Това не е нещо което да може да се направи по прост начин. Поради причини и причини(само за пример ще дам че ако например не ти е оптимизиран до някакво нормално ниво сайта на форума това може да доведе до нежеланието на потребители да го ползват). Самата основа на форума да функционира нормално е поне 80% от работата, а останалото надграждане е само черешката на тортата - най сладката работа. \/ Разгледай сайта на bgpool.org(модератор: Kristoff, държи канал #comers). Отне му някъде около 6 месеца от замисъла да направи форум, до това да го постигне. И все още смята че не го е завършил. Така че това не е проста работа, а мисля че и никой няма да се навие да ти го направи, защото това му гарантира загуба на МНОГО свободно време. Още повече че ще ти тррябва определен хостинг от някой сървър на който да качиш сайта си, а тази услуга е платена. Ако все пак се навиеш да си правиш сайт тип форум, след като започнеш да го пишеш и стигнеш на определен етап от развитието му, посещавай от време на време #developers и като се позапознаеш с хората вътре те могат да ти помагат за по-сложните части от сайта, защото повечето от тях се занимават с подобни неща(само не ме притеснявай мен ). Ако все още смяташ да се захващаш - успех.