.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Тема: math

Guest

math

някой може ли да ми каже какво означава 2 точки да лежат в една полуравнина спрямо Някаква права. това значи че правите (между 2те точки) и спрямо която е казано са успоредни или какво

Голям фен
    Град
    9-to RPY(raionnoto v lulin)
    mislq 4e se nari4a6e simetrala nz ne sam mn siguren
    ebavai,preebavai,naebavai,zaebavai NO zaradi putka,putka ne stavai!!!

гостинио
    Guest

?

дадена ти е една права .... и тя нали разделя равнината на 2 части ?

в смисъл ... примерно равнината е едно квадратче и в равнината има права(тоест в квадратчето) и равнината се разделя на две полуравнини от тази права( както квадратчето се разделя на 2 части от правата в него)

Та ... равнината е разделена на две части от тази права,която ти е дадена ... и двете точки лежат в една и съща част
    .
    => dwe to4ki
    .
    ------------- =>права

=> wtorata poluravnina, dvete to4ki ostavat v edna poluravnina sprqmo pravata

картинка
    Какви успоредни?Нещо не разбрах ли?
    кой клас си ?

гостинио
    Guest
    \/
    ах чертежчето ми е перфектно
    малко не се е получило, но не се забелязва много
    СИметрала?
    аз ли нищо не зацепвам или ...
    ако още някой каже нещо за симетрала ..

авторът ако иска може да му нарисувам чертежче и да му го снимам .. но смятам че си го обясних, пък може и да не съм зацепила условието

Re: ?

Цитирай Първоначално написано от гостинио

дадена ти е една права .... и тя нали разделя равнината на 2 части ?

в смисъл ... примерно равнината е едно квадратче и в равнината има права(тоест в квадратчето) и равнината се разделя на две полуравнини от тази права( както квадратчето се разделя на 2 части от правата в него)

Та ... равнината е разделена на две части от тази права,която ти е дадена ... и двете точки лежат в една и съща част
    .
    => dwe to4ki
    .
    ------------- =>права

=> wtorata poluravnina, dvete to4ki ostavat v edna poluravnina sprqmo pravata

картинка
    Какви успоредни?Нещо не разбрах ли?
    кой клас си ?
    Не е така

Guest
    i spored men ne e taka...nqkoi ako moje da mi go obqsni po razbiraemo .. mno shte go obicham

Войнико, и ако не е така, тогава как е?!?

Това беше изключително правилно!!! Може малко чертежчето да не е издокарано перфекнто, но беше правилно!

И Госте, ако 2 точки лежът в една полуравнина спрямо някаква права, то това НЕ значи нищо. Всичко си зависи от разположението на точки, а до колкото разбирам тук те са произволни?

Guest
    На чертежа що-годе се вижда какво значи...
    Ако ти е по-лесно си представи 2 точки и до тях една права.Ако отсечката свързваща точките не пресича правата значи те за в една полуравнина спрямо правата
    Дано да се разбира... не ме бива мн по обясненията

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си