- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Свети Валентин е бил шизофреник!! :D
Така тъй като 14 Февруари наближава съм сигурен че форума ше се напълни със всякакви изпростели теми на вълна свети валентин. Та аз по мой стар си обичай ще пусна мойта ротинна тема...дето вече май за 2-3-ти път я пускам така в тоя период от месеца..та по темата...искам да ви попитам в пряк текст в пълното значение на въпроса, кога станахте калайджии кога ви почернеха гъзовете? А иначе казано от кога станахме ние българите толкова примерни католици и всяка година на 14 февруари без да се замисляме "абе я чакай малко кфо праа аз" хукваме за валентинки подараци обяснения в любов и прочие....не се ли замислихте малко какъв всъщност е тоя празник и колко цинично е сичко?? Има две гледни точки:
1. Свети Валентин е католически празник който отдавна си е загубил чара даже и в католическите страни и се е преърнал в нещо супер преиначено и акано...в смисал сички се превъзнасят, изведнъж сички почват да се обичат, да копуват подаръци и да мислят за половинката си, и така нататък...не остана ли у вас поне малко патриотизъм...не ви ли дразнат поне малко лайната дето идват от запад? Не ви ли писна да поддражавате на някой? Не ви ли писна да се прайте на такива каквито не сте? Какво подяволите ви кефи в аканите, бозави американски "традиции" и манталитет (обикновенно те усират сичко)? Не смятате ли че България си има достатъчно собсвена култура съответно празници? Не смятате ли че ще е много по хубаво да си запазим собсвените традиции и култура вместо да се правим и да имитираме нечии други? Аз мисля че православното християнство е една много хубава форма на християнството и си има достатъчно топли и весели празници...
2. Подяволите защо ви трябва специален ден за да обичате и да изразите любовта си към половинката и пак, ПОДАВОЛИТЕ!! Ако обичате някой истински всеки ден в повод за подаръци, обяснения в любов и любовни изненади.....няма ли да е много по яко ей така някой си случаен ден да да се сетиш и даподготвиш изненада на гаджето без никаква причина и повод, просто ей така защото го/я обичаш много...и да кажеш нещо от сорта на "днес ще е нашият ден на любовта" ...според мен така ще се почувства 8907249 пъти по-обичан/а и след най бесната валентинка, подарък и въобще прекаран ден на "свети валентин"...
Супер дебилско е как около тоя ден секи се е затърсил за гадже, как секи се сеща за другия и т.н. и за кфо това...щото сички го правят и да не останеш по назад...защото на най-добрата ти приятелка и подарили огромен плюшен мечок а на теб нищо, ако гаджето не ти подари нещо на свти валентин аууууууууууууу трагдеия, ад, апокалипсис!! На всичките ти приятелки гаджетата са им подарили нещо и са им направили "изненада" а на теб нищо край...самоубииство! Няма ли да ви е по яко да натриете носа на приателките ви като им кажете как гаджето ви ей така се е сетило без причина за вас и ви е накрало да се почувтсвате обичани и сте си прекарали суперски ден.... Аз бих се разсърдил ако точно на свети валентин някой се сети за мене и ше го попитам "защо не се сети някой друг път за мен" Аз не искам да бъда част от тоя цинизъм!!!
Аз лично мисля че трябва да се положат някакви усилия и да се запази Българската култура...за съжаление е малко трудно да обясниш на 14 годиншнен/а покльо и пикла какво е култура, ценности на една нация, религия и прочие....всеки е хукнал без да мисли без за секунда да се замисли колко е тъп отстрани...това само доказва че младото поколение е един боклук! От тая страна няма да остане капка културно наследство...сега поне се намира за какво да се гордеем все още има за какво...обаче и тея неща и тях ги отепват най-нагло...
Замислете се бе хора...бъдете оригинални, поне малко ако се уважавате ще разберете че това на което се кефите и държите не струва една пукната стотинка!!
Има за какво да се замислите изброих ви две доста сериозни причини има и още не съм ли прав подяволите??
Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!