- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Bqloto te4enie
ot kakvo se predizvikva bqko te4enie, opasno li e, kak se lekuva? molq za otgovor![]()
bqloto techenie ne e bolest..i ne e nujnu da se lekuva..!!! i az imam..pochti vsichki momicheta go imat..spokoino![]()
ei macka ,ne si4ki momi4eta go imat,4uvala sam 4e 6om ima6 bqlo te4enie,zna4i sa ti iztinali qi4nicite(a tva se dalji na goliq krast bez zimata)i az go imam tva 6ibano te4enie i e mnoo nepriqtno,ama neznam s kvo se llekuva,4uvala sam s nekvi bilki,ma kvi sa i 6to sa nemam si na idea!
Първоначално написано от savi_88
Натисни ме с чувство!
Анотация:
Бялото течение, заедно с болката и кръвотечението, е един от най- честите симптоми в гинекологията. Приблизително всяка трета пациентка търси лекарска помощ по повод бяло течение. Няма жена, която поне веднъж в живота си да не е била обезпокоявана от този симптом.
Описание:
Бялото течение, заедно с болката и кръвотечението, е един от най- честите симптоми в гинекологията. Приблизително всяка трета пациентка търси лекарска помощ по повод бяло течение. Няма жена, която поне веднъж в живота си да не е била обезпокоявана от този симптом. Влажността на женските полови органи до известни граници се приема за нормална. Нормалното влагалищно съдържимо не изтича през вулвата. То е бяло на цвят и с пастовидна консистенция. Усиленото изтичане на секрет се означава като флуор. Течението може да бъде рядко, гъсто, пенесто, белезникаво, жълтеникаво, кръвенисто и др. Понякога то се придружава с чувство на дразнене, сърбеж или тежест в таза. Гениталният флуор може да се дължи на различни основни заболявания. Причинителите могат да бъдат протозои, микози, бактерий, вируси Равновесието на влагалищната екосистема е много деликатно, лабилно и лесно може да бъде нарушено от външни и вътрешни фактори. Най - чест източник на генитален флуор е влагалището. Нормалното влагалищно съдържимо е 1-2 гр., то е полутечно, пастовидно. При възпалителни изменения се нарушава баланса между трансудацията и резорбцията на течната съставка на влагалищното съдържимо, то се увеличава и започва да изтича навън, мокри вулвата и зацапва бельото. Влагалището има един гениално сътворен от природата биологичен защитен механизъм, който пречи на проникването на инфекция в горните отдели на женския генитален тракт. Физиологично този механизъм отслабва по време на менструация. Могат да го отслабят и други фактори: недостатъчно затваряне на вулвата /родови травми, десцензус/, лоша хигиена, чужди тела, чести и неадекватни влагалищни промивки, хормонални смущения, антибиотична терапия, тежкия хормонален дефицит /менопауза, оперативно отстраняване на яйчниците/ и др. фактори. Методи за изследване на влагалищната среда: 1. Бактериоскопско изследване на влагалищната чистота - изследване с микроскоп на влагалищна натривка. 2. Културално изследване: посевки на специални хранителни среди, които дават възможност за точно идентифициране на микроорганизма - причинител. Повишаването на бялото течение може да се дължи и на причинии от друго естество. При съставяне на план за лечение трябва да се съобразим с топографията на флуора и причината за засилената секреция, да изолираме ако е възможно микробиологичния причинител. Едва тогава лечението ще бъде ефективно.
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain...
Ami 4estno kazano i az imam i sega piq nqkakvi bilkovi hap4eta,,cistofemin".Za sega ne vijdam da sa mi pomognali koi znaq kolko,no se nadqvam.Po princit bqloto te4enie se lekuva s bilki ili s bilkovi hap4eta
ot tova a i ot tova s kakvo se mie6. izpolzvai samo intimen gel. a moje i ako vodi6 polov jivot da ima6 nqkakvo vazpalenie. no nai-4esto pri jenite e ot GOLITE KRASTOVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Първоначално написано от ``WoWwW``
If at first you don't succeed,
then dust yourself off and try again
bqloto te4enie e priznak 4e imash nqkakvi bakterii navlezli ili nali4ie na nqkakyv vazpalitelen proces ...
