. цялото ми семейство(5 деца сме) е завършило в чужбина, наште включително, никой от нищо не се е оплакал, даже напротив, но пък всеки очаква с нетърпение да се върне тук