- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Hemoroidi-simptomi
Zdraveite iskam da popitam kakvi sa 1-vite priznaci na hemoroidite zashtoto imam leki samneniq blagodarq PREdvaritelno![]()
emi boli te dupeto kato akash![]()
Сърбеж или болка на ануса! Цапане на гащите след ходене по голяма нужда, прясна кръв по тоалетната чиния или изпражненията. Не се опитвай да гадаеш, а се посъветвай със специалист.
Better keep your mouth shut and appear stupid instead of open it and remove all doubts
a ot kakvo se polu4avat? niska higiena? ili kakvo. moje li ot brysnene okolo anusa?
кой изобщо е казал, че имаш хемороиди?
може да е и наследствено обословено, може да е предизвикано и от чест запек и от разстройство и от пикантна храна... и от още поне 30 причини.
Better keep your mouth shut and appear stupid instead of open it and remove all doubts
пич може да се случи на всеки...аз например съм на 17 и имам хемороиди (напипвам ги,но не толкова сериозни че да кървят). веднъж бях с як запек и след като едва на изкъртих плочките в тоалетната от натоварване ми се появиха. но понеже наистина е кофти аз например след всяко изхождане си мия ануса със студена вода ( така се свиват ) и после топла със сапунче и се чувствам съвършено чистичъка да и болка е нормално да има като имаш хемороиди
a kakvo to4no predstavlqvat hemoroidite?
Хемороидалният плексус е естествена част на човешкото тяло и представлява мрежата от венозни съдове около аналния канал. В този смисъл всеки има "хемороиди", но те се превръщат в проблем, когато съдовете се видоизменят - разраснат се и се възпалят. Тогава започват първите симптоми - болка, парене, сърбеж и напрегнатост. В по-късен етап може да се появи и кървене. Ако сте разбрали, че страдате от хемороиди, не се потискайте, а започнете тяхното лечение още при появата на първите симптоми!!Първоначално написано от Анонимко
Те се образуват в резултат на повишаване на венозното налягане в малкия таз и в областта на ректума. Обикновено това става в резултат на напрягане (по време на изхождане, при вдигане на тежки предмети, при раждане, дори при кашляне и кихане) и води до разтягане на венозната стена.
Разбира се, има и предразположение. Генетично заложената еластичност на съединителната тъкан, от която са изградени вените, обуславя дали човек ще страда от хемороиди и до каква степен би могло да се обостри състоянието. Комбинацията хемороиди, плоско стъпало и разширени вени е типична при вродена слабост на съединителната тъкан. Нека не забравяме обаче и начина си на живот. Превръщането на хемороидите в хронично състояние често е свързано със запек, дължащ се на беден на баластни вещества хранителен режим и намалена двигателна активност. Медикаментите, причиняващи разстройство или запек, както и продължителното седене или стоене прав също могат да доведат до образуването им.
Естествено не бива да изпускаме и една от основните причини за хемороиди при жените - бременността!
http://www.bestcolon.com/large-intes...ges/img-03.jpg
ето едно дупе с хемороидиза тези които искат да видят!
Vsyshnost,polu4avat se i ot 4esto izhojdane-vyobshte pri napyvane!![]()
И възрастта хич няма значениеПървоначално написано от Baba Qga
![]()
В случая възрастта няма значение. Има значение начина на живот както на човека, така и на ануса и естествено хигиената и профилактиката!