Съжалявам, но не се сдържах.... А при мъжете от какво е!!!!!!!!!!ot tova a i ot tova s kakvo se mie6. izpolzvai samo intimen gel. a moje i ako vodi6 polov jivot da ima6 nqkakvo vazpalenie. no nai-4esto pri jenite e ot GOLITE KRASTOVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Основно безсмислени (или тъпи) отгвори чета вече... някои пълни с трагчни правописни грешки или писани на шльокавица. Поне мислете като пишете!
abe 1 pat pravixme sex s jenata i se poqviha nqkakvi miniatyrni kato granylki beli kys4eta po prezervativa, tova ot bqloto te4enie li e spored vas? togava i zakysnqva6e menzisa no nqmam predstava otkakvo e bilo?
Бялото течение е сигнал за инфекция или заболяване и трябва да му се обръща нужното внимание. Лечението по-успешно се лекува в съседният форум!Първоначално написано от Nadelina
Better keep your mouth shut and appear stupid instead of open it and remove all doubts
mmmx
ot tova e.![]()
Вкусно ли е ?
Става. По-скоро безвкусно.Първоначално написано от :-)
![]()
![]()
![]()
bqloto te4enie go ima vsqka jena we ludi... to4no to te predpazva ot bakterii i vsqkakvi takiva ... sega zavisi ve4e .. ako ti e po obilno ot obiknoveno ili si e promenilo cveta togava ve4e moje da se govori za nali4ie na infekciq .. ina4e trqbva da go ima ...
aa i da dobavq ako nqkoq jena nqma bqlo te4enie sa6to e priznak na ne6to .. ve4e neznam na kakvo .. ama kak moje da govorite 4e bqloto te4enie e priznak za bolest .. lelelele
Бяло течение (левкорея)
Бялото течение е твърде често явление при жените. За съжаление страдат жени от всякакви възрасти. При първата си поява бялото течение предизвиква посещение при лекар-гинеколог. След няколко такива посещения, смяна на Антибиотични, Хормонални, Противопаразитни и други силно действащи лекарства жената се отчайва и приема изтичането на белезникавата течност от половите
Първоначално написано от kotence_f
Точно така. Бялото течение е признак,че всичко ти е наред.
Лошото е ако от бяло стане на жълто-кафяво,тогава е признак за някакво възпаление.![]()
Усмихвай се докато имаш зъби!
brei kva be6e taq statiq we .. e neznam ot kade e .. ama ... ne vqrvaite na vsi4ko koeto pro4etete ...
vie vsi4ki ste ludi...statiqta e mnogo vqrna i da vi kaja edna priqtelka ima6e takova i i kazaha 4e ako ne se lekuva moje da se stigne do tova da nqma deca...ako ne6to ti te4e ot tam begai na genekolkog...opasno e...
Po-dobre da te mrazqt za tova,koeto si,otkolkoto da te obi4at za tova,koeto ne si...
Лекува се..аз по едно време имах мн и мама ми меше купила некви хапчета дето са 4 и ги изпиваш наведнъж сичките и ти минава,обаче на другия ден целия ден имаш горчив вкус в устата и е ужасно!Първоначално написано от ``WoWwW``
Иначе може да има бяло течение и не само от голия круст ами понякога се засилва преди да ти дойде.
BULLSHITПървоначално написано от Cvetelina_sim
vie ludi li ste be. absoljutno vsqka jena go ima. no kogato e v golemi koli4estva togava moje da se kaje, 4e e bolest.
TI 6A MI KAJE6 K`VO 6A PRAVQ, 6A SI PRAVA K`VO SI ISKAM... NA KOLENE!!! KOI SEGA E NOMER EDNO!
to4no takaПървоначално написано от Cvetelina_sim
otidete na genekolog be deca i toi 6te vi kaje su6toto !
Bqloto te4enie e normalno za vsqka jena,
ako ve4e to e pridrujeno sus surbeji ,po kavenikav cvqt,ili e po obilno ,togava ve4e ima nqkakva infekciq
no v drugiq slu4ai nemoje da se govori za nikakva infekciq!
po princip bialoto techenie e neshto normalko, no kogato to stane po sluzesto i s nepriatna mirizma e priznam za gabichna infekciq.
Bialo techenie (po obilno) moje da se poluchi ot nastinka, antibiotici , kapane v iazoviri reki, dr.
gabichnite infekcii se lekuvat no mnogo trudno. Zatova navreme pri ginekologa, za sveshtichki i hapcheta.