- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Омръзна ли ви да сте пред компютъра?
Вече не ми е толкова интересно иначе имах период от 3 години в които неставах от компютъра.
на мен почти нищо не ми омръзва лесно, ни най-малко пък нета![]()
![]()
Има две житейски правила:
Правило 1 — Не се тревожи за дреболии.
Правило 2 — Всички неща са дреболии.
Фридрих Ницше
Абе за някои хора - седенето пред компютъра е работа.Тва че дращят по форуми си е за развлечение само. И ако си мислиш че аз съм избочил и нарочно си седя пред сървъра по цял ден - ето един ненатоварен мой ден(работен, на системен админ):
08:50 Аларма! Баси, как съм забравил да я изключа...
08:55 А! Тя ми е за бачкане. Пфууу...
09:35 Бачкане. Пак. Закъснявам с минутки. Защо всички го забелязват?!? Нали все пак аз им сверявам часовниците на компютрите? Eстествено нито един компютър не е включен.
09:36 Половината мрежа си е заминала барабар със файловият сървър. Мамка му, пак ми изядоха предиобедната дрямка. Отправям се към файловия да го оправям.
09:38 Кой по дяволите е отмъкнал клавиатурата му ?!? Отивам до склада. Взимам нова. Слагам. О, чудо! Сървъра тръгва. Сега да видим какво става с мрежата.
09:40 Идиотите са скъсали кабела към хъб-а. Вързвам го набързо колкото да изкара смяната ми. Колегата да му мисли. Нали се има за най-добрия?!? Нека се оправя тогава.
09:32 Три компютъра изчезнаха от мрежата. Изведнъж. Отивам да видя какво е станало.
09:34 Два компютъра ги няма не само в мрежата, ами и на мястото им. Третият е с наизскубани кабели и систем спийкъра му жално квичи. Изтръгвам кабела за захранването, за да го оттърва от мъките му. Какво по дяволите става тук?!?
11:14 Викат ме - имало проблем на осми мрежов... пинг-вам го от място. Оттук всичко изглежда наред. Бия си камшика и отивам да видя какво има. Симпатични момиченца стоят на него. Изглеждат на по двайсет - двайсет и две години.
"Да?"/леко нервно и гледайки учудено за видими проблеми/
"Ми компютъра няма хард диск!" - с тон на вещо лице обявява едната.
"А на теб за какво ти е диск?" - леко ехидно аз, знаейки че точно този има три хард-а.
"Това не му ли пречи?" - учудено ме пита прителката й /руса.../
"Не, нали си имате мишка? Няма за какво да се притеснявате." казвам аз вече отдалечавайки се. Бахти потребителите.
11:25 Оттеглям се в тихата стаичка да пуша и да ограничавам потребители. Такааа... на осми мрежов слушат чалга. Азис. Забранявам достъпа до директорията. Чува се недоволен ропот. Аха! И на пети са го слушали. Е... сори. Какво ли ще си пуснат сега? Нъца. Нека им помогна. Включвам им УинАМП-а от растояние и давам "play". Учудени гласове... Добреее. СРЪБСКО?!?!?!? Вие наред ли сте. Ограничавам достъпа до всичката музика освен до директорията с ретрото. Сега вече няма да ми клинчите! Четвърти? Я да видим какво правиш в чата. М, да... ОПЕРАТОР?!? На канал #SeX? Падна ли ми копеленце дребно... трия му мирката и аутоидента... Канала дроп-и...))
12:20 Юзър в сървъра ми ?!? Кик! Ша тегли музика гада... мога ли или не мога да еба мамта аз?
12:25 Ам.. Той била шефа бе.Пита ка така съм успял да го кикна при положение че се е логнал като руут админ. Обеснявам внимателно (един) от начините. Ядоса се. Вика много, малко ме хвали. Вече нямам премиални.
14:03 Приятелката се обади... Пак скофти настроението(повечето пъти успява ако пожелае)
14:04 Всички компютри в мрежата се рестартират. Неизвестна причина - за пред шефа - нов вирус, които е плъзнал от шеснайти мрежов от сайтове които не съм имал време да филтрирам.
14:10 Повечето компютри успяват нормално да заредят, без проблеми. Около десетина обаче са клекнали под натиска. Отправям се с купчина дискове към тях и се заемам.
18:29 Доволно пуша цигари и пия кафе, гледайки как охраната обикаля периметъра.
18:35 Отново се захващам за работа. Много злобно съм ги натиснал тия машини при рестарт-а...
21:15 Проверявам 3-4 форума за да отдъхна. Че имам работа поне до 11, а утре пак съм откъм 9:30-10:30...може и 11 на бачкне.
И да питам - какво като някой има хиляди мнения по форума? Интересно му е на човека - зарибява се. За мен е почивка.
Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.
My evul side ish powered by nostalgia... hush!