Много се лъжеш, че останалите хора не обичат да живеят. Аз също карам ски от както се помня нищо, че вече съм на 30+. Играя тенис, карам сърф. Не мисля, че си "ебавам майката" от това, че спортувам като побъркан. Също така не смятам, че като ям месо и животински продукти съм по някакъв начин по-малко жив от теб, нито, че съм нещастен. Направил съм доста неща от които да ми става хубаво в този живот с които да се гордея, а и смятам, че имам доста време за да свърша още много добрнини и да продължа да бъда щастлив.
Мога да се опитам да се съглася с теб, че месото което ядем винаги е свързано с убито животно, но за съжаление това е хранителната верига и природата.
Може и да си прав, че вече не знаем с какво месо се храним и с какво хранят животните, но от всяко положение, то ни дава изключително важни елементи за правилното функциониране на всички системи в организма ни.
Относно пълнотата - тя по-скоро се дължи на ежедневието ни и начина ни на живот отколкото на месото точно!
Наднорменото тегло е огромен проблем, който действително е основна причина за много болести, но в никакъв случай не трябва да се обвинява месото за това. Единствено ние сме си виновни за това, защото не се съобразяваме с това, че не може да не се спортува, не може да не се ходи пеша, да се пие безобразно, да се пуши неконтролирано и само да си возим задниците в коли.
Ще ти стискам палци за понеделник, но обърни внимание на начина по който се храниш и си помисли дали всъщност само месото ти е виновно ... направи си ежедневието полезно без това да става за сметка на ограничения!