Здравейте тийнове! Вече съм излязъл от тийн възрастта, но наскоро се сблъсках с една ситуация, която ме накара доста да се замисля и смятам, че вие младото подрастващо поколение сте най-подходящите хора с които мога да я споделя. Ще ви разкажа накратко какво ми се случи.
Една моя роднина искаше да ме запознае с едно момиче което познава и дпоред нея било много симпатично, скромничко, тихичко и нямало никакъв опит с момчетата и е към 27. Аз предполагах, че има нещо гнило в тази работа, но все пак реших да си задоволя любопитството. Когато отидох на срещата с моята роднина и това „симпатично момиченце” ми идеше да припадна. Тя беше най-малко 100 кг., сланинеста, ниска, очила с много дебели стъкла и на всичкото отгоре не знам притесняваше ли се, но едно изречение не можа да върже, т.е. малко беше проста. Когато моята роднина си тръгна и ни остави само двамата се чудех какви общи приказки да говоря колкото да подържам някакъв разговор. Накрая съвсем се оттегчих и казах, че имам работа и си тръгнах. Като гледам за вас младите пък и за всички любовта е от много важно значение. А като се огледате наоколо съзнавате ли, че има хора които са обречени никога да не изпитат чувството на любов. Хора които имат явни или неявни недъзи и не могат да привлекат човек до себе си. Какво е вашето отношение към такива хора? Съчувствате ли им?
Помня, че когато бях ученик в училище масово т.нар. „Тартори” обиждаха, оскверняваха и ругаеха такива хора. И аз като ученик имах по-странни разбирания, не увличах по конвенционалните неща и си бях малко балък, та доста ме ебаваха съучениците ми. Имах големи неприятности. Опитах всички дипломатични ходове, но за съжаление чак след като пребих двама временно престанаха да се заяждат.
Та искам да ви попитам какво е отношението ви към по-различните, към „задръстените” и „зубарите”. Лично мен има хора които не ме кефат, обаче никога няма да мачкам самочувствието им, да ги обиждам и унижавам, а винаги се държа с тях като равен с равен. Така, че скъпи тийнове, преди да кажете на някои „Ти си дебел” или „Я ми се махай от главата бе задръстеняк такъв” помислете си как вие бихте се чувствали ако бяхте на тяхно място. Какво ще направите ако ви се роди такова дете и то да идва всеки ден разплакано от училище. В природата има явление известно като „Ефекта на бумеранга” и когато се върне към децата ти повече боли.
Около вас има и по-разлечни хора, които все пак са хора и имат същите потребности като вас. Забелязвате ли ги? Бъдете толерантни към тях